Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Stanley

Michael Stanley bestaat uit het schrijversduo Michael Sears en Stanley Trollip.

Meer over Michael Stanley

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Zuid-Afrika

Website: Michael Stanley


Overzicht

  • De Sydney connectie - The boomerang conspiracy
  • Het Zwitserse complot - The Swiss conspiracy

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Sydney connectie
De Gouden Driehoek: tweehonderdduizend vierkante kilometer bloeiende papavervelden op de grenzen van Birma, Laos en Thailand. 's Werelds grootste voorraadschuur voor opium en heroïne. Hiervandaan lopen de aanvoerlijnen naar de bars en straten van New York, Chicago en andere wereldsteden.

Eén continent leek tot nu toe nog onaangetast: Australië. Maar na het oprollen van de narcoticalijn via Marseille, moet een nieuwe, veilige aanvoerweg gevonden worden om 'de sneeuw' over de oceaan te krijgen.

Mike Daniels wordt ingezet om deze narcoticaorganisatie te infiltreren. In Bangkok geeft hij zich uit voor een lid van een maffiafamilie. Het begin van een levensgevaarlijk spel, waarbij iedere misstap de dood betekent. Afgesneden van zijn team, slechts terzijde gestaan door een verleidelijke Chinese neemt Daniels het op tegen het brein achter de Sydney connectie.
Schrijver: Michael Stanley
Oorspronkelijke titel: The boomerang conspiracy
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789060574454
Uitgever: Bruna
Het Zwitserse complot
Tegen de weelderige achtergrond van de rijkste der steden, de internationale speeltuin van de superrijken, Zürich, probeert één man de meest gedurfde, meest verfijnde chantagepoging die ooit werd ondernomen tegen te houden.

De eis: een fortuin in ruwe diamanten. Als aan deze eis niet wordt voldaan, zullen de achtergronden van vijf geheime nummerrekeningen bij een respectabele Zwitserse bank worden onthuld. De gevolgen daarvan zullen desastreus zijn, zowel voor de rekeninghouders als voor de Hurtilbank. Er zou een bres worden geslagen in het Zwitserse bankgeheim, die solide muur rondom 's werelds enig veilige systeem.

Voor de in Genève wonende Amerikaanse detective David Christopher betekent deze chantagepoging het volgen van een koud spoor, waarbij hij de hinderlijke politiecommissaris Hans Frey uit zijn zog moet zien te houden. Die taak brengt hem door een knetterende pijn-en-plezierwereld van wellust, hebzucht, verraad en durf, de rijkelijk exotische, hyper-opwindende wereld van het Zwitserse complot.
The Swiss Conspiracy - 1976
Regisseur: Jack Arnold
Cast: David Janssen, Senta Berger, John Saxon, e.a.
Schrijver: Michael Stanley
Oorspronkelijke titel: The Swiss conspiracy
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789022974087
Uitgever: Bruna