Boekenplank:
Kies

Boeken van Vera Stupenea

Vera Stupenea werd geboren in Siberië, Rusland en groeide op in Chisinau, Moldavië. Ze voltooide daar universitaire opleiding in moderne vreemde talen. Na haar studie ging Stupenea werken bij de Verenigde Naties in Chisinau. Een jaar later kreeg ze een studiebeurs om in Nederland te studeren. In 1997 kwam Vera naar Nederland, voltooide haar doctorandus opleiding aan het Institute of Social Studies in Den Haag en werd docent Engels aan het Petrus Canisius College in Alkmaar.

Meer over Vera Stupenea

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Rusland

Website: Vera Stupenea


Overzicht

  • Bullseye
  • Moordende paardenrace

Pieter Gravemaker

  1. Moord om de hoek
  2. High class date

gedetailleerd overzicht

OverzichtBullseye

‘Kijk uit! Mike is terug in je leven.’ Claudia kijkt naar haar Instagram bericht. Wat zou het betekenen? Wie is de vrouw die het bericht heeft gestuurd? En wie bedoelt ze met Mike? Michael van Kessels, een beroemde darter, die Claudia weer volgt op Instagram?

Als thrillerschrijfster vindt Claudia het uiterst interessant om de antwoorden op deze vragen te vinden en dus gaat ze op onderzoek uit. Ze spreekt met de vrouw af. En ook gaat ze daten met Michael. Hoe verder ze in haar onderzoek komt, hoe meer ze zich realiseert dat ze moet vrezen voor haar eigen leven. Maar stoppen is voor Claudia geen optie.

Schrijver: Vera Stupenea
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464240740
Uitgever: Aspekt
Moordende paardenrace

Schrijfster Barbara Admiraal wordt verliefd op een succesvolle paardenfokker. De paardenwereld kent ze niet en ze heeft geen idee in wat voor wespennest ze is beland. Als Barbara verdacht wordt van een moord tijdens een paardenkoers op de drafbaan in Wolvega, staat alles op het spel: haar relatie en zelfs haar leven.

* Met QR-codes voor video’s en foto’s over de paardenwereld.

Schrijver: Vera Stupenea
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789464870244
Uitgever: Aspekt

Pieter GravemakerMoord om de hoek

Een gemoedelijk provinciestadje is in rep en roer wanneer de zestienjarige Sophie zelfmoord pleegt en zij via een briefje haar lerares Jonna de schuld geeft van haar wanhoopsdaad. Maar wanneer ook de buurvrouw van Sophie levenloos wordt gevonden, twijfelt rechercheur Pieter Gravemaker aan de zelfmoord van Sophie.

Hij gaat op zoek naar de waarheid en ondervraagt de aantrekkelijke Jonna. Al snel bloeit er iets tussen de rechercheur en de verdachte. Maar wanneer Jonna's zoontje wordt ontvoerd, lopen de spanningen hoog op.

Schrijver: Vera Stupenea
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789491884672
Ebook: 9789491884689
Uitgever: Scelta
High class date

De jonge en aantrekkelijke Veronica Pauw wordt vermist. Haar vriendin Martine meldt de vermissing bij de politie. Rechercheur Pieter Gravemaker ontdekt al snel dat Veronica het laatst werd gezien bij High Class Dating, een relatiebemiddelingsbureau voor welgestelden.

Robert van Dijk, begeerd vrijgezel en klant bij High Class Dating, wordt al snel beschouwd als verdachte. Maar hij is niet de enige. De praktijken van Beate van Wassenaer, eigenaresse van High Class Dating, worden ook onderzocht door de politie. Zij blijkt een enkele keer minder welgestelde vrouwen als cliënt aan te nemen, maar waarom?

Ondertussen vindt de politie de levenloze lichamen van een aantal vrouwen in een weiland. Onderzoek wijst uit dat deze vrouwen eveneens bij High Class Dating zijn geweest. De zaak krijgt een bizarre wending wanneer Martine zich inschrijft bij High Class Dating…

Schrijver: Vera Stupenea
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463387156
Ebook: 9789463388276
Uitgever: Aspekt