Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Tolkin


Overzicht

  • De speler - The player
  • Onder de doden - Among the dead
  • Onder radar - Under radar

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe speler
Op weg naar een toppositie binnen een van de studio's in Hollywood, heeft Griffin Mill routinematig al heel wat mensen belazerd. Het waren er zoveel dat hij zich hun namen al lang niet meer kan herinneren. Maar nu dreigt één van die naamlozen hem te belazeren. In deze literaire thriller wordt een Hollywood beschreven waar het gevaar zich in diverse vormen voordoet en waar daders en slachtoffers plotseling van rol kunnen zijn gewisseld. Zo leert de genadeloos ambitieuze Griffin Mill dat ook hij heel langzaam, maar onomkeerbaar, eruit dreigt te worden geknikkerd. En in Hollywood, waar alles draait om het spel en de knikkers, staat buiten spel staan gelijk aan dood zijn.
The Player - 1992
Regisseur: Robert Altman
Cast: Tim Robbins, Whoopi Goldberg, Fred Ward, e.a.
Schrijver: Michael Tolkin
Oorspronkelijke titel: The player
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-269-5242-2
Uitgever: Agathon
Onder de doden
Wanneer een ontrouwe maar berouwvolle echtgenoot half opzettelijk het vliegtuig mist waarin zijn vrouw en dochter verongelukken moet hij in de chaotische nasleep van de ramp in het reine komen met zijn schuldgevoel. Onder de doden is een ijzige komedie over een man wie alles wordt afgenomen; een schrijnend, uiterst onderkoeld verteld verhaal over de nietigheid van de schuldgevoelens en verlangens van één man in een massacultuur. In Tolkins eerste roman De speler, zijn veel bejubelde zwarte komedie over Hollywood, weet de hoofdpersoon, een moordenaar, te ontsnappen aan zijn schuldgevoel. In 'Onder de oden' gaat Frank Gale, die niets gedaan heeft, eraan ten onder.
Schrijver: Michael Tolkin
Oorspronkelijke titel: Among the dead
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-351-1317-9
Uitgever: Bakker
Onder radar
Tom Levy weet van gekkigheid en verveling niet wat hij met zijn rijkdom aan moet: hij heeft op briljante wijze de belastingen opgelicht, en heeft nu geld in overvloed. Maar zijn geld kan hem niet beschermen: als hij met zijn vrouw en hun twee dochters op vakantie gaat naar Jamaica, kan hij niet vermoeden welke dramatische gevolgen dit idyllische uitstapje voor hem zal hebben. Eenmaal op Jamaica bezoedelt een onbekende man tijdens een reggaeconcert Toms jongste dochter. Tom ontsteekt in razernij. De volgende dag vermoordt hij de man in koele bloede, waarop hij wordt opgepakt en wordt vastgezet in een Jamaicaanse gevangenis. Daar hoort hij van een medegevangene een bijzonder verhaal dat zijn hele leven verandert. Zijn haar wordt spierwit, en de rest van zijn gevangenschap brengt hij door in een trance. Jaren later, als hij ontwaakt uit zijn droomwereld, hervindt hij zichzelf als een eerlijk man, met nog maar één doel: het terugwinnen van zijn familie.
Schrijver: Michael Tolkin
Oorspronkelijke titel: Under radar
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-351-2470-7
Uitgever: Bakker