Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Sundin

Sarah Sundin schrijft graag verhalen over de Tweede Wereldoorlog, een onderwerp dat haar mede door haar eigen familiegeschiedenis fascineert (Sundins opa diende als medic bij de Amerikaanse marine en haar oudoom was piloot bij de Achtste Luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog).

Meer over Sarah Sundin

Genres: Christelijk, Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sarah Sundin


Overzicht

  • De boekhandel van het verzet - Until leaves fall in Paris
  • De roeier van Kopenhagen - The sound of light
  • Sterren in de schemering - When twilight breaks

Wings of Glory

  1. Een verre melodie - A distant melody
  2. Op zilveren vleugels - A memory between us

Anthologieën

  • Onverwachte ontmoetingen - I’ll be home for Christmas

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe boekhandel van het verzet

In het Parijs van 1940 helpt een dappere vrouw het verzet door geheime berichten te verstoppen tussen de bladzijden van boeken...

1940. Terwijl de nazi's Parijs naderen, koopt de Amerikaanse ballerina Lucie Girard haar favoriete Engelstalige boekhandel zodat de Joodse eigenaars kunnen vluchten. Hoewel de Duitsers het Lucie erg moeilijk maken, wil ze de boekhandel koste wat het kost openhouden; het verzet gebruikt haar boeken om geheime boodschappen te versturen.

Weduwnaar Paul Aubrey wil niets liever dan met zijn dochtertje teruggaan naar Amerika, maar het Amerikaanse leger haalt hem over zijn automobielfabriek in Parijs draaiend te houden om militaire informatie van zijn Duitse klanten los te peuteren. Tegelijkertijd draagt hij zijn steentje bij aan het verzet door de productie te saboteren en Britse soldaten te verbergen in zijn fabriek.

Als Lucie en Paul elkaar ontmoeten, bloeit er iets moois op tussen hen. Totdat Lucie ontdekt dat hij met de Duitsers samenwerkt en hun omgang resoluut beëindigt, niet wetend dat hij in werkelijkheid bij het verzet betrokken is. Wanneer Lucie enige tijd later Pauls hulp nodig heeft, is dat het begin van een levensgevaarlijke geheime liefde.

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: Until leaves fall in Paris
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029733151
Ebook: 9789029733168
Uitgever: Kok
De roeier van Kopenhagen

In het Kopenhagen van 1943 tonen twee gewone mensen zich buitengewoon dapper...

Denemarken, 1943. De Amerikaanse natuurkundige Else Jensen weigert Kopenhagen te verlaten wanneer de oorlog uitbreekt. Ze maakt deel uit van het verzet door illegale kranten af te drukken. Als ze verhalen hoort over de legendarische Havmand, de Zeemeerman, vraagt ze zich af of de mysterieuze scheepswerfarbeider, die bij haar in het pension woont, iets te verbergen heeft.

Ze gaat samenwerken met Baron Henrik Ahlefeldt, die zijn adellijke status heeft ingeruild voor anonimiteit om met een roeiboot geheime boodschappen naar Zweden te vervoeren.

De roeier van Kopenhagen is geïnspireerd op de heldendaden van de Deense roeier Knud Christiansen, die Joden hielp onderduiken en hiervoor een Yad Vashem-onderscheiding kreeg.

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: The sound of light
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029734981
Ebook: 9789029734998
Uitgever: Kok
Sterren in de schemering

München, 1938. De Amerikaanse journalist Evelyn Brand is vastbesloten haar vaderland op de hoogte te stellen van de groeiende tirannie in nazi-Duitsland. Maar ze moet voorzichtig zijn om geen argwaan te wekken bij de regering én bij haar baas, die vindt dat ze als vrouw minder grote klussen zou moeten doen.

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: When twilight breaks
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029731560
Ebook: 9789029731577
Uitgever: Kok

Wings of GloryEen verre melodie

Al jaren voelt Allie de stilzwijgende oordelen van haar moeder. Ze wil niets liever dan eindelijk waardering. Een huwelijk met de man die haar ouders als ideale schoonzoon zien, lijkt daarom verstandig. Allie heeft het er graag voor over.

Luitenant Walter Novak is een onverschrokken luchtmachtpiloot - maar tegenover vrouwen voelt hij zich onbeholpen en verlegen. Voordat hij naar het buitenland gestuurd wordt, gaat hij nog eenmaal op verlof in Californië.

Tijdens een bruiloft ontmoet hij Allie. Het klikt meteen en ze besluiten elkaar te blijven schrijven. Hun correspondentie groeit uit tot een diepe vriendschap. Maar is dat genoeg om alle geheimen, beloftes en verwachtingen te overwinnen?

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: A distant melody
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023993995
Ebook: 9789023919360
Uitgever: Mozaïek
Op zilveren vleugels

Ruth Doherty werkt in een militair hospitaal in Engeland. Ze verzorgt vliegeniers die Europa proberen te bevrijden. Ruths broers en zusjes zijn na de dood van hun ouders in Amerika achtergebleven, en het is Ruth alles waard om zo veel mogelijk geld te sparen.

Als piloot Jack Novak gewond raakt en in het militaire hospitaal terechtkomt, is hij direct van Ruth gecharmeerd. Maar Ruth wil haar hart niet verliezen, aan welke man ook. Te midden van het gevaar en de spanning van de Tweede Wereldoorlog zullen Jack en Ruth elkaar echter meer dan ooit nodig hebben.

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: A memory between us
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023994114
Ebook: 9789023930259
Uitgever: Mozaïek

AnthologieënOnverwachte ontmoetingen

Onverwachte ontmoetingen bevat:

  1. In ander licht - Hopes and fears - Amanda Wen
  2. Stromen van zegen - Far as the curse is found - Amanda Barratt
  3. Thuis bij jou - I’ll be home for Christmas - Sarah Sundin

Thuis bij jou

Gevechtspiloot Peter keert terug naar huis. Hij probeert de hoop en vrede terug te vinden die de oorlog van hem heeftafgenomen. Onderweg ontmoet hij een klein meisje dat zijn vriendschap nodig heeft. Kan hij haar moeder, die weduwe is, ervan overtuigen dat hij niet meer de pestkop is die hij ooit was?

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: I’ll be home for Christmas
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029735568
Uitgever: Kok