Boekenplank:
Kies

Boeken van Laini Taylor

Meer over Laini Taylor

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Laini Taylor


Daughter of Smoke and Bone Trilogy

  1. Dromendochter - Daughter of smoke and bone
  2. Sterrenlicht - Days of blood and starlight
  3. Godenslaap - Dreams of gods and monsters

Zonderling / Strange the Dreamer

  1. Zonderling - Strange the dreamer
  2. Muze - Muse of nightmares
Daughter of Smoke and Bone Trilogy
Zonderling / Strange the Dreamer

gedetailleerd overzicht

Daughter of Smoke and Bone TrilogyDromendochter

Karou studeert kunstgeschiedenis in Praag en vult haar schetsboeken met monsters die al dan niet bestaan. Ze verdwijnt regelmatig voor mysterieuze ‘klusjes’ en spreekt een heleboel talen, waaronder een aantal niet-menselijke. En haar helderblauwe haar is niet afkomstig uit een flesje.

‘Wie ben ik?’ Dat is de vraag die Karou dag en nacht achtervolgt. En ze staat op het punt om erachter te komen…

Schrijver: Laini Taylor
Oorspronkelijke titel: Daughter of smoke and bone
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022564172
Ebook: 9789460235627
Uitgever: Boekerij
Sterrenlicht

Er waren eens een engel en een duivel die verliefd werden en hoopten op een nieuwe wereld...

Karou weet eindelijk wie en vooral wat ze is, maar ze zou er alles voor over hebben om het niet te weten. Nu staat ze voor de afschuwelijke vraag hoe ver ze wil gaan om haar volk te wreken, terwijl Akiva aan de kant van de engelen wanhopig probeert met zijn geweten in het reine te komen. Beiden vechten ze voor hoop: hoop op liefde en een nieuwe toekomst.

Schrijver: Laini Taylor
Oorspronkelijke titel: Days of blood and starlight
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022564523
Ebook: 9789460239960
Uitgever: Boekerij
Godenslaap

Een kwaadaardige koningin. Een gedoemde liefde. Een strijd die vriend en vijand overstijgt...

Wanneer Jaels brute leger de mensenwereld binnendringt, wordt het ondenkbare werkelijkheid, en zullen Karou en Akiva zich moeten verenigen om samen de dreigende legers van hun vijand te verslaan.

Ondertussen maakt een kwaadaardige koningin jacht op Akiva en gebeurt er iets in de hemelen boven Eretz. Welke kracht kan de hemel breken? Van de straten van Rome tot de grotten van Kirin en verder, zullen mensen, Chimaera en Seraphim moeten vechten, liefhebben en sterven in een episch theater dat goed en slecht, vriend en vijand overstijgt.

Schrijver: Laini Taylor
Oorspronkelijke titel: Dreams of gods and monsters
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022564530
Ebook: 9789402315974
Uitgever: Boekerij

Zonderling / Strange the DreamerZonderling

De droom kiest de dromer, niet andersom...

Wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?

Al sinds zijn vijfde is junior bibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan.

Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Schrijver: Laini Taylor
Oorspronkelijke titel: Strange the dreamer
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000365463
Ebook: 9789000365470
Uitgever: Van Goor
Muze

Sarai heeft al heel wat nachtmerries gezien en dacht dat ze elke verschrikking inmiddels wel kende. Ze had het fout. Zij en Lazlo zijn niet langer wie ze waren - hij een god, zij een geest. Terwijl Minya hen gevangenhoudt om wraak te kunnen nemen op Ween, worstelt Lazlo met een onmogelijk dilemma: redt hij de vrouw van wie hij houdt, of alle anderen? Sarai voelt zich machteloos, maar is ze dat ook? De muze van nachtmerries heeft nog niet ontdekt waar ze toe in staat is.

Een nieuwe vijand verwoest het laatste beetje hoop dat de inwoners van Ween nog hadden, en de mysteries van de Mesarthim worden weer opgerakeld: waar komen de goden vandaan, en waarom? Wat is er gebeurd met de duizenden kinderen die in de citadel geboren werden? En terwijl vergeten deuren worden geopend en nieuwe werelden onthuld is de belangrijkste vraag van al: horen helden monsters af te slachten, of is het misschien mogelijk ze te redden?

Schrijver: Laini Taylor
Oorspronkelijke titel: Muse of nightmares
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000360741
Ebook: 9789000362936
Uitgever: Van Goor