Boekenplank:
Kies

Boeken van Danielle Teller

Danielle Teller (Canada) gaf haar medische carrière op om haar droom om schrijfster te worden te vervullen. Teller woont met haar gezin in Californië (VS).

Meer over Danielle Teller

Genre: Roman

Website: Danielle Teller


Overzicht

Er was eens iets anders

Er was eens iets anders van Danielle Teller is een even heerlijke als intelligente hervertelling van Assepoester, met een nieuwe rol voor de 'boze' stiefmoeder. Dit prachtige en ontroerende verhaal nuanceert en verrijkt het thema goed en kwaad in de klassieke sprookjes.

Als er in het land geruchten de ronde doen over de wrede opvoeding van de nieuwe prinses Assepoester, besluit haar stiefmoeder Agnes het ware verhaal te vertellen.

De tienjarige Agnes wordt door haar arme boerenfamilie weggestuurd om bij een wasserij te gaan werken. Na enkele jaren ontvlucht ze haar tirannieke bazin, raakt onderweg zwanger en weet uiteindelijk als alleenstaande moeder een bestaan op te bouwen.

Door een ongelukkige gebeurtenis keert ze terug naar het landhuis met de wasserij. Daar wordt ze het kindermeisje van Assepoester. Ze worstelt met haar liefde voor dit meisje dat haar stiefdochter wordt en uiteindelijk de gevierde prinses die de onbereikbare fantasieën van velen belichaamt.

Schrijver: Danielle Teller
Oorspronkelijke titel: All the ever afters
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026346460
Ebook: 9789026346477
Uitgever: Ambo | Anthos