Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Caroline Stickland

Boeken van Caroline Stickland

Meer over Caroline Stickland

Genre: Roman

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

De ongewenste erfgenaam
Dorset 1860. Niets verstoort het leven in het lieflijke dorpje Sherborne waar de familie Delaford al sinds mensenheugenis de touwtjes stevig in handen heeft. Samuel, de knappe oudste zoon en toekomstig erfgenaam van het Delaford fortuin, heeft de huwbare leeftijd bereikt. Men verwacht dat hij nu spoedig een vrouw uit zijn eigen milieu zal kiezen. Maar het lot beslist anders...

Al ruim een jaar heeft Samuel heimelijke ontmoetingen met Rachel, het melkmeisje van de Delafords. Ontmoetingen die niet zonder gevolgen zullen blijven... Als Rachel Samuel vertelt dat ze zijn kind verwacht, raakt hij in verwarring. Hoewel hij Rachel lief en verstandig vindt, kan hij niet met haar trouwen; het standsverschil is immers te groot en zijn vader zou hem direct onterven.

Maar ook door haar eigen familie wordt Rachel verstoten. Haar vader kan de schande die zijn dochter hem aandoet niet verdragen. Rachel moet weg van het landgoed. Alleen in de pastorie is het radeloze meisje nog welkom. De jonge predikant trotseert de mening van het dorp en vangt haar liefdevol op. Iedere keer wanneer Rachel boodschappen doet loopt zij spitsroeden; de vrouwen roddelen en de mannen zien haar als hoer. Maar zij draagt haar kind met trots onder haar hart.

Als Rachel bevalt van een prachtige zoon laat de predikant Samuel roepen. Eén blik op zijn zoon en Samuels hart smelt. Zal hij nu toch de moed hebben om zijn vader te trotseren en Rachel tot de zijne te maken?
Schrijver: Caroline Stickland
Oorspronkelijke titel: The standing hills
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789067901611
Uitgever: Kadmos