Boekenplank:
Kies
  • Home
  • T
  • Christos Tsiolkas

Boeken van Christos Tsiolkas

Meer over Christos Tsiolkas

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Australië

Website: Christos Tsiolkas


Overzicht

  • Barracuda - Barracuda
  • De klap - The slap

gedetailleerd overzicht

OverzichtBarracuda

Hij verliest alles. Waar iedereen bij is. Wat rest hem nog?

De Australische Daniel Kelly, arbeiderszoon droomt van olympisch goud bij het zwemmen. Nadat hij wordt gescout door de zwemcoach van een prestigieuze particuliere school krijgt hij een beurs aangeboden. Zijn zelfingenomen en rijke klasgenoten mogen hem niet en al helemaal niet wanneer hij door de coach wordt voorgetrokken.

Het contrast tussen Daniels kleurrijke, warme familieleven thuis en de snoeiharde competitie op school is schrijnend. Wanneer Daniel alles verliest, leert hij wat het betekent om een goed mens te zijn - en wat ervoor nodig is er een te worden.

Barracuda draait niet alleen om faalangst en zelfvertrouwen, maar is ook een zedenschets van het door sport bezeten land. Een verhaal over dromen en desillusies, over vriendschap en familiebanden.

Schrijver: Christos Tsiolkas
Oorspronkelijke titel: Barracuda
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041425362
Ebook: 9789041426321
Uitgever: Ambo | Anthos
De klap

Iemand slaat op een feest andermans kind. Aan welke kant sta jij?

Voor Hector en Aisha verandert alles wanneer tijdens hun barbecuefeest een van de vrienden andermans kind een klap geeft. Het kind was vervelend en de ouders bekommerden zich er niet om. Hoe reageren de omstanders? Welke invloed heeft dit incident op de familie- en vriendenkring?

Iedereen op het feestje heeft een andere mening over het voorval. Dit zorgt niet alleen voor een tweedeling in de vriendengroep, maar dwingt hen allen ook over hun eigen leefwijze na te denken.

Schrijver: Christos Tsiolkas
Oorspronkelijke titel: The slap
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041426420
Ebook: 9789041417183
Uitgever: Ambo | Anthos