Boekenplank:
Kies

Boeken van Ann Thijssen

Ann Thijssen volgde een opleiding in het onderwijs, maar werkt met maatschappelijk kwetsbare mensen.

Meer over Ann Thijssen

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De vrouw die blijft
  • Het geluid van slapende honden

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouw die blijft

Na een miskraam wordt Else met haar eentonige leven geconfronteerd. In deze verwarrende periode aanvaardt ze het aanbod om als gouvernante te gaan werken bij een adellijke familie op een landgoed in de buurt van Barjac. Ze besluit vrij impulsief om haar vriend, familie en veilige omgeving achter te laten.

Al snel blijkt dat het beklemmende verleden waaraan ze wil ontsnappen mee de grens overgestoken is, nog meer dan zij vermoeden kan. Er komt een mysterieuze band tussen haar verleden en dat van de adellijke familie aan het licht. Gaandeweg komt Else tot inzichten over haar verleden en wat haar te doen staat met de levens van de mensen die haar omringen.

Schrijver: Ann Thijssen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044622843
Ebook: 9789044625028
Uitgever: Prometheus
Het geluid van slapende honden

'Niemand weet wie hij is. Hij is niet van hier. Zoveel is zeker. Ineens is hij daar. Doolt rond in onze straten. Staat op de kinderkopjes voor ons stadhuis tussen de grote bloembak en het bankje waarop sommige ochtendkoffiedrinkers nog wat nakeuvelen.'

Deze ontroerende roman volgt de verhalen van een zevental mensen in een kleine stad in Vlaanderen. Sommige van hen zijn verbonden door huwelijk, bloedverwantschap of een toevallige ontmoeting; anderen kennen elkaar niet. Maar allemaal delen ze de ervaring van verlies en het onvermogen daarover te communiceren.

In deze stad doolt sinds kort een vreemdeling rond. Iedereen noemt hem anders en niemand weet waar hij vandaan komt. Hij hangt rond in hun straten en zit op hun banken. Hij speelt mondharmonica en spreekt geen woord.

Het spel van deze vreemdeling met zijn mondharmonica maakt veel los in het kleine stadje. Want wie is hij? Wat doet hij opeens in het stadje? En wat kan een onbekende buitenstaander allemaal teweegbrengen in de levens van deze mensen?

Schrijver: Ann Thijssen
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044629187
Ebook: 9789044629194
Uitgever: Prometheus