Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Beverly Swerling

Boeken van Beverly Swerling

Meer over Beverly Swerling

Genre: Roman

Geboren: 1938

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Beverly Swerling


Overzicht

  • Tempelcode - Bristol House

City Books

  1. Stad van dromen - City of dreams
  2. Stad van verlangen - City of glory
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtTempelcode

Een geheime code. Twee levens. De toekomst van het christendom...

Architectuurhistorica Annie Kendall is in Londen om een aantal verloren gewaande voorwerpen uit de tempel van Salomon op te sporen. Volgens haar opdrachtgever, een rijke Joodse zakenman, zijn de voorwerpen in de 16e eeuw in Londen ontdekt door iemand die alleen bekend staat onder de naam de Jood van Holborn.

In 1535 is koning Henry de VIIIe begonnen met zijn vervolging van katholieken, alle Joden worden verbannen. In deze roerige tijden raakt de monnik Dom Justin betrokken bij de machinaties van Thomas Cromwell, naast de koning de machtigste man in het rijk en op zoek naar de tempelschatten die door de Tempeliers uit Jeruzalem zouden zijn meegenomen.

Annie raakt steeds dieper verstrikt in de intriges van haar opdrachtgever en vreest al snel voor haar leven. Terwijl ze zich tot het uiterste drijft om het mysterie van de Jood van Holborn op te lossen, raakt haar lot steeds meer verstrengeld met dat van Dom Justin 500 jaar eerder en krijgt ze hulp uit onverwachte hoek...

Schrijver: Beverly Swerling
Oorspronkelijke titel: Bristol House
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462320116
Ebook: 9789462320123
Uitgever: Link

City BooksStad van dromen
Stad van dromen is een meeslepend en schitterend epos over twee families - de ene Nederlands, de ander Engels - vanaf de tijd dat Nieuw Amsterdam een ruige en ordeloze nederzetting was, tot aan het eind van de Amerikaanse Vrijheidsoorlog, toen de Engelsen werden verslagen en New York de droomstad werd van een nieuwe natie.

De roman begint in 1661, wanneer broer en zus Turner na een lange en hachelijke overtocht van een klein houten schip strompelen. Ze zoeken een nieuw leven in de Nederlandse kolonie Nieuw Amsterdam. Beiden leggen zich toe op het behandelen van zieken. Lucas Turner is barbier en chirurgijn; Sally weet alles van geneeskrachtige planten. Ze hebben een sterke band en werken goed samen.

Maar in de jonge kolonie leidt verraad en moord ertoe dat ze aartsvijanden worden. Sally trouwt met de Nederlander De Vries, wiens naam door een latere generatie wordt verengelst tot Devrey. Ook broer Lucas sticht een gezin.

Hun afstammelingen - waaronder zich menig toegewijde arts bevindt, maar ook een piraat en een hoerenmadam - zullen een bepalende rol spelen in de toekomst van de geneeskunst en van de stad, maar geen van hen zal kunnen ontkomen aan de gevoelens van wraak waarvan de kiem in het verleden is gelegd.

Stad van dromen volgt de geschiedenis van de families Turner en Devrey - met als achtergrond een stad waar slaven levend werden verbrand op Wall Street; waar toekomstige presidenten over Broad Way liepen en discussieerden over de toekomst van Amerika; en waar één van de eerste echte ziekenhuizen ter wereld zijn oorsprong vond in de voormalige werkplaats van een scheepstimmerman. Tegen het panoramische decor van de strijd voor vrijheid die de jonge natie voerde, en met zijn rijkdom aan historische en medische details, is dit een betoverend verhaal.
Schrijver: Beverly Swerling
Oorspronkelijke titel: City of dreams
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022530566
Uitgever: Boekerij
Stad van verlangen
1812. Vijfendertig jaar nadat een revolutie Amerika onafhankelijkheid bracht, dreigt de prille natie ten onder te gaan aan oorlog, separatisme, armoe en honger.

Voormalig scheepsarts en patriot Joyful Turner stroopt geldschieters, gokhuizen en bordelen in New York af, op zoek naar een vermaarde diamant en geld om 's lands fragiele vrede, waar hij en zijn vrienden zo hard voor hebben gevochten, te bewaren.

Op zijn pad treft hij de nietsontziende Gornt Blakeman, die niet zal rusten voordat hij het halve land én Turners verloofde heeft veroverd. Net als zijn voorvaderen moet Turner kiezen tussen zijn land en zijn dromen.
Schrijver: Beverly Swerling
Oorspronkelijke titel: City of glory
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022548387
Uitgever: Boekerij