Boekenplank:
Kies

Boeken van Kelli Stuart

Meer over Kelli Stuart

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kelli Stuart


Overzicht

  • Het verborgen ei - The master craftsman
  • Mijn leven liep anders - Like a river from its course

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet verborgen ei

Sint-Petersburg, 1917. Aan de vooravond van de revolutie beschermt een jonge vrouw met gevaar voor eigen leven een ei van Fabergé...

Alma Pihl beschermt een voorwerp dat nooit in handen van de tsaar mag vallen: een prachtig ei, gemaakt door Fabergé, met binnenin een revolutionaire verrassing.

Alma verbergt het ei zo goed, dat het honderd jaar later nog steeds onvindbaar is wanneer de dochter van een beroemde schatzoeker naar het ei op zoek gaat om de laatste wens van haar terminaal zieke vader in te willigen. Het is het begin van een zoektocht die haar eigen leven in gevaar zal brengen...

Schrijver: Kelli Stuart
Oorspronkelijke titel: The master craftsman
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029733076
Ebook: 9789029733083
Uitgever: Kok
Mijn leven liep anders

Mijn leven liep anders is een aangrijpende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ervaar de tragedie van de Tweede Wereldoorlog in de Oekraïne door de ogen van vier personages, die hetzelfde verhaal vanuit verschillend perspectief meemaken.

Luda heeft haar moeder nooit gekend. Haar alcoholistische vader laat soldaten hun gang gaan en Luda wordt ongewenst zwanger van een kind van de vijand. Zal zij ooit de verlatenheid en de pijn kunnen overwinnen?

Ivan wordt ten onrechte aangezien voor een Jood. Met 34.000 andere mannen, vrouwen en kinderen wordt hij opgesteld aan de rand van het ravijn van Babi Jar en neergeschoten. Hij overleeft, maar niet zonder verwoestende gevolgen.

Maria is pas veertien als het bombardement op Kiev begint en niet veel ouder wanneer ze gedwongen wordt om te werken in een Duits werkkamp. Ze moet vechten om te overleven en terug te keren naar haar geliefde Oekraïne.

Frederick is trots dat hij zijn Führer in de SS mag dienen. Een blind vertrouwen in de idealen van het nazisme en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van zijn veeleisende vader slepen hem naar de afgrond.

Schrijver: Kelli Stuart
Oorspronkelijke titel: Like a river from its course
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789033129476
Uitgever: Den Hertog