Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Sundin

Sarah Sundin schrijft graag verhalen over de Tweede Wereldoorlog, een onderwerp dat haar mede door haar eigen familiegeschiedenis fascineert (Sundins opa diende als medic bij de Amerikaanse marine en haar oudoom was piloot bij de Achtste Luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog).

Meer over Sarah Sundin

Genres: Christelijk, Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sarah Sundin


Overzicht

  • De boekhandel van het verzet - Until leaves fall in Paris
  • Sterren in de schemering - When twilight breaks

Wings of Glory

  1. Een verre melodie - A distant melody
  2. Op zilveren vleugels - A memory between us

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe boekhandel van het verzet

In het Parijs van 1940 helpt een dappere vrouw het verzet door geheime berichten te verstoppen tussen de bladzijden van boeken...

1940. Terwijl de nazi's Parijs naderen, koopt de Amerikaanse ballerina Lucie Girard haar favoriete Engelstalige boekhandel zodat de Joodse eigenaars kunnen vluchten. Hoewel de Duitsers het Lucie erg moeilijk maken, wil ze de boekhandel koste wat het kost openhouden; het verzet gebruikt haar boeken om geheime boodschappen te versturen.

Weduwnaar Paul Aubrey wil niets liever dan met zijn dochtertje teruggaan naar Amerika, maar het Amerikaanse leger haalt hem over zijn automobielfabriek in Parijs draaiend te houden om militaire informatie van zijn Duitse klanten los te peuteren. Tegelijkertijd draagt hij zijn steentje bij aan het verzet door de productie te saboteren en Britse soldaten te verbergen in zijn fabriek.

Als Lucie en Paul elkaar ontmoeten, bloeit er iets moois op tussen hen. Totdat Lucie ontdekt dat hij met de Duitsers samenwerkt en hun omgang resoluut beëindigt, niet wetend dat hij in werkelijkheid bij het verzet betrokken is. Wanneer Lucie enige tijd later Pauls hulp nodig heeft, is dat het begin van een levensgevaarlijke geheime liefde.

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: Until leaves fall in Paris
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029733151
Ebook: 9789029733168
Uitgever: Kok
Sterren in de schemering

München, 1938. De Amerikaanse journalist Evelyn Brand is vastbesloten haar vaderland op de hoogte te stellen van de groeiende tirannie in nazi-Duitsland. Maar ze moet voorzichtig zijn om geen argwaan te wekken bij de regering én bij haar baas, die vindt dat ze als vrouw minder grote klussen zou moeten doen.

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: When twilight breaks
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029731560
Ebook: 9789029731577
Uitgever: Kok

Wings of GloryEen verre melodie

Al jaren voelt Allie de stilzwijgende oordelen van haar moeder. Ze wil niets liever dan eindelijk waardering. Een huwelijk met de man die haar ouders als ideale schoonzoon zien, lijkt daarom verstandig. Allie heeft het er graag voor over.

Luitenant Walter Novak is een onverschrokken luchtmachtpiloot - maar tegenover vrouwen voelt hij zich onbeholpen en verlegen. Voordat hij naar het buitenland gestuurd wordt, gaat hij nog eenmaal op verlof in Californië.

Tijdens een bruiloft ontmoet hij Allie. Het klikt meteen en ze besluiten elkaar te blijven schrijven. Hun correspondentie groeit uit tot een diepe vriendschap. Maar is dat genoeg om alle geheimen, beloftes en verwachtingen te overwinnen?

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: A distant melody
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023993995
Ebook: 9789023919360
Uitgever: Mozaïek
Op zilveren vleugels

Ruth Doherty werkt in een militair hospitaal in Engeland. Ze verzorgt vliegeniers die Europa proberen te bevrijden. Ruths broers en zusjes zijn na de dood van hun ouders in Amerika achtergebleven, en het is Ruth alles waard om zo veel mogelijk geld te sparen.

Als piloot Jack Novak gewond raakt en in het militaire hospitaal terechtkomt, is hij direct van Ruth gecharmeerd. Maar Ruth wil haar hart niet verliezen, aan welke man ook. Te midden van het gevaar en de spanning van de Tweede Wereldoorlog zullen Jack en Ruth elkaar echter meer dan ooit nodig hebben.

Schrijver: Sarah Sundin
Oorspronkelijke titel: A memory between us
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023994114
Ebook: 9789023930259
Uitgever: Mozaïek