Boekenplank:
Kies

Boeken van S.K. Tremayne

S.K. Tremayne schrijft onder meerdere pseudoniemen. Hij is journalist en woont in Londen.

Meer over S.K. Tremayne

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Sean Thomas, Tom Knox

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De assistent - The assistant
  • IJstweeling - The ice twins
  • Sterftij - The drowning hour
  • Vlak voordat ik stierf - Just before I died
  • Vuurkind - The fire child

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe assistent

Ze is in je huis. Ze ziet alles, kent al je geheimen en beheerst je leven. En nu gaat ze het vernietigen...

Jo is net gescheiden en mag voor een zacht prijsje de logeerkamer van haar beste vriendin huren. Het luxe hightechappartement in een bruisende wijk in Londen wordt beheerd door de uiterst nauwkeurige huisassistent Alexa, die de temperatuur en het licht controleert en Jo tijdens haar eenzame avonden gezelschap houdt.

Maar op een avond begint Alexa uit zichzelf te praten en zakt de grond onder Jo’s voeten weg... 'Ik weet wat je gedaan hebt.' Jo is doodsbang dat het grote geheim dat zij met zich meedraagt aan het licht komt. Maar twee mensen weten wat er gebeurd is, en ze zouden het nooit aan iemand vertellen. Toch?

Een gure winter brengt Londen tot stilstand en Jo ervaart op angstaanjagende wijze dat de Assistent op de boekenplank niet alleen de controle wil hebben over Jo; ze wil haar vernietigen...

Schrijver: S.K. Tremayne
Oorspronkelijke titel: The assistant
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044643312
Uitgever: Prometheus
IJstweeling

Eén van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee?

Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken. Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld - dat zij Lydia is - stort hun wereld opnieuw in.

Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?

Schrijver: S.K. Tremayne
Oorspronkelijke titel: The ice twins
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044630404
Ebook: 9789044626506
Uitgever: Prometheus
Sterftij

Op een prachtig, afgelegen eiland ligt het luxe hotel The Stanhope. Vanavond vindt de door Hannah georganiseerde feestelijke heropening plaats. Het hotel is volgeboekt en vol trots verwelkomt ze de eerste gasten.

De drank vloeit rijkelijk, maar het feest loopt al snel uit de hand. Dronken feestvierders nemen een nachtelijke duik, maar zijn zich niet bewust van de verraderlijke stroming: het Sterftij. Een paar gasten verdwijnen spoorloos in de golven.

Hannah geeft zichzelf de schuld, want zij had de gasten moeten waarschuwen. Maar dan beginnen er geruchten over die vreselijke avond de ronde te doen. Niemand weet wat er werkelijk is gebeurd - of toch wel?

Hannah, die noodgedwongen met enkele collega’s de winter moet doorbrengen in het hotel, ontdekt de waarheid en is niet meer veilig op het eiland.

Schrijver: S.K. Tremayne
Oorspronkelijke titel: The drowning hour
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044651027
Uitgever: Prometheus
Vlak voordat ik stierf

'Waarom heb je me dit aangedaan, mama, hou je niet van me?'

Het was maar een klein stukje ijs. Gewoon wat botte pech. Maar het was genoeg om Kath Redway, die met haar auto zo het meer van het prachtige Dartmoor National Park in draaide, bijna te doen verongelukken. Als door een wonder komt ze met de schrik, en een paar blauwe plekken, vrij. Ondanks haar geheugenverlies en de shock waarin ze verkeert is Kath blij dat ze weer terug is in de afgelegen boerderij waar ze woont met haar knappe man Adam en haar verlegen, maar zeer intelligente dochter Lydia. Ze leeft!

Haar gezin is echter verre van opgelucht. Haar man gedraagt zich koeltjes tegen haar, of ronduit boos. Haar dagdromende dochter begint vreemde taal uit te slaan, en houdt niet op over een 'man op de hei'. Wanneer ze steeds meer gefragmenteerde, maar ijzingwekkende herinneringen terugkrijgt, realiseert Kath zich dat haar 'ongeluk' helemaal geen ongeluk was. Met dat besef stort ze in, en vervalt haar leven tot een duistere wereld van angst en dreiging.

Schrijver: S.K. Tremayne
Oorspronkelijke titel: Just before I died
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044635485
Ebook: 9789044635492
Uitgever: Prometheus
Vuurkind

Alles lijkt Rachel voor de wind te gaan wanneer ze trouwt met de geheimzinnige, knappe David. Ze laat haar bestaan als single in Londen achter en verhuist naar het prachtige Carnhallow House in Cornwall. Hier vindt ze de liefde en de rijkdom die ze jarenlang zocht en neemt ze de zorg voor haar stiefzoon Jamie op zich. Eindelijk heeft Rachel het leven waar ze zo naar verlangde. Maar perfect zal haar leven niet lang blijven. Jamie doet een huiveringwekkende voorspelling die haar niet meer loslaat. Zijn dreigende woorden dwingen Rachel in het verleden te graven.

Ondertussen begint ze haar kersverse echtgenoot steeds meer te wantrouwen. Waarom weigert hij te praten over Jamies vreemde gedrag? En wat is er precies gebeurd in de aanloop naar de vroegtijdige dood van zijn eerste vrouw?

Met de donkere dagen van december in aantocht grijpt de angst Rachel naar de keel. Want wat als er waarheid schuilt in Jamies ijzingwekkende voorspelling? 'Met Kerstmis ga je dood.'

Schrijver: S.K. Tremayne
Oorspronkelijke titel: The fire child
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044631869
Ebook: 9789044631876
Uitgever: Prometheus