Boekenplank:
Kies

Boeken van E.C. Tubb


Overzicht

  • Vraatzuchtige muil - World at bay

Dumarest

  1. Gath - The winds of Gath
  2. Derai - Derai
  3. De tiran van Toy - Toyman
  4. Kalin - Kalin
  5. Verousjka - Veruchia

gedetailleerd overzicht

OverzichtVraatzuchtige muil
Neil, speciale inspecteur van de Vredesliga, wordt uitgezonden om te ontdekken wat er in Noord-Engeland aan de hand is. Geruchten doen de ronde over een groot, geheimzinnig project. In Engeland, uitgehongerd door een economische blokkade, schijnt een nieuwe geest rond te waren. Neil krijgt een eenvoudig baantje als elektricien en reist in een verwaarloosd boemeltreintje noordwaarts. In het begin ontdekt hij helemaal niets, maar dan, op een donkere nacht, sluipt hij door de ring van Gardisten en ziet meer dan hem lief is...
Schrijver: E.C. Tubb
Oorspronkelijke titel: World at bay
Eerste uitgave: 1954
ISBN/EAN: 90-245-0532-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

DumarestGath
Dumarests speurtocht naar de Aarde begint op de geestenwereld Gath, waar hij onvrijwillig kampioen wordt van de Matriarch van Kund, en een gevecht moet aangaan op leven en dood zodra de stormen opsteken. 'Hij stond temidden van een schreeuwende menigte, die vergeefs probeerde de donderende muziek te overstemmen. Hij hoorde het gierende geluid van raketmotoren. Het geschreeuw van brandende mannen, het gejammer van gekwelde vrouwen, het gekrijs van gemartelde kinderen, volksliederen en de kroegzang van donken zeelui...' Overwinning zou Dumarest de eerste aanwijzingen opleveren omtrent de vindplaats van de Aarde, de geboorteplaats van de mens.
Schrijver: E.C. Tubb
Oorspronkelijke titel: The winds of Gath
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: 90-6120-234-5
Uitgever: Elmar
Derai
Nog steeds gedreven door zijn speurtocht naar de inmiddels legendarische planeet Aarde, accepteert Dumarest het aanbod om het mooie, telepathisch begaafde meisje Derai, erfgename van het trotse huis Caldor op de feodale wereld Hive, te begeleiden op een gevaarlijke onderneming. Rijkdom, macht en Derai worden Dumarest in het vooruitzicht gesteld wanneer hij er in slaagt op de planeet Folgone, in een wedstrijd op leven en dood, een eeuwige en roemrijke verblijfplaats te verwerven voor de oude heerser van huis Caldor. Wederom een confrontatie met de machtige Cybers, corruptie, een psychopathische telepate en de dood...
Schrijver: E.C. Tubb
Oorspronkelijke titel: Derai
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 90-6120-177-2
Uitgever: Elmar
De tiran van Toy
Al vele malen heeft de speurtocht naar de planeet Aarde Dumarest bijna het leven gekost. Als hij reist van wereld naar wereld, een voortdurend rusteloos bewegen naar de uitersten van het heelal, moet Dumarest voortdurend oplettend en waakzaam zijn. Ditmaal raakt Dumarest verzeild op de planeet Toy. De gigantische computer die zich op deze wereld bevindt kan hem de gezochte gegevens verstrekken. Toy geeft echter niets voor niets en Dumarest moet deelnemen aan de lugubere volksspelen.
Schrijver: E.C. Tubb
Oorspronkelijke titel: Toyman
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-6120-150-0
Uitgever: Elmar
Kalin
Al vele malen heeft de speurtocht naar de planeet Aarde Dumarest bijna het leven gekost. Als hij reist van wereld naar wereld, een voortdurend rusteloos bewegen naar de uitersten van het heelal, moet Dumarest voortdurend oplettend en waakzaam zijn. Want er zijn telkens nieuwe gevaren - krachten, machtiger dan de mens - die zijn droom in gevaar brengen. Op een planeet waar geweld en bijgeloof regeren, smeedt Dumarest een bondgenootschap met de zieneres Kalin. En nu heeft hij haar meer dan ooit nodig. Kalin, de mutant, met haar mysterieuze gave om in de toekomst te zien, heeft hem al gered van de Bloedtijd op Logis, van het ruimteongeluk en van slavernij op het onherbergzame Chron. Kalin, die de angstaanjagende gebeurtenissen, die nog moeten komen, kan voorspellen.
Schrijver: E.C. Tubb
Oorspronkelijke titel: Kalin
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-6120-132-2
Uitgever: Elmar
Verousjka
Earl Dumarest, transgalactisch avonturier, is nog steeds op zoek naar zijn geboorteplaats, de legendarische planeet Aarde. Maar dan, op de vergelegen decadente planeet Dradea, ontmoet hij de mysterieuze mutante Verousjka. Zij kiest hem uit de kring der gladiatoren om haar dienaar te worden. En meer... Spoedig ontdekt Dumarest dat ook Verousjka betrokken is bij een queeste - en dat het lot van haar planeet aan een zijden draad hangt. Gefascineerd, maar ook onder druk der omstandigheden, stemt hij erin toe haar te helpen. Echter, hij ziet zich geplaatst tegenover zulke bizarre gevaren, dat de arena der gladiatoren daarbij vergeleken een veilig haven lijkt.
Schrijver: E.C. Tubb
Oorspronkelijke titel: Veruchia
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-6120-294-9
Uitgever: Elmar