Boekenplank:
Kies

Boeken van Frank Tallis

Frank Tallis is psychotherapeut en schrijver. Hij is expert op het terrein van obsessies en dwangneuroses.

Meer over Frank Tallis

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): F.R. Tallis

Geboren: 1958

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Frank Tallis


Max Liebermann / The Liebermann Papers

  1. Dodelijke driften - Mortal mischief
  2. Wiener bloed - Vienna blood

Non-Fictie

  • De ongeneeslijke romanticus - The incurable romantic
  • Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne mens - Mortal secrets: Freud, Vienna and the discovery of the modern mind
  • Leven - The act of living
Max Liebermann / The Liebermann Papers

gedetailleerd overzicht

Max Liebermann / The Liebermann PapersDodelijke driften
1900. Wenen bruist; kunst en wetenschap floreren. In de cafés wordt gedebatteerd over filosofische en politieke theorieën. De psychoanalyse van Freud staat in de kinderschoenen en wordt zowel als gevaarlijke nieuwlichterij beschouwd als enthousiast onthaald. De jonge dokter Max Liebermann is gecharmeerd van Freuds gedachtegoed en brengt dit in de praktijk. Dat blijft niet onopgemerkt.

Inspecteur Oskar Rheinhardt, Liebermanns goede vriend, vraagt zijn hulp bij het onderzoek naar de mysterieuze dood van een aantrekkelijk, jong medium. Alles wijst op een misdaad van bovennatuurlijke aard, maar Liebermann weigert dat te accepteren. Naast het leiden van zijn succesvolle praktijk probeert hij het mysterie te ontrafelen. In de tussentijd moet hij beslissen of hij de mooie, maar gereserveerde Clara ten huwelijk zal vragen.
Schrijver: Frank Tallis
Oorspronkelijke titel: Mortal mischief
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789049500269
Ebook: 9789049500832
Uitgever: De Vliegende Hollander
Wiener bloed
1902. Wenen is in de greep van een wrede seriemoordenaar met een hang naar mystieke symbolen en een schijnbaar willekeurige slachtofferkeuze. Omdat zijn onderzoek volledig dreigt vast te lopen, vraagt inspecteur Oskar Rheinhardt de jonge dokter Max Liebermann om hulp.

In eerste instantie zijn de drijfveren van de moordenaar ondoorgrondelijk. Zijn gedrag en de cryptische boodschappen die hij achterlaat op de plaatsen delict lijken niet te analyseren. Wanneer een gesprek met Freud Max nieuwe inzichten biedt, blijkt de motivatie van de moordenaar echter schokkend rationeel...
Schrijver: Frank Tallis
Oorspronkelijke titel: Vienna blood
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789049500276
Ebook: 9789048806461
Uitgever: De Vliegende Hollander

Non-FictieDe ongeneeslijke romanticus

In De ongeneeslijke romanticus doet befaamd en ervaren psychotherapeut Frank Tallis verslag van de ziekten die liefde kan voortbrengen. Liefde maakt en breekt ons, iedereen kent liefde, iedereen wil liefde, iedereen wordt wel eens verliefd, iedereen kent het verlies van liefde. En als er iets grondig misgaat in de liefde kunnen de consequenties verschrikkelijk zijn. Liefdesverdriet en onbeantwoorde liefde zijn immers geen triviale problemen.

Tallis heeft tal van verschillende mensen in therapie gehad - van aristocraten, multimiljonairs en filmsterren, tot buschauffeurs en mensen die in schrijnende armoede leven. Grote geleerdheid, rijkdom en status brengen geen soelaas; liefde is de grote gelijkmaker.

Schrijver: Frank Tallis
Oorspronkelijke titel: The incurable romantic
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045036625
Ebook: 9789045036632
Uitgever: Atlas Contact
Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne mens

Ons zelfbeeld is voor een groot deel bepaald door de theorieën van Sigmund Freud. Het nieuwe boek van Frank Tallis draait om het leven van Freud en situeert het ontstaan van zijn revolutionaire ideeën tegen de achtergrond van Wenen rond het begin van de twintigste eeuw. De stad die bekendstaat om zijn beroemde koffie- en operahuizen was destijds het culturele centrum van Europa.

De theorie die Freud ontwikkelde over de menselijke geest had alleen toen en daar kunnen ontstaan. Wenen was een stad waarin oude en nieuwe kunstopvattingen botsten, en waar de elite er bedreven in was geraakt de grandeur van weleer als façade in ere te houden. Het wegkijken van armoede en negeren van vuil en stank door zijn cliënten inspireerden Freud tot zijn visie over onderdrukking en het onderbewuste. Tallis laat zien hoe de psychoanalyse onze hedendaagse visie op onszelf en de wereld waarin we nu leven heeft beïnvloed.

Schrijver: Frank Tallis
Oorspronkelijke titel: Mortal secrets: Freud, Vienna and the discovery of the modern mind
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789045047959
Uitgever: Atlas Contact
Leven

Wat is een zinvol leven? Hoe kunnen we omgaan met onze gedachten, gevoelens, verlangens, angsten? Hoe ga je om met voorspoed en verlies? Antwoorden op deze vragen worden vaak gezocht in religie en filosofie.

In zijn boek Leven biedt Frank Tallis, ervaren psychotherapeut en befaamd schrijver, antwoorden vanuit een heel ander veld, dat van de psychotherapie. De psychotherapeutische traditie biedt boeiende, realistische visies op mensen en het menselijk bestaan, op samenleving en cultuur, kunst en beschaving. Daarnaast illustreert Tallis de werking van verschillende vormen van psychotherapie met intrigerende voorbeelden uit zijn eigen praktijk.

Mensen hebben het beter dan ooit tevoren, meer persoonlijke vrijheid, meer comfort, bezit, een langere levensverwachting. Toch is een groot aantal van hen depressief, angstig of ongelukkig. Leven biedt een grondige reflectie op dit alles. Behalve een fascinerende geschiedenis van het psychotherapeutisch denken is het ook een toegankelijke praktische gids die ons wegen wijst naar een optimaal leven.

Schrijver: Frank Tallis
Oorspronkelijke titel: The act of living
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789045041018
Uitgever: Atlas Contact