Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Nicolet Steemers

Boeken van Nicolet Steemers

Nicolet Steemers studeerde gitaar aan het conservatorium in Enschede. Ze begon met schrijven van muziek- en theaterrecensies voor verschillende dagbladen.

Meer over Nicolet Steemers

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958

Geboorteland: Nederland

Website: Nicolet Steemers


Overzicht

 • Diepe gronden
 • Het hart en de moordkuil
 • Lichtval
 • Overspel
 • Tweedracht
 • Wat niet deert
 • Zachte heelmeesters

E-books

 • IJsval
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtDiepe gronden

Er zijn meerdere manieren om de weg kwijt te raken in de wildernis...

Als Laura na achttien jaar weer contact krijgt met haar Roemeense jeugdvriendin Gabi is ze opgetogen, en ze gaat dan ook graag in op haar uitnodiging om die zomer langs te komen in Roemenië. Het plan is om onder andere een paar dagen te wandelen in het ruige berggebied van de Karpaten, en Gabi heeft er geen bezwaar tegen dat Laura het reisgezelschap uitbreidt met Martine, een vrouw uit haar vriendenkring.

De eerste dag en avond verlopen volgens plan, maar de volgende ochtend is Gabi ineens spoorloos verdwenen. Is ze uit vrije wil zonder een woord vertrokken? Of is er iets met haar gebeurd?

Al snel blijkt dat Laura en Martine op eigen houtje de bewoonde wereld moeten zien te bereiken, maar helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ze krijgen te maken met voedsel- en watertekort en onaangename ontmoetingen in de wildernis. Gaandeweg raken ze lelijk de weg kwijt, en niet alleen in letterlijke zin...

Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021436753
Uitgever: Volt
Het hart en de moordkuil
De vijftienjarige Louise zorgt voor haar humeurige vader Herbert Oostdijk, bekend beeldend kunstenaar. Dat hij op de wachtlijst staat voor een harttransplantatie weerhoudt hem er niet van te roken, te drinken en het met vrouwen aan te leggen. Verder dreigt het een saaie zomer te worden voor Louise, spelend op een versleten gitaar die klinkt als een schoenendoos met elastieken.

Daar komt verandering in als een ongenode gast op de opening van Herberts expositie verschijnt, en de kunstschilder een hartaanval bezorgt. Hij belandt in het ziekenhuis, in afwachting van een donorhart. Een nieuw hart brengt letterlijk en figuurlijk een nieuw leven met zich mee, maar ook een fatale dreiging.
Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-204-0537-3
Uitgever: L.J. Veen
Lichtval
De verhoudingen binnen de acteursfamilie Lorenz staan onder zware druk sinds Ellis, de oudste dochter, twee jaar geleden is verongelukt. Wat is er precies gebeurd in de nacht dat ze van de vuurtoren viel?

Nooit, maar dan ook nooit was Aline van plan nog eens voet te zetten op het Waddeneiland waar zich de ramp heeft voltrokken. Totdat ze gebeld wordt met de mededeling dat de familie heeft besloten de as van haar zus op Ameland te verstrooien. Met tegenzin keert Aline terug naar het vakantiehuis van haar ouders.

De herinnering aan de gebeurtenissen die ze twee jaar lang heeft proberen te verdringen, komt met elke lichtbundel die de vuurtoren over het eiland laat striemen meer naar boven. Door welke herinneringen wordt haar andere zus Masha gekweld? En welke rol heeft haar broer Jules gespeeld?
Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-204-1656-5
Uitgever: L.J. Veen
Overspel
Iris is getrouwd met Pepijn, een succesvolle officier van justitie. Ze lijkt volmaakt gelukkig, tot ze verliefd wordt op Willem, de advocaat van een dubieuze vastgoedmagnaat met wie Pepijn namens het OM net in een juridisch gevecht is verwikkeld.

Als duidelijk wordt hoe de kaarten liggen, komt Iris klem te zitten. Willem en Pepijn worden niet alleen tegenstanders in de rechtszaal, maar ook in de liefde. Dan wordt er een raadselachtige moord gepleegd...
Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-204-1082-2
Uitgever: L.J. Veen
Tweedracht

Is zusterliefde sterker dan eigenbelang?

Lucy en Daniëlle van Alphen zijn tweelingzussen. Lucy timmert aan de weg als cabaretière, terwijl Daniëlle door drugsproblemen aan lagerwal is geraakt. Wanneer de psychologe die hen vroeger onderzocht plotseling dood wordt gevonden, zijn beide vrouwen verdacht.

Een verborgen verleden komt langzaam tevoorschijn en stelt hun toch al gespannen relatie verder op de proef. Hoe sterk is de zusterliefde als het er echt op aankomt?

Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044534986
Uitgever: De Geus


Wat niet deert

Een verwaarloosd vakantiehuisje. Een gebroken gezin. En een ontdekking die hun leven voor altijd zal veranderen...

Dertien jaar na de plotselinge verdwijning van hun moeder brengen drie volwassen kinderen en hun verwarde, aan geheugenverlies lijdende vader de herfstvakantie door in de Achterhoek. Het plan is om te inventariseren wat er moet gebeuren met het verwaarloosde familiebezit, een zomerhuis in de buurt van de Leemputten bij Groenlo. De plek roept bij alle gezinsleden herinneringen op, en daar zit niet iedereen op te wachten.

Al snel wordt duidelijk hoe funest het verdwijnen van de moeder is geweest voor de onderlinge verhoudingen binnen het gezin; met het vorderen van de vakantie nemen de spanningen toe. Ieder heeft zo zijn eigen idee over wat er destijds is gebeurd. Is het altijd beter om de waarheid te kennen, of kunnen sommige dingen beter verborgen blijven?

Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021436739
Uitgever: Volt
Zachte heelmeesters
Drie maanden lang leeft de gescheiden huisarts Heleen in slopende onzekerheid. Haar tienerdochter Mila verdwijnt op de avond van de veertiende juni spoorloos en er wordt niets meer van haar vernomen. Als het meisje op een middag in september vermagerd en ondervoed door de politie wordt aangetroffen op een bankje in het park, lijkt de ergste nachtmerrie voorbij te zijn.

Heleen besluit Mila, bij wie een vorm van geheugenverlies is geconstateerd, buiten de medische molen te houden en haar de tijd en de ruimte te geven om tot zichzelf te komen. Maar doet ze hier wel goed aan? En laat ze zich niet teveel in slaap sussen door de schijnbare terugkeer naar het normale leven?

Deze vragen worden pijnlijk dwingend als Mila voor de tweede keer verdwijnt en Heleen als enige niet gelooft dat haar dochter er vrijwillig met een vriendje tussenuit geknepen is. Een radeloze zoektocht volgt, waarbij Heleen schokkende ontdekkingen doet.
Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-204-0853-9
Uitgever: L.J. Veen

E-booksIJsval

In IJsval interviewt een cynische radiopresentator twee bekende alpinisten, die via bevroren watervallen de top van de Mont Blanc proberen te bereiken. Zijn scepsis verdwijnt als sneeuw voor de zon als hij merkt dat hij in een schrijnend familiedrama is beland.

Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026351457
Uitgever: Ambo | Anthos