Boekenplank:
Kies

Boeken van Lara Taveirne

Lara Taveirne studeerde Germaanse Talen. Ze is theaterregisseur en schrijfster.

Meer over Lara Taveirne

Genre: Roman

Geboren: 1983

Geboorteland: België


Overzicht

  • De kinderen van Calais
  • Hotel zonder sterren
  • Kerkhofblommenstraat

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kinderen van Calais

Wissant, Noord-Frankrijk, de jaren zestig. Urenlang gingen ze gebukt op zoek naar de mooiste schelpen. Ze konden gelijktijdig en achterwaarts over de golven duiken. Ze hadden allebei een kamer waar je de zee kon horen ruisen, als de wind goed zat. Lilith en Violaine waren wat men noemt hartsvriendinnen. Onafscheidelijk. Samen kochten ze hun eerste bikini. En het was hand in hand dat ze naar de rand liepen.

Cap Blanc Nez, 1976. Beneden aan de kliffen wordt Violaine gevonden. 135 meter hoger staan twee boekentassen...

Schrijver: Lara Taveirne
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022329474
Ebook: 9789460414145
Uitgever: Manteau
Hotel zonder sterren

Een manier om voor altijd van elkaar te houden hadden ze al gevonden. Dat was door nooit bij elkaar te komen.

Maar tien jaar en elk een huwelijk later krijgt Andreas heel vroeg in de ochtend telefoon. Zij is het. Ze ademt diep in. Dan zegt ze: "Ik geloof dat ik een heel mooi cadeau heb.'

Twee dagen wil ze hem geven. Die zullen ze doorbrengen in het Bussaco Palace Hotel, het allermooiste hotel van Europa. Want na tien jaar hebben ze recht op superlatieven. Twee dagen om de tijd in te halen en uit te komen op de plek waar het verkeerd is gegaan.

Schrijver: Lara Taveirne
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044641394
Ebook: 9789044628746
Uitgever: Prometheus
Kerkhofblommenstraat

In een daad van puberale overmoed besluit Arabella om op het chrysantenveld van haar ouders te gaan werken. Tussen de arbeidsters hoopt ze te vinden wat haar kille moeder haar niet kan geven. Ze houdt er geen rekening mee dat die vrouwen uit een andere wereld komen.

Al wroetend in de aarde luistert ze naar de verhalen van de kweeksters. Het wordt al snel duidelijk dat hun levens meer met elkaar verweven zijn dan ze dacht. Dat zelfs haar eigen geschiedenis er niet los van staat. Langzaamaan vormt het verleden een gevaarlijk web, met Arabella in het midden.

Op Allerheiligen moeten de bloemen klaar zijn; dan verhuizen ze naar de begraafplaats aan de andere kant van de muur. Maar groeit een meisje even snel als een kerkhofbloem? En is iemand ooit helemaal klaar voor de waarheid?

Schrijver: Lara Taveirne
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044632408
Ebook: 9789044632415
Uitgever: Prometheus