Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Sward

Anne Swärd studeerde sociale antropologie en creative writing. Ze schrijft sinds 2003 en heeft diverse nominaties en prijzen voor haar werk ontvangen.

Meer over Anne Sward

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • De onzichtbare bruid - Vera
  • Het huis van de parelvisser - Till sista andetaget
  • Poolzomer - Polarsommar

gedetailleerd overzicht

Overzicht



De onzichtbare bruid

De zwangere Sandrine komt na een traumatische oorlogservaring in Zweden terecht, waar ze onder de vleugels wordt genomen van de rijke Ivan. Hij biedt aan voor haar en haar ongeboren kind te zorgen en voor ze het weet is ze onderdeel van een aristocratische familie in Stockholm. Daar belandt ze in familie-intriges en probeert met alles wat ze in zich heeft haar eigen verleden te vergeten...

Schrijver: Anne Sward
Oorspronkelijke titel: Vera
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401610476
Uitgever: Xander
Het huis van de parelvisser

Lo groeit als enig kind op in een opmerkelijk grote familie. Pas op voor slangen, waarschuwt haar moeder. En voor de snelweg, voor hoogspanningsleidingen en voor vleermuizen. Maar bovenal moet Lo oppassen voor de liefde, al legt haar moeder nooit uit waarom.

Tijdens een benauwd-warme zomer in de jaren zeventig leert Lo haar veel oudere buurjongen Lukas kennen, die opgroeit bij zijn gewelddadige Hongaarse vader. Hoewel haar moeder Lo verbiedt met hem om te gaan, zijn ze twee handen op één buik. Met de jaren gaat het verbieden over in een zwijgend veroordelen, tot uiteindelijk moeders afstandelijkheid Lo het dorp uit jaagt.

Schrijver: Anne Sward
Oorspronkelijke titel: Till sista andetaget
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044517583
Uitgever: De Geus
Poolzomer

Kaj is een eigenzinnige jonge vrouw. Ze wordt als onhandelbaar en naïef bestempeld en is hopeloos verliefd op haar halfbroer Kristian. Als die na twee jaar afwezigheid naar zijn ouderlijk huis terugkeert, is zij vastberaden hem dit keer niet te laten gaan - zelfs als daar geweld voor nodig is.

Beetje bij beetje komen ondergeschoven familieproblemen weer aan de oppervlakte: want is het echt Kajs schuld dat hun vader jaren geleden het gezin heeft verlaten? Dat broer Jens zich niet kan beheersen? Dat Kristian slaapt met de vriendin van Jens?

Schrijver: Anne Sward
Oorspronkelijke titel: Polarsommar
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789462370265
Uitgever: World Editions