Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Nicolet Steemers

Boeken van Nicolet Steemers

Nicolet Steemers studeerde gitaar aan het conservatorium in Enschede. Ze begon met schrijven van muziek- en theaterrecensies voor verschillende dagbladen.

Meer over Nicolet Steemers

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1958

Nederland

Website: http://www.nicoletsteemers.nl


Overzicht

  • Het hart en de moordkuil
  • Lichtval
  • Overspel
  • Tweedracht
  • Zachte heelmeesters

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet hart en de moordkuil
De vijftienjarige Louise zorgt voor haar humeurige vader Herbert Oostdijk, bekend beeldend kunstenaar. Dat hij op de wachtlijst staat voor een harttransplantatie weerhoudt hem er niet van te roken, te drinken en het met vrouwen aan te leggen. Verder dreigt het een saaie zomer te worden voor Louise, spelend op een versleten gitaar die klinkt als een schoenendoos met elastieken.

Daar komt verandering in als een ongenode gast op de opening van Herberts expositie verschijnt, en de kunstschilder een hartaanval bezorgt. Hij belandt in het ziekenhuis, in afwachting van een donorhart. Een nieuw hart brengt letterlijk en figuurlijk een nieuw leven met zich mee, maar ook een fatale dreiging.
Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-204-0537-3
Uitgever: L.J. Veen
Lichtval
De verhoudingen binnen de acteursfamilie Lorenz staan onder zware druk sinds Ellis, de oudste dochter, twee jaar geleden is verongelukt. Wat is er precies gebeurd in de nacht dat ze van de vuurtoren viel?

Nooit, maar dan ook nooit was Aline van plan nog eens voet te zetten op het Waddeneiland waar zich de ramp heeft voltrokken. Totdat ze gebeld wordt met de mededeling dat de familie heeft besloten de as van haar zus op Ameland te verstrooien. Met tegenzin keert Aline terug naar het vakantiehuis van haar ouders.

De herinnering aan de gebeurtenissen die ze twee jaar lang heeft proberen te verdringen, komt met elke lichtbundel die de vuurtoren over het eiland laat striemen meer naar boven. Door welke herinneringen wordt haar andere zus Masha gekweld? En welke rol heeft haar broer Jules gespeeld?
Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-204-1656-5
Uitgever: L.J. Veen
Overspel
Iris is getrouwd met Pepijn, een succesvolle officier van justitie. Ze lijkt volmaakt gelukkig, tot ze verliefd wordt op Willem, de advocaat van een dubieuze vastgoedmagnaat met wie Pepijn namens het OM net in een juridisch gevecht is verwikkeld.

Als duidelijk wordt hoe de kaarten liggen, komt Iris klem te zitten. Willem en Pepijn worden niet alleen tegenstanders in de rechtszaal, maar ook in de liefde. Dan wordt er een raadselachtige moord gepleegd...
Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-204-1082-2
Uitgever: L.J. Veen
Tweedracht

Is zusterliefde sterker dan eigenbelang?

Lucy en Daniëlle van Alphen zijn tweelingzussen. Lucy timmert aan de weg als cabaretière, terwijl Daniëlle door drugsproblemen aan lagerwal is geraakt. Wanneer de psychologe die hen vroeger onderzocht plotseling dood wordt gevonden, zijn beide vrouwen verdacht.

Een verborgen verleden komt langzaam tevoorschijn en stelt hun toch al gespannen relatie verder op de proef. Hoe sterk is de zusterliefde als het er echt op aankomt?

Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044534986
Uitgever: De Geus
Zachte heelmeesters
Drie maanden lang leeft de gescheiden huisarts Heleen in slopende onzekerheid. Haar tienerdochter Mila verdwijnt op de avond van de veertiende juni spoorloos en er wordt niets meer van haar vernomen. Als het meisje op een middag in september vermagerd en ondervoed door de politie wordt aangetroffen op een bankje in het park, lijkt de ergste nachtmerrie voorbij te zijn.

Heleen besluit Mila, bij wie een vorm van geheugenverlies is geconstateerd, buiten de medische molen te houden en haar de tijd en de ruimte te geven om tot zichzelf te komen. Maar doet ze hier wel goed aan? En laat ze zich niet teveel in slaap sussen door de schijnbare terugkeer naar het normale leven?

Deze vragen worden pijnlijk dwingend als Mila voor de tweede keer verdwijnt en Heleen als enige niet gelooft dat haar dochter er vrijwillig met een vriendje tussenuit geknepen is. Een radeloze zoektocht volgt, waarbij Heleen schokkende ontdekkingen doet.
Schrijver: Nicolet Steemers
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-204-0853-9
Uitgever: L.J. Veen