Boekenplank:
Kies

Boeken van Simon Tolkien

Simon Tolkien (Oxford, VK) is advocaat en auteur. Hij studeerde af aan de Dragon School in Oxford en de Downside School. Aan het Trinity College studeerde hij ook moderne geschiedenis. Hij is de kleinzoon van de bekende schrijver en professor J.R.R. Tolkien.

Meer over Simon Tolkien

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Website: Simon Tolkien


Overzicht

  • De stiefmoeder - The stepmother aka Final witness
  • Niemandsland - No man's land

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe stiefmoeder

Op een zomeravond dringen twee mannen het afgelegen herenhuis van de Britse minister van defensie binnen en vermoorden diens vrouw, lady Anne Robinson. Wat de mannen niet weten, is dat haar zoon Thomas alles ziet gebeuren vanuit zijn schuilplaats achter een boekenkast.

Thomas is een dromerige tiener met een grote fantasie. Hij heeft een hekel aan Greta Grahame, de beeldschone secretaresse die een verhouding heeft met zijn vader. De jongen is ervan overtuigd dat zij de twee mannen heeft gestuurd.

Kort daarna, onder grootse aandacht van de media, begint de dramatische rechtszaak tegen Greta. Thomas' vader, die inmiddels met haar is getrouwd, weigert zijn zoon te geloven en getuigt tegen hem in de rechtszaal. Vanaf dat moment is de vraag: is Greta werkelijk een boze stiefmoeder, of is ze dat alleen in de fantasie van de geobsedeerde Thomas?

Schrijver: Simon Tolkien
Oorspronkelijke titel: The stepmother aka Final witness
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022535035
Uitgever: Uitgeverij M
Niemandsland

Aan het begin van de twintigste eeuw groeit Adam Raine op in een Londense achterbuurt. Nadat zijn moeder overlijdt vertrekt hij met zijn vader naar het kolenmijnstadje Scarsdale in Yorkshire. Al snel exploderen de oplopende spanningen tussen de mijnwerkers en hun werkgever Sir John Scarsdale, met dramatische gevolgen.

Zijn leven verandert nog meer wanneer de liefde lokt. Tot de oorlog uitbreekt en Adam in de Franse loopgraven van de Somme belandt.

Schrijver: Simon Tolkien
Oorspronkelijke titel: No man's land
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044351514
Uitgever: The House of Books