Boekenplank:
Kies

Boeken van Dacre Stoker

Dacre Calder Stoker is een Canadees-Amerikaanse schrijver, atleet en filmmaker. Hij is de achter-achterneef van Bram Stoker.

Meer over Dacre Stoker

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1958

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • Dracul - Dracul
  • Dracula de Ondode - Dracula the Un-dead

gedetailleerd overzicht

OverzichtDracul

Ierland, 1854. Terwijl Bram Stoker aan bed gekluisterd is, vindt in een nabijgelegen stadje een reeks vreemde sterfgevallen plaats...

Waar te beginnen? Er is zo veel te vertellen en veel te weinig tijd, maar ik weet wanneer alles is veranderd. We waren nog maar kinderen: ik zeven, Matilda acht. Het begon zo onschuldig, met een beetje afluisteren. Maar tegen het einde van die week was ik genezen, was onze dierbare Ellen verdwenen en was een heel gezin dood.

Ierland, 1854. Bram Stoker, een ziekelijk kind, brengt zijn jeugd door in zijn ouderlijk huis in Dublin. Hij wordt begeleid door zijn zus Matilda en door Ellen Crone, een jonge vrouw die zijn ouders hebben ingehuurd om hem te verzorgen. Terwijl Bram aan bed gekluisterd is, vindt in een nabijgelegen stadje een reeks vreemde sterfgevallen plaats. Al snel realiseren Matilda en Bram zich dat Ellen verdacht gedrag vertoont en er zeer aparte gewoonten op na houdt. Maar voor ze haar kunnen confronteren, verdwijnt zij spoorloos.

Jaren later keert Matilda terug van haar studie in Parijs met schokkend nieuws. Ze heeft Ellen na al die jaren teruggezien, en de nachtmerrie waarvan ze dachten dat die allang voorbij was, blijkt pas net begonnen.

Dacre Stoker en J.D. Barker onthullen op basis van nagelaten notities van Stoker zelf de ware oorsprong van Dracula, zijn schepper en de mysterieuze vrouw die hen verbindt.

* Geschreven door Dacre Stoker en J.D. Barker.

Schrijver: Dacre Stoker
Oorspronkelijke titel: Dracul
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022599303
Ebook: 9789402321357
Uitgever: Boekerij
Dracula de Ondode
Dracula de Ondode is geschreven door Dacre Stoker, een directe nakomeling van Bram Stoker. Het verhaal is gebaseerd op handgeschreven aantekeningen van Bram Stoker en bevat tevens scènes en personages die door de uitgever uit het origineel zijn gesneden.

Het verhaal begint in 1912, vijfentwintig jaar na de gebeurtenissen in Dracula (zie Bram Stoker). Dr. Jack Seward, nu een aan heroïne verslaafde verschoppeling, jaagt door heel Europa op vampiers.

Intussen verlaat Quincey Harker, de zoon van Jonathan en Mina Harker, de universiteit om zich te richten op een carrière in het theater. Dan wordt zijn vader Jonathan dood gevonden en belanden Dr. Seward en Quincey samen in de strijd tegen een oude vijand - iemand is druk bezig alle helden te vermoorden die verantwoordelijk waren voor de dood van de legendarische Graaf Dracula...

* Geschreven door Dacre Stoker en Ian Holt.
Schrijver: Dacre Stoker
Oorspronkelijke titel: Dracula the Un-dead
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089681058
Uitgever: Mynx