Boekenplank:
Kies

Boeken van Leonie Swann

Meer over Leonie Swann

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

  • De schapen van Glennkill - Glennkill

Dubbel uitgegeven titels

  • Daar buiten loopt een schaap - zie De schapen van Glennkill
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schapen van Glennkill
'Gisteren was hij nog gezond,' zei Maude. Haar oren trilden nerveus. 'Dat zegt helemaal niks,' antwoordde Sir Ritchfield, de oudste ram van de kudde. 'Hij is immers niet aan een ziekte gestorven. Een spade is geen ziekte.'
De herder lag naast de hooischuur, niet ver van de veldweg, roerloos in het groene Ierse gras. Op zijn Noorse wollen trui was één kraai geland die met professionele belangstelling in zijn innerlijk tuurde. Naast hem zat een heel tevreden konijntje. Iets verderop, vlak bij de steile kust, waren de schapen in vergadering bijeen.

Op een ochtend ligt de Ierse schaapherder George Glenn onbeweeglijk in het gras. Er steekt een spade in zijn borst. George's schapen zijn ontzet: wie heeft de oude schaapherder omgebracht? Miss Maple, het slimste schaap uit de kudde, is geïntrigeerd door de moord.

Maar hoe vind je als schaap een moordenaar? En wat dan? Misschien is het beter om maar gewoon verder te grazen alsof er niets gebeurd is. De schapen besluiten om voor gerechtigheid te zorgen.

Het toeval wil dat George zijn schapen ooit een detective voorlas en dat ze dus niet totaal onvoorbereid zijn op hun taak. Met hun schapenlogica bijten ze zich vast in de speurtocht en ondanks de vele misverstanden zijn ze niet van de wijs te brengen.

Maar als het de schapen uiteindelijk lukt om de raadselachtige dood van hun herder op te lossen staan ze vervolgens voor het volgende probleem: hoe maken ze dit aan de mensen duidelijk?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Leonie Swann
Oorspronkelijke titel: Glennkill
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022543344
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsDaar buiten loopt een schaap

Zie voor de beschrijving van dit boek: De schapen van Glennkill.

Schrijver: Leonie Swann
Oorspronkelijke titel: zie De schapen van Glennkill
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022550212
Uitgever: Boekerij