Boekenplank:
Kies

Boeken van Carsten Stroud

Meer over Carsten Stroud

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1946

Geboorteland: Canada

Website: Carsten Stroud


Overzicht

  • Cobraville - Cobraville
  • De Cuba-connectie - Cuba Strait

Niceville

  1. De vermissing - Niceville
  2. De terugkeer - The homecoming
  3. De vernietiging - The reckoning

gedetailleerd overzicht

OverzichtCobraville
Wanneer in de jungle van Mindanao een gecamoufleerde bewakingsmonitor op onverklaarbare wijze offline gaat, wordt de eenheid van Captain Cole Langan, codenaam Talaria - ernaartoe gestuurd om hem te repareren. Ondanks de felle guerillastrijd die er in dit gebied woedt tussen moslimterroristen en christelijke troepen...

Nietsvermoedend trapt Talaria in de val die gezet is door een leider van Al Qaida, die eropuit is deze CIA-expeditie aan te kunnen klagen voor massamoord om zo voor het eerst in de geschiedenis Amerikaanse CIA-agenten voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te kunnen slepen. Hun plan is bijna perfect.

Coles mannen zijn gedwongen zichzelf te verdedigen tegen een eenheid van Franse legionairs, waarbij de toch al gespannen internationale relaties helemaal onder druk komen te staan...
Schrijver: Carsten Stroud
Oorspronkelijke titel: Cobraville
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-6112-023-3
Uitgever: Karakter
De Cuba-connectie
Na de aanslagen van de 11e september zijn de toch al moeizame verhoudingen tussen de VS en Cuba helemaal onder hoogspanning komen te staan, vooral nu er steeds meer bewijzen opduiken dat Cuba terroristische organisaties financiert. Vandaar dat de controle in de territoriale wateren tussen Florida en Cuba sterk is opgevoerd.

Dat merkt ook de man die op het luxejacht Cagancho moederziel alleen door de Florida Keys cruist. Ex-politierechercheur Rick Broca heeft na een traumatische ervaring de eenzaamheid opgezocht, maar van zijn isolement blijft weinig over als hij tijdens een zware storm eerst het door een haai aangevreten lijk van een Cubaan opvist, en even later ternauwernood de piloot van een gecrasht vliegtuigje van de verdrinkingsdood weet te redden.

Hierdoor raakt Broca betrokken bij een conflict waarvan hij de aard en de omvang niet kan overzien, maar waarvan wel snel duidelijk wordt dat het een spel van leven en dood betreft. Opgejaagd door genadeloze moordenaars van een Cubaans misdaadsyndicaat zal hij de razendsnelle ontwikkelingen steeds één stapje voor moeten zijn...
Schrijver: Carsten Stroud
Oorspronkelijke titel: Cuba Strait
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-6112-012-8
Uitgever: Karakter

NicevilleDe vermissing

Er is iets mis in Niceville...

Van de ene op de andere seconde verdwijnt een jongen spoorloos uit de hoofdstraat. Het onverklaarbare voorval is vastgelegd door een beveiligingscamera. Een brutale bankoverval ontaardt in een bloedbad met zeven doden, onder wie vier agenten. Deze ogenschijnlijk losstaande gebeurtenissen zijn de kiem van een reeks rampen, die slechts in 36 uur twintig verschillende levens beïnvloedt.

Nick Kavanaugh, een agent met een duistere kant, leidt beide onderzoeken. Al snel krijgen hij en zijn vrouw Kate te maken met een schaduwwereld, waarin tijd een ander ritme heeft en gerechtigheid raadselachtige vormen aanneemt.

... in Niceville, waar het kwaad veel langer leeft dan mensen

Schrijver: Carsten Stroud
Oorspronkelijke titel: Niceville
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022554951
Uitgever: Boekerij
De terugkeer

Er is iets mis in Niceville...

Rainey Teague heeft een jaar in coma gelegen. Omdat zijn ouders zijn gestorven is hij in huis genomen door Nick en Kate Kavanaugh. Sindsdien vergoelijkt Kate Rainey’s onaangepaste gedrag, maar Nick vertrouwt de jongen niet.

Zijn instinct zegt hem dat er meer speelt dan een trauma, maar hij wordt afgeleid door zijn werk bij Moordzaken. Het onderzoek naar de bloedige bankoverval waarbij vier agenten omkwamen, zit vast. Wat hij niet weet, is dat er meer mensen achter de overvallers aan zitten.

Intussen gaat Rainey stiekem zijn eigen gang. Hij is geobsedeerd door alles wat er mis is in Niceville. Zijn keuzes kunnen leiden tot dingen die iedereen doodsangst aanjagen.

Schrijver: Carsten Stroud
Oorspronkelijke titel: The homecoming
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022560792
Uitgever: Boekerij
De vernietiging

Tijdens een wel heel extreme winter gebeuren er plotseling vreemde dingen in het dorp. Bewoners worden geplaagd door onverklaarbare, gewelddadige woede-uitbarstingen en visioenen. Er breekt complete chaos uit. Familie, vrienden, onbekenden; iedereen lijkt erdoor aangestoken te worden.

Samen met Lemon Featherlight gaan Nick en Kate Kavanaugh tot het uiterste om uit te vinden wat er gebeurt met de mensen om hen heen. Ze komen erachter dat de sleutel tot dit alles een antieke spiegel is: de poort tot een angstaanjagende wereld die noch levend, noch dood is. En iemand zal het ultieme offer moeten brengen om Niceville te redden.

Schrijver: Carsten Stroud
Oorspronkelijke titel: The reckoning
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022560808
Uitgever: Boekerij