Boekenplank:
Kies

Boeken van Adrian Stone

Meer over Adrian Stone

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Ad van Tiggelen

Geboren: 1958

Geboorteland: Nederland

Website: Adrian Stone


De Duivel Trilogie

  1. Profeet van de duivel
  2. Zoon van de duivel
  3. Ziel van de duivel

Magycker

  1. De Klauw
  2. Drakenhart

Rune

  1. De Achtste Rune
  2. De Eerste God

gedetailleerd overzicht

De Duivel TrilogieProfeet van de duivel
In Profeet van de duivel gaan we een wereld binnen waarin de jongen Marak, een kind nog, het niet gemakkelijk heeft. Er woedt een verschrikkelijke godsdienstoorlog en de leider en profeet van de Cataristen, Zabatha, de trouwste dienaar van de verboden god Cataris, ontdekt in Marak een uitzonderlijk talent om magie te kanaliseren. In een wereld waarin priesters en monniken de energie van hun god kunnen omzetten in magie, zou Zabatha de jeugdige Marak maar wat graag tot zijn onderdaan maken.

De arme Marak weet aanvankelijk van niets. Erger nog, hij wordt beschouwd als een van de zogeheten ondoden, die over ongekend machtige gaven beschikken en om die reden levensgevaarlijk worden geacht. Gelukkig krijgt hij steun uit onverwachte hoek.

Als zijn leven op het nippertje wordt gered door hogepriesteres Verina, stemt hij in met haar verzoek om de Proef te ondergaan, om na te gaan hoe groot zijn talent precies is. De gevolgen blijven niet uit. Tegen zijn zin krijgt Marak een sleutelrol toebedeeld in het spel dat de godsdienstwaanzinnige Zabatha met de wereld speelt.
Schrijver: Adrian Stone
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024529469
Ebook: 9789024531189
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zoon van de duivel
In Carolia, een land dat verscheurd wordt door gewelddadige godsdiensttwisten, vervolgt Marak het pad van zijn roeping. Ver weg, op een van de Neveleilanden, komt een baby ter wereld, een jongen met een duivelse stamboom en met onvermoede vermogens.

Als Marak de jongen uiteindelijk ontmoet, kan hij maar tot één conclusie komen: een grotere bedreiging heeft Carolia nooit gekend.
Schrijver: Adrian Stone
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024529476
Ebook: 9789024531226
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ziel van de duivel
Het furkawoud wordt veroverd door Valdis en zijn cataristen. Alle druïden, op één na, worden gedood. Tania is de overlevende druïde die met behulp van de Ring van Loval weet te ontkomen en contact kan houden met het woud. Maar hoe lang? Immers, de tijd dringt.

De cataristen winnen nog steeds terrein: grote delen van Carolia zijn al veroverd en de wurggreep van de veroveraar wordt met de dag sterker. Maar na tal van avonturen en omzwervingen breekt eindelijk de dag aan waarop Marak en Tania de eindstrijd zullen aangaan met Valdis en Cataris.

Het is evenwel de vraag of onze vrienden over voldoende middelen en doorzettingsvermogen beschikken om als overwinnaar het strijdperk te verlaten. Nog belangrijker is de vraag: wie zal uiteindelijk overleven en wie niet? Marak? Tania? Valdis? Of zit het toch anders...
Schrijver: Adrian Stone
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024531196
Ebook: 9789024573899
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

MagyckerDe Klauw
Al eeuwenlang hebben de Magyckers van het eiland Aimerey een monopolie op magie in de wereld. Wie goed betaalt kan bijna elke spreuk kopen die hij wil. Maar de spreuken zijn vaak maar van tijdelijke duur en voordat een Magycker zijn spreuk kan herhalen wordt het weer uit zijn geheugen gewist. Alleen de allerrijksten kunnen dus genieten van de giften van de Magyckers.

Als een delegatie uit Aimerey de stad van Marit en haar autistische broertje Auric aandoet, kunnen ze dat daarom bijna niet geloven. De grote rotsblokken die de enige toegang tot de stad versperren zijn weliswaar een financiële domper voor de handel, maar niemand had gedacht dat het bestuur de Magyckers zou betalen om ze te laten weghalen.

Als iemand vervolgens de spreuk van de Magyckers herhaalt, breekt de hel los. Vrij gebruik van een spreuk brengt het hele bestaan van Aimerey in gevaar, en dat zullen de Magyckers koste wat kost voorkomen. Maar laat nou net Auric degene zijn die de spreuk kan herhalen...
Schrijver: Adrian Stone
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024568369
Ebook: 9789024568376
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Drakenhart

Aan het monopolie op magie kwam voor de gehate Magyckers van Aimerey plots een einde toen de autistische Auric hun spreuken op gehoor wist te kopiëren. Het maakte van Auric in één klap de meest gezochte persoon van de Pelargo Archipel.

De Magyckers hebben Auric echter nog altijd niet weten te pakken. Samen met zijn moeder Marit heeft hij onderdak gevonden bij de piraten van de Klauw, en wisten ze zelfs een grote aanval af te weren van de Magyckers. Maar niet elk gevaar komt van buiten...

Valdana, Aimerey’s infiltrant bij de Klauw, wacht op een mogelijkheid om de naïeve Auric mee te lokken naar het tovenaarseiland. Door de jongen daar af te geven, hoopt ze voor zichzelf kansen te creëren op het door mannen gedomineerde eiland. Kansen die haar talent recht aandoen. De vraag is of Auric zal meewerken. Vooral nadat hij de gevangen draken heeft gezien...

Schrijver: Adrian Stone
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024575275
Ebook: 9789024575282
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

RuneDe Achtste Rune
Marak Viervinger is niet meer. De informatie in zijn Nagelaten Vertellingen biedt de meedogenloze Godkeizer van het naargeestige Kadish een unieke kans, zo denkt hij. Met de kennis uit de geschriften van Marak is het mogelijk de almachtig makende Achtste Rune te ontsluiten. Een jonge Runenpriester en een zwaardmeester krijgen opdracht het boek in Carolia te stelen, een bijna onmogelijke opdracht.

Vrijwel tegelijk wordt Serina, een jonge Caroliaanse priesteres van Viguru, door Runenpriesters gevangengenomen. Haar wacht een periode van kwelling en ellende in het verschrikkelijke Zusterschaphuis, waar ze op vernederende wijze kennismaakt met de Godkeizer.

Alle ogen zijn echter gevestigd op de adembenemende en nietsontziende wedloop naar de macht die de Achtste Rune biedt. Een wedloop met grote gevolgen, niet alleen voor alle betrokkenen, maar voor de gehele wereld...
Schrijver: Adrian Stone
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024535620
Ebook: 9789024535675
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Eerste God
De waanzinnige Godkeizer van Kadish regeert met meedogenloze hand en benut de ongekende macht die de Achtste Rune hem verschaft ten volle. Terwijl hij zijn duivelse plannen in werking zet, vloeit een dodelijke mist uit de boomtempel op het Caroliaanse schiereiland - een nevel die het leven op beide continenten dreigt te vernietigen.

Intussen worstelt de runenpriester Ghelan met zijn pas verworven krachten en hij ziet zich voor een wanhopige keuze gesteld. Ook Serina, priesteres en haremdame, wordt meegesleurd in de nietsontziende wedloop tussen machtshonger en overlevingsdrang. Een wedloop die zelfs de godenwereld niet onberoerd laat.
Schrijver: Adrian Stone
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024551200
Ebook: 9789024551347
Uitgever: Luitingh-Sijthoff