Boekenplank:
Kies

Boeken van Su Tong


Overzicht

  • Binu en de Chinese muur - Binu and the Great Wall
  • De rode lantaarn - Raise the red lantern
  • Drie lantaarns - San zhan deng
  • Mijn leven als keizer - Wode diwang shengya
  • Rijst - Mi

gedetailleerd overzicht

OverzichtBinu en de Chinese muur
In het plaatsje Perzikdorp is het verboden om te huilen, maar de kleine Binu heeft als kind nooit geleerd haar tranen te verbergen en daardoor is haar keus aan huwelijkskandidaten beperkt. Uiteindelijk trouwt ze met de wees Qiliang, maar die verdwijnt plotseling. Binu komt te weten dat hij honderden kilometers verderop aan het werk is aan een groots en ambitieus project: de bouw van de Chinese Muur. Binu is vastberaden haar echtgenoot terug te vinden en begint een grote reis naar de Verzwelgende Berg, vergezeld door een blinde kikker. Binu en de Chinese Muur is een onvergetelijke en sprookjesachtige vertelling over liefde, tegenspoed en avontuur van een van de belangrijkste hedendaagse Chinese schrijvers.
Schrijver: Su Tong
Oorspronkelijke titel: Binu and the Great Wall
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-234-3008-7
Uitgever: De Bezige Bij
De rode lantaarn
De rode lantaarn is het schokkende relaas van vier vrouwen, gehuwd met dezelfde man. Elk voor zich strijden zij om de liefde en de aandacht van hun echtgenoot en meester. De jonge Lotus moet, na de dood van haar vader, van school af om de vierde vrouw te worden van een rijke koopman. Ze is eenzaam en ongelukkig en vindt maar bij één van de andere vrouwen enige steun en vriendschap. De andere twee maken haar het leven zo zuur mogelijk. Waanzin blijkt haar enige schuilplaats, maar uiteindelijk ook haar wapen te zijn.
Raise the Red Lantern - 1991
Regisseur: Yimou Zhang
Cast: Li Gong, Jingwu Ma, Shuyuan Jin, e.a.
Schrijver: Su Tong
Oorspronkelijke titel: Raise the red lantern
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-254-9986-4
Uitgever: Pandora
Drie lantaarns
In Drie lantaarns speelt de dood een belangrijke rol. De oude moeder van het meisje Kleine Rijstkom ligt op sterven. De naïeve eendenhoeder Bianjin zoekt bescherming tegen de oorlog in een doodkist. Tegen de achtergrond van een gruwelijke slachting schetst Su Tong de ontluikende vriendschap tussen het meisje Kleine Rijstkom en Bianjin. Hij leert voor het eerst warme genegenheid kennen, en voelt meteen de ondraaglijke pijn van verlies.
Schrijver: Su Tong
Oorspronkelijke titel: San zhan deng
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-75995-05-9
Uitgever: Amerika
Mijn leven als keizer
De veertienjarige prins Duanbai komt na de plotselinge dood van zijn vader op de keizerstroon terecht. Deze verwende en naïeve jongen met weinig talenten en interesses moet nu een hele natie besturen. Constant bedreigd door twee stiefbroers die op zijn positie azen en onzeker van de bedoelingen van zijn mysterieuze grootmoeder probeert hij zijn positie te behouden. Al snel raakt hij dronken van macht en verlustigt hij zich aan talloze onmenselijke wreedheden. Zal Duanbai zijn angsten kunnen overwinnen en medeleven kunnen opbrengen voor zijn onderdanen binnen en buiten de paleismuren? Of zal hij zijn rijk naar de ondergang leiden?
Schrijver: Su Tong
Oorspronkelijke titel: Wode diwang shengya
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 978-90-445-1362-2
Uitgever: De Geus
Rijst
Wulong, een uitgehongerde, maanzieke zwerver droomt van een onuitputtelijke, sneeuwwitte rijstberg. Hij vlucht van het platteland naar de stad, waar hij van een rijsthandelaar met twee prachtige dochters een baantje krijgt. Maar in plaats van dankbaarheid, voelt Wulong alleen rancune. Zal zijn obsessie voor macht, seks en rijst alles naar de ondergang leiden?
Schrijver: Su Tong
Oorspronkelijke titel: Mi
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-445-0911-X
Uitgever: De Geus