Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Sward

Anne Swärd (Zweden) studeerde sociale antropologie en creative writing. Ze schrijft sinds 2003 en heeft diverse nominaties en prijzen voor haar werk ontvangen.

Meer over Anne Sward

Geboren: 1969

Overzicht
  • Het huis van de parelvisser - Till sista andetaget
  • Poolzomer - Polarsommar

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Het huis van de parelvisser

Lo groeit als enig kind op in een opmerkelijk grote familie. Pas op voor slangen, waarschuwt haar moeder. En voor de snelweg, voor hoogspanningsleidingen en voor vleermuizen. Maar bovenal moet Lo oppassen voor de liefde, al legt haar moeder nooit uit waarom.

Tijdens een benauwd-warme zomer in de jaren zeventig leert Lo haar veel oudere buurjongen Lukas kennen, die opgroeit bij zijn gewelddadige Hongaarse vader. Hoewel haar moeder Lo verbiedt met hem om te gaan, zijn ze twee handen op één buik. Met de jaren gaat het verbieden over in een zwijgend veroordelen, tot uiteindelijk moeders afstandelijkheid Lo het dorp uit jaagt.

Schrijver: Anne Sward
Oorspronkelijke titel: Till sista andetaget
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789044517583
Uitgever: De Geus
Poolzomer

Kaj is een eigenzinnige jonge vrouw. Ze wordt als onhandelbaar en naïef bestempeld en is hopeloos verliefd op haar halfbroer Kristian. Als die na twee jaar afwezigheid naar zijn ouderlijk huis terugkeert, is zij vastberaden hem dit keer niet te laten gaan - zelfs als daar geweld voor nodig is.

Beetje bij beetje komen ondergeschoven familieproblemen weer aan de oppervlakte: want is het echt Kajs schuld dat hun vader jaren geleden het gezin heeft verlaten? Dat broer Jens zich niet kan beheersen? Dat Kristian slaapt met de vriendin van Jens?

Schrijver: Anne Sward
Oorspronkelijke titel: Polarsommar
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 9789462370265
Uitgever: World Editions