Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Talitha Stevenson

Boeken van Talitha Stevenson

Meer over Talitha Stevenson

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Ontmaskering - Exposure
  • Verdwijnen - Disappear

gedetailleerd overzicht

OverzichtOntmaskering
Alastair Langford heeft bijna al zijn tomeloze ambities verwezenlijkt, maar gooit op één avond alle glazen in. Een schandaal bedreigt zijn huwelijk, de relatie met zijn kinderen en zelfs zijn eigen identiteit, want er komt nog iets anders aan het licht, een geheim dat hij een groot deel van zijn leven verborgen heeft weten te houden.

Zijn dochter Sophie zoekt haar heil in het buitenland in de vage hoop dat haar eigen problemen dan onbetekenend zullen lijken. Ondertussen is Alistairs zoon Luke geobsedeerd door een prachtige actrice. Wanneer zij de relatie verbreekt, weigert hij dit te geloven. Hij vlucht in andermans leed door twee asielzoekers uit Kosovo onderdak te bieden. Maar de wereld van de illegaliteit en die van de young and wealthy verhouden zich slecht tot elkaar en een botsing tussen de twee blijkt gevaarlijk.

Alle leden binnen het gezin Langford moeten een lange weg afleggen om zichzelf en elkaar weer enigszins te hervinden.
Schrijver: Talitha Stevenson
Oorspronkelijke titel: Exposure
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789056722111
Uitgever: Signatuur
Verdwijnen
Charlie Bells is een populaire, jonge vent met een zeer succesvol hedgefonds in een wereldstad die barst van het geld, Londen. Zijn prachtige vrouw Leila is 'interior decorator'. Maar op een avond verandert alles. Leila dreigt hem te verlaten, vervreemd als ze zich voelt van de wereld van het snelle, overvloedig aanwezige geld. Charlie en Leila beginnen aan een reis die hen allebei dwingt om te ontdekken waar ze precies in geloven.

Het verhaal neemt de lezer mee van het glamoureuze, glitzy Londen van vóór de financiële crisis, naar zomers, landelijk Spanje, en weer terug naar het rauwere Londen van de vervallen sociale woningbouw en naar een opvanghuis voor kinderen - een omgeving die haar zus, die Leila zeven jaar niet gezien heeft, maar al te goed kent.

Door het boek heen weerspiegelen de individuele verhalen het grotere verhaal van de aanstormende financiële crisis. Verdwijnen onderzoekt de band tussen stellen, tussen familieleden onderling, tussen de helper en de 'geholpene', en kijkt uiteindelijk naar ons eigen diepste gevoel van erbij horen en vraagt: is het mogelijk om domweg uit je eigen leven te verdwijnen?
Schrijver: Talitha Stevenson
Oorspronkelijke titel: Disappear
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789056722685
Uitgever: Signatuur