Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara Taylor

Sara Taylor (VS) is opgegroeid in Virginia waar ze thuis les kreeg. Later ging ze proza en Creatief en Kritisch schrijven studeren aan de University of East Anglia. Haar proefschrift schreef ze over extralegale censuur en het Amerikaanse onderwijssysteem.

Meer over Sara Taylor

Genre: Roman

Geboren: 1988

Website: Sara Taylor


Overzicht

  • De Kust - The Shore
  • De Laura's - The Laura's

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Kust

De Kust, een eilandengroep bij Virginia. Er is niet veel meer dan dennenbossen, schelpenpaden, moerassen en wat vervallen huizen. Sommigen proberen de eilanden hun leven lang te ontvluchten, voor anderen is het een thuishaven.

Zoals voor Medora Slater – een vrouw die haar ouderlijk huis ontvlucht en eindigt in een explosieve relatie met Andrew Day. En het is de plek van hun nazaten: twee families waarvan de gezinsleden onlosmakelijk met elkaar én met het land zijn verbonden en die beschikken over een ontembare wilskracht.

Schrijver: Sara Taylor
Oorspronkelijke titel: The Shore
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026333101
Uitgever: Ambo | Anthos
De Laura's

Ik realiseerde me pas dat mijn moeder een mens van vlees en bloed was toen ik dertien jaar oud was en ze me wakker maakte, op de achterbank van de auto zette en we ons huis en mijn vader zomaar achterlieten. Ik dacht dat mijn moeder tevreden was met haar leven. Ik had het mis.

In De Laura's maakt een moeder met haar tiener een roadtrip dwars door de VS, van Virginia naar Californië. De verschillende plekken die ze aandoen, zijn niet willekeurig door Alex' moeder uitgekozen - ze zijn allemaal nauw verbonden met haar turbulente jeugd en met de diverse Laura's die een impact op haar leven hebben gehad. Alex vindt het echter heel moeilijk om afscheid te nemen van het leven dat ze hebben achtergelaten...

Schrijver: Sara Taylor
Oorspronkelijke titel: The Laura's
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026337970
Uitgever: Ambo | Anthos