Boekenplank:
Kies
  • Home
  • T
  • Lucian K. Truscott

Boeken van Lucian K. Truscott


Overzicht

  • Op voet van oorlog - Heart of war

Ry Slaight

  1. Moord in West Point - Dress gray
  2. In vol ornaat - Full dress gray

gedetailleerd overzicht

OverzichtOp voet van oorlog
Vlak bij de legerbasis Fort Benning wordt het dode lichaam van tweede luitenant Sheila Worthy gevonden. Zij blijkt met een messteek om het leven te zijn gebracht. Al snel komt officier van justitie, majoor Kara Guidry, die belast is met het onderzoek naar de moord, erachter dat Sheila een relatie had met de commandant van de basis, generaal William Beckwith. Beckwith, die op de nominatie staat om stafchef te worden, wil de hele zaak zo snel mogelijk opgelost zien. Gebruikmakend van zijn kennis dat Kara een geheime relatie heeft met een sergeant, zet hij haar onder druk om de moord in de schoenen te schuiven van een bij een oefening gesneuvelde militair. Maar dan wordt een tweede vrouw op dezelfde manier als Sheila om het leven gebracht en ook zij had een relatie met Beckwith. Ditmaal wordt Beckwiths aide de camp, kapitein Randy Taylor, als schuldige aangewezen. Taylor heeft echter een waterdicht alibi dat hij weigert te gebruiken omdat het zijn minnaar, een generaal bij het Pentagon, in diskrediet zou brengen. Kara, die ervan overtuigd is dat Beckwith de sleutel is tot de moorden, neemt de verdediging van Taylor op zich. En dan ontspint zich een pokerspel waarbij de inzet hoog is en elke speler een winnende hand lijkt te hebben...
Schrijver: Lucian K. Truscott
Oorspronkelijke titel: Heart of war
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-269-7538-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Ry SlaightMoord in West Point
Cadet Ry Slaight liep op het exercitieterrein zijn strafronden toen hij het nieuws hoorde. 'Ze hebben vanmorgen in het meer het lijk van een cadet gevonden,' zei een stem. 'Verdronken,' de cadet sprak vanuit zijn mondhoek en bleef ondertussen recht voor zich uit kijken. 'Al een paar dagen door. Een rotgezicht zeggen ze.' Dit is een roman over een zwakke plek in de geschiedenis van West Point - en over de gebeurtenissen die plaatsvinden als gezagsverhoudingen geweld aangedaan worden. Nooit eerder is de militaire academie en haar geheime kracht, macht zonder geld, in zulke menselijke bewoordingen beschreven. In dit boek voldoet West Point aan zijn image: het is een levensstijl, geen school. Dat de academie tot taak heeft het doden te onderwijzen wordt in dit verhaal over de gruwelijke moord op een cadet uitermate boeiend beschreven.
Schrijver: Lucian K. Truscott
Oorspronkelijke titel: Dress gray
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-6057-058-8
Uitgever: Nieuwe Wieken/Omega Boek
In vol ornaat
Dertig jaar geleden bracht cadet Ry Slaight West Point in opspraak door de moord op een homoseksuele cadet en de daaropvolgende doofpotaffaire aan het licht te brengen. Nu keert hij er terug als luitenant-generaal en commandant. Tijdens het appèl ter gelegenheid van de opening van het nieuwe academische jaar sterft een vrouwelijke cadet. De autopsie wijst uit dat de vrouw de nacht ervoor seks heeft gehad met meerdere mannen. De commandant van de cadetten, die ervan overtuigd is dat West Point een poel des verderfs is en een plek waar vrouwelijke militairen niet thuis horen, sluit zich aan bij een sluw, conservatief congreslid dat de academie wil sluiten. Voor Slaight lijkt het of de tijd is teruggedraaid en net als dertig jaar geleden wordt hij geconfronteerd met dezelfde problemen: de helft van zijn officieren veracht hem en de meeste cadetten durven hun mond niet open te doen. Hij is nu de enige die de academie kan redden, wanneer In vol ornaat in een meedogenloze mars afstevent op een schokkende en dramatische ontknoping.
Schrijver: Lucian K. Truscott
Oorspronkelijke titel: Full dress gray
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-269-8140-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf