Boekenplank:
Kies

Boeken van Bo Svernstrom

Bo Svernström is journalist en schrijver.

Meer over Bo Svernstrom

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Zweden


Carl Edson

  1. Wie zint op wraak - Offrens offer
  2. Wie zonder zonde is - Lekarna
  3. Wie het eerst komt - Det man inte ser

gedetailleerd overzicht

Carl EdsonWie zint op wraak

In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog.

Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht in de Zweedse krant Aftonbladet. Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel met veel vijanden te zijn.

Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets wat veel gecompliceerder blijkt. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges en komen opeens zelf gevaarlijk dicht in het middelpunt te staan. Wie is nu het echte slachtoffer en wie de dader?

Schrijver: Bo Svernstrom
Oorspronkelijke titel: Offrens offer
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402730609
Ebook: 9789402756579
Uitgever: HarperCollins
Wie zonder zonde is

Soms kunnen zaken uit het verleden maar beter met rust gelaten worden...

Als elfjarige vermoordde Robert Lindström zijn speelkameraadje met een blok beton. Ondanks het technische bewijs dat er werd gevonden, kwam het vanwege zijn leeftijd nooit tot een veroordeling. Als volwassene leidt Robert een teruggetrokken bestaan, totdat hij een verontrustend telefoontje krijgt van een journaliste die een boek schrijft over de zaak. Ze beweert dat Robert onschuldig is. Maar waarom blijft hij dan volhouden dat hij het gedaan heeft?

Tegelijkertijd wordt er in Roberts oude woonwijk in Stockholm een meisje vermoord. Alles doet denken aan de omstandigheden van toen. Daarmee is de jacht op de waarheid geopend: journaliste Lexa, rechercheur Carl Edson en Robert zelf duiken op de zaak. Is Robert onschuldig en loopt de moordenaar nog vrij rond? Of heeft Robert wederom toegeslagen?

Schrijver: Bo Svernstrom
Oorspronkelijke titel: Lekarna
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402704952
Ebook: 9789402759464
Uitgever: HarperCollins
Wie het eerst komt

Wanneer de ontvoerde baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf vermoord wordt aangetroffen in een zomerhuis, worden hoofdinspecteur Carl Edson en zijn team ingeschakeld. Drie extremistische klimaatactivisten worden verdacht van de ontvoering. Maar dan worden twee van hen ook dood aangetroffen in hetzelfde zomerhuis, terwijl de derde nergens te bekennen is...

Carl en zijn team ontdekken een getuige: een jonge blinde vrouw wordt besmeurd met bloed in een kast gevonden. Haar getuigenis is de enige aanwijzing in deze chaotische zaak. Maar wanneer de vrouw plotseling ontsnapt en de laatste ontvoerder wordt opgepakt, hoort de politie een heel ander verhaal. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis?

Schrijver: Bo Svernstrom
Oorspronkelijke titel: Det man inte ser
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711462
Ebook: 9789402766950
Uitgever: HarperCollins