Boekenplank:
Kies

Boeken van Judith Summers

Meer over Judith Summers

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De vrouwen van Casanova - Casanova's women
  • Misdaad & overspel - Crime and ravishment
  • Wie krijgt Fluffy? - Who gets Fluffy?

Non-Fictie

  • Mijn leven met George - My life with George

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouwen van Casanova
De achttiende-eeuwse Venetiaanse avonturier Giacomo Casanova gebruikte zijn magnetische persoonlijkheid om meer dan tweehonderd vrouwen te versieren. Hij wist de strikte sociale regels van de achttiende eeuw te ontstijgen om in het gezelschap van koningen te verkeren en mooie vrouwen te charmeren. Voor wie hij werkelijk beminde was hij de ideale minnaar - attent, gul en vindingrijk. Tegenover anderen gedroeg hij zich wreed en egoïstisch. Judith Summers toont de man achter de legende. Ze laat Casanova zien door de ogen van degenen die hem het best kenden - de vrouwen die hij verleidde: Angela,een preutse maagd; Marina, een non met een libido dat haar religieuze overtuiging verre oversteeg; Henriette, een aristocrate die op de vlucht was voor haar agressieve echtgenoot. En Teresa, de vrouwelijke impresario van een exclusieve nachtclub en moeder van Casanova's dochter, Sofia,die op haar beurt met de charmes van haar vader te maken kreeg. Summers baseerde haar unieke beeld van de legendarische rokkenjager op dagboeken, brieven en memoires uit Casanova's tijd en geeft een stem aan de vrouwen aan wie Casanova zijn reputatie ontleende. De vrouwen van Casanova is een levensecht portret van de befaamde versierder en de vrouwen die veel te lang in zijn schaduw hebben gestaan.
Schrijver: Judith Summers
Oorspronkelijke titel: Casanova's women
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-290-7970-9
Uitgever: Meulenhoff
Misdaad & overspel
Miranda Green is ontevreden. Haar journalistieke carrière is nooit van de grond gekomen, haar vier etters van kinderen laten zich door niemand de wet voorschrijven en het huwelijk met Jack is een grote mislukking. Maar als ze tijdens het wekelijkse uitstapje naar de supermarkt plotseling een pistool tussen haar ribben krijgt gedrukt, lijkt haar oude leven opeens fantastisch... De overvaller vlucht met de doodsbange Miranda de supermarkt uit en ontvoert haar naar zijn huis. Als ze na vierentwintig zenuwslopende uren wordt vrijgelaten, keert Miranda aangeslagen, maar zielsgelukkig naar huis terug. Daar staat haar een onaangename verrassing te wachten: in de keuken treft ze Jack in een hartstochtelijke omhelzing met de buurvrouw aan en ook de kinderen vermaken zich opperbest zonder hun moeder. In een fractie van een seconde besluit Miranda, die de wanhoop nabij is, haar leven een ingrijpende wending te geven.
Schrijver: Judith Summers
Oorspronkelijke titel: Crime and ravishment
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-269-7491-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Wie krijgt Fluffy?
Wat een beschaafde scheiding lijkt te worden, loopt totaal uit de hand... Op een dag besluit mode-expert Annie Curtis te gaan scheiden van haar ontrouwe huisman/echtgenoot, wannabe-rockstar Mark. Het verloopt allemaal heel beschaafd - tot Mark de voogdij opeist over Fluffy, hun onooglijke bastaardhond. Annie is woedend. Mark mag haar studio in Islington hebben, haar Audi, en haar originele, gesigneerde Banksy, maar niet haar geliefde hondje. De dure handschoenen gaan uit en Annie en Mark vliegen elkaar bij de rechtbank in de haren over een hond die hen ooit samenbracht. Maar van wie is Fluffy nou eigenlijk? Hoe is Annie aan hem gekomen? En wat is belangrijker voor haar: haar hond of haar huwelijk?
Schrijver: Judith Summers
Oorspronkelijke titel: Who gets Fluffy?
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-443-2504-1
Uitgever: The House of Books

Non-FictieMijn leven met George
In de zomer van 1998 overlijden kort na elkaar de echtgenoot en de vader van Judith Summers. Na die verdrietige periode besluiten Judith en haar achtjarige zoon Joshua een hond te nemen, een Cavalier King Charles Spaniel. Ze noemen hem George. Het is liefde op het eerste gezicht. George bruist van levensvreugde, ziet eruit als een filmster en kauwt het liefst op papier. Hij maakt hun joie de vivre weer wakker en geeft ze hun gevoel voor humor terug. Maar Judith merkt al gauw dat je in George net zoveel tijd moet steken als een fulltimebaan en dat hij in het onderhoud net zo duur is als een Ferrari. Eigenzinnig, koppig en zich vaak misdragend, weigert George wat anders te eten dan gebraden kip, reist liever per auto dan dat hij gaat lopen, en wordt hij jaloers zodra een man belangstelling voor haar toont. Mijn leven met George is het hilarische en ontroerende verhaal van de onmogelijke maar aanbiddelijke George.
Schrijver: Judith Summers
Oorspronkelijke titel: My life with George
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-443-2081-7
Uitgever: The House of Books