Boekenplank:
Kies

Boeken van Piers Torday

Piers Torday (Engeland) is de zoon van de schrijver Paul Torday en was jarenlang theater- en televisieproducent. Met zijn jongerenboeken won hij vele prijzen.

Meer over Piers Torday

Genre: Young Adult

Geboren: 1974

Website: Piers Torday


Overzicht

  • De verdwenen magiër - The lost magician
  • Er was eens een kasteel - There may be a castle

De laatste wilde dieren / The Last Wild

  1. De laatste wilde dieren - The last wild
  2. De dieren van het duister - The dark wild
  3. De dieren van ver - The wild beyond

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verdwenen magiër

Als je het je kunt voorstellen, dan bestaat het. Ergens...

Simon, Patricia, Evelyn en Larry hebben de oorlog overleefd. Maar zodra ze een mysterieuze bibliotheek binnenstappen, begint het gevaar pas echt. Ze komen terecht in het land van verhalen, Folio, een betoverend koninkrijk.

Maar het is oorlog tussen de vele verhalen in de magische wereld, en de kinderen kunnen dit alleen stoppen door de maker van de bibliotheek te vinden. Maar dat is een magiër die al eeuwenlang niet meer is gezien...

Schrijver: Piers Torday
Oorspronkelijke titel: The lost magician
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024588206
Ebook: 9789024588213
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Er was eens een kasteel

Kerstavond. Mouse Mallory rijdt met zijn familie door een besneeuwd landschap, op weg naar zijn grootouders. Maar ze komen er nooit aan. De auto slipt en Mouse wordt uit de auto geslingerd. Hij wordt wakker in een magisch landschap met een praatziek schaap en een nogal bazige paard als gezelschap.

Mouse onderneemt een wonderlijke reis door een wereld vol monsters, gevaarlijke ridders en mysterieuze tovenaars. Terwijl hij op zoek is naar een kasteel dat er misschien niet is, realiseert hij zich dat dit misschien wel de belangrijkste reis van zijn leven is...

Schrijver: Piers Torday
Oorspronkelijke titel: There may be a castle
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024576487
Ebook: 9789024576494
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De laatste wilde dieren / The Last WildDe laatste wilde dieren

Er is maar één jongen die ze kan redden...

De 12-jarige Kester woont in een wereld waarin alle dieren zijn uitgeroeid. Denkt hij. Dan ontmoet hij een groepje pratende duiven en een bazige kakkerlak ('De Generaal'). Ze hebben zijn hulp dringend nodig: er leven nog wel een paar dieren, maar ze zijn ziek.

Samen met een edelhert, een enthousiast wolfje, een hooghartige kat, een dansende dwergmuis en het meisje Polly vertrekt Kester op een gevaarlijke missie. Het wordt een race tegen de klok, want ze worden achternagezeten door de wraakzuchtige Kapitein Skuldiss, die alle dieren voorgoed wil uitroeien...

Schrijver: Piers Torday
Oorspronkelijke titel: The last wild
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024583485
Ebook: 9789024568734
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De dieren van het duister

Kester heeft de laatste wilde dieren gered. Zijn taak zit erop. Denkt hij...

Maar diep in de grond, onder de stad, leven er nog meer dieren: een gevaarlijke witte hond, een roedel vossen, een bemoeizuchtige spreeuw, een wanhopige rat en nog veel meer. En ze zijn bezig een aanval voor te bereiden op hun menselijke vijanden.

Samen met Polly en een groepje zwerfkinderen probeert Kester de wraakzuchtige dieren tegen te houden. Kester heeft de laatste wilde dieren gered, maar kan hij nu de mensen redden?

Schrijver: Piers Torday
Oorspronkelijke titel: The dark wild
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024568888
Ebook: 9789024568895
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De dieren van ver

Kester heeft niet alleen de laatste wilde dieren gered, maar ook zijn stad. Maar wanneer de enige nog levende walvis verschrikkelijk nieuws over de toekomt brengt, weet Kester dat zijn taak er nog lang niet op zit.

Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar de muis die de sleutel naar de toekomst bewaakt. Onderweg ontdekken ze de waarheid achter de boodschap van de walvis en weten ze dat hun avontuur nog maar net is begonnen...

Schrijver: Piers Torday
Oorspronkelijke titel: The wild beyond
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024568901
Ebook: 9789024568918
Uitgever: Luitingh-Sijthoff