Boekenplank:
Kies

Boeken van Julia Stuart

Meer over Julia Stuart

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Julia Stuart


Overzicht

  • De dorpskapper van Amour - The matchmaker of Périgord
  • De regenvanger van Tower Hill - Balthazar Jones and the Tower of London Zoo

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dorpskapper van Amour
In het Franse dorp Amour-sur-Belle waait het altijd. Het is een lelijk dorp waar het met de liefde, ondanks de naam van het dorp, niet zo goed gaat.

De getalenteerde kapper Guillaume Ladoucette geeft zijn zaak eraan nu te veel van zijn klanten kaal worden. Hij besluit een relatiebureau te beginnen, vanuit de gedachte dat het dorp liefde nodig heeft. Ondanks het kleine inwonertal krijgt hij clientèle, maar de meeste blind dates tussen de dorpsgenoten verlopen nogal desastreus.

'Niet bij iedereen is het liefde op het eerste gezicht,' meent Guillaume. 'Liefde is als een goede stoofpot, die moet ook een tijdje sudderen.'

Mooi gezegd, maar heeft Guillaume ook een oplossing voor zijn eigen liefdesperikelen? Hij is nog steeds verliefd op zijn jeugdvriendin, die hij al jaren niet heeft gezien...
Schrijver: Julia Stuart
Oorspronkelijke titel: The matchmaker of Périgord
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789032511067
Uitgever: De Kern
De regenvanger van Tower Hill
Balthazar Jones is Beefeater in de Tower of London. Hij is getrouwd met de warmbloedige Grikese Hebe, die werkt bij het loket Gevonden voorwerpen van de metro, waar ze omringd wordt door de wonderlijkste voorwerpen: van 151 losse schoenen en het dagboek van een gigolo tot de Oscar van Dustin Hoffman en een vergeten kluisje. Hebe en Balthazar houden zielsveel van elkaar maar door een tragische gebeurtenis groeien ze uit elkaar.

Dan vat de koningin het onzalige plan op om alle dieren die ze cadeau krijgt niet langer te herbergen in London Zoo, maar in de Tower. Tot zijn grote ontsteltenis wordt Balthazar aangesteld om deze menagerie onder zijn hoede te nemen. Balthazar voelt zich steeds vaker alleen en herkent zich in de eenzame albatros, wiens vrouwtje is achtergebleven in de Zoo. Met de kapelaan van de Tower maakt hij een plan om het hart van zijn vrouw terug te winnen.
Schrijver: Julia Stuart
Oorspronkelijke titel: Balthazar Jones and the Tower of London Zoo
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032512224
Uitgever: De Kern