Boekenplank:
Kies

Boeken van Jack Stoneley

Meer over Jack Stoneley

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Jenny's oorlog - Jenny's war

Dubbel uitgegeven titels

  • Moed der wanhoop - zie Jenny's oorlog
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtJenny's oorlog
Deze op ware gebeurtenissen berustende roman heeft de spanning van een thriller, de hardheid van een oorlogsroman en de meeslepende directheid van een ooggetuigenverslag.

Hoofdpersoon in dit verbijsterende boek is Jenny Baines, een Engelse die getrouwd is geweest met een Duitser. Vlak voor de oorlog hebben ze hun enige zoon vanuit Wenen naar Engeland gestuurd. Maar als de oorlog zijn einde nadert en Engelse bommenwerpers zich diep in het Derde Rijk wagen, bevindt zich ook haar zoon onder de boordschutters. Wanneer Jenny erachter komt dat zijn toestel door Duits afweergeschut is neergehaald en dat haar zoon gevangengenomen is, begint ze, geheel op eigen houtje, aan de vrijwel onmogelijke poging haar zoon te bevrijden.

Ze slaagt erin langs slinkse wegen de verblijfplaats van haar zoon te achterhalen en laat zich daarbij een behandeling welgevallen waartoe alleen de liefde voor haar zoon haar de kracht geeft. Maar de ervaringen die ze opdoet tijdens de daaropvolgende voettocht door Duitsland zijn nog dramatischer. Overal loeren dood, wantrouwen, armoede, verraad. Ogenschijnlijk lijkt ze haar doel desondanks te bereiken. Door haar jarenlange verblijf in Oostenrijk spreekt ze perfect Duits. Wanneer ze echter op een van haar laatste etappes onderdak krijgt bij een vrouw die haar verzwegen doel bij intuïtie raadt, blijkt hoever ze al in de netten van haar duivelse achtervolgers verstrikt is geraakt.

Er rest haar dan nog maar één middel om aan de wisse dood te ontsnappen: ze zal zich, vermomd als krijgsgevangene, verbergen in hetzelfde kamp waarin ook haar zoon gevangen zit...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Jenny's War - 1985 - mini-serie
Regisseur: Steve Gethers
Cast: Dyan Cannon, Elke Sommer, Robert Hardy, e.a.
Schrijver: Jack Stoneley
Oorspronkelijke titel: Jenny's war
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789067900980
Uitgever: Kadmos

Dubbel uitgegeven titelsMoed der wanhoop

Zie voor de beschrijving van dit boek: Jenny's oorlog.

Schrijver: Jack Stoneley
Oorspronkelijke titel: zie Jenny's oorlog
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789044925845
Uitgever: Bruna