Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Stovell

Meer over Sarah Stovell

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

Mijn hart van hout
Jefferson City, Missouri, 1854. Hunny, een jonge slavin, zit in de gevangenis op beschuldiging van moord. Ze is hoogzwanger en voelt dat haar baby op komst is. Ze weet dat ze daarna waarschijnlijk zal worden opgehangen.

Onverschrokken en trots vertelt Hunny de haar toegewezen advocaat haar levensverhaal: van haar ontvoering als kind uit een Afrikaans dorp tot de mishandeling door haar Baas op diens afgelegen plantage. Ook vertelt ze over Rose, een vrouw uit een andere wereld, die eveneens voor Baas werkte en op wie haar hoop gevestigd is.

Hampshire, Engeland, 1849. Rose werkt als gouvernante voor een rijke familie. Ze adoreert Charles en baby Isabella, de twee kinderen onder haar hoede, maar leeft noodgedwongen in een isolement: ze mag zich niet mengen onder het andere personeel.

Als door ingrijpende gebeurtenissen haar diensten niet meer nodig zijn, besluit ze een betrekking als gouvernante aan te nemen in Amerika, voor de dochters van de eigenaar van een plantage. Rose bekommert zich daar al snel om het slavenmeisje Hunny, maar ze blijkt ook een verborgen motief te hebben als zij betrokken raakt bij Hunny's hartverscheurende lot.

Mijn hart van hout is een indrukwekkende roman, die geïnspireerd is op een echte rechtszaak uit 1855. De wendingen en de soms wrede gebeurtenissen ontroeren de lezer tot en met het aangrijpende slot.
Schrijver: Sarah Stovell
Oorspronkelijke titel: Heartwood
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032511708
Uitgever: De Kern