Boekenplank:
Kies

Boeken van Malin Stehn

Malin Stehn studeerde literatuurwetenschap en cultuur en werkte tien jaar als redacteur bij een uitgeverij. Ze heeft ruim 40 boeken geschreven voor jongeren en is regelmatig gastdocent op scholen. Een gelukkig nieuwjaar is haar debuut voor volwassenen.

Meer over Malin Stehn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Zweden

Website: Malin Stehn


Overzicht

  • Een gelukkig nieuwjaar - Ett gott nytt år
  • Tot de dood ons scheidt - Lycka till

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen gelukkig nieuwjaar

Een geheim blijft nooit geheim...

Het is oud en nieuw, en de zeventienjarige Jennifer verlaat vroegtijdig het feestje van haar beste vriendin Smilla. Onderweg naar huis verdwijnt ze spoorloos in de ijskoude en donkere nacht.

Aan de andere kant van de stad vieren de ouders van de twee tieners samen het begin van het nieuwe jaar zonder enig idee te hebben van de ellende die hun te wachten staat. In de angstige dagen die volgen verdwijnen al hun zekerheden als sneeuw voor de zon. De moeder van Jennifer merkt dat ze geen idee heeft wat haar dochter allemaal uitspookte, terwijl Nina, de moeder van Smilla, stiekem helemaal niet verbaasd is. De lage dunk die Nina van Jennifer heeft, wordt echter niet gedeeld door haar man Fredrik, en hij is waarschijnlijk de laatste persoon die Jennifer nog in leven heeft gezien.

Wat is er die avond precies gebeurd, en waarom ging Jennifer zo vroeg weg? Door haar vermissing komen de levens van haar ouders en die van Smilla onder druk te staan, en lang verborgen geheimen kunnen niet langer verhuld blijven.

Een gelukkig nieuwjaar is een spannende en onvoorspelbare psychologische roman waarin de lezer vanuit drie gezichtspunten een eigen oordeel zal moeten vellen over de waarheid achter de verdwijning van het jonge tienermeisje Jennifer.

Schrijver: Malin Stehn
Oorspronkelijke titel: Ett gott nytt år
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403181417
Uitgever: Cargo
Tot de dood ons scheidt

De waarheid komt hoe dan ook aan het licht...

Emily gaat trouwen en alles rond haar uitbundige kasteelbruiloft is tot in de puntjes geregeld. Er zijn slechts drie details waar Emily geen invloed op heeft: het weer, haar moeder Annika en haar oudere broer Erik.

Het weer pakt fantastisch uit, maar tijdens het extravagante huwelijksfeest lopen de spanningen onder de gasten op. Wanneer in de donkere kasteeltuin een gruwelijke ontdekking wordt gedaan, komt veel wat verborgen was aan het licht.

Tot de dood ons scheidt draait om twee families van wie het gewone leven, vol voetbaltrainingen en gezamenlijke verjaardagen, wordt verscheurd door een auto-ongeluk waarbij een familielid betrokken is. Acht jaar later worden beide families herenigd op de bruiloft, waar duidelijk wordt dat alle wonden uit het verleden nog lang niet zijn geheeld. Je kunt een geheim nog zo goed bewaren, de waarheid komt uiteindelijk altijd boven...

Schrijver: Malin Stehn
Oorspronkelijke titel: Lycka till
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789403181516
Ebook: 9789403130842
Uitgever: Cargo