Boekenplank:
Kies

Boeken van Alice Turner

Alice Turner is het pseudoniem van een bekende schrijver. Ze woont afwisselend in Nederland en Engeland. Bij het schrijven van haar thrillers laat Turner zich inspireren door echte misdrijven uit het nieuws en de mogelijke motieven daarachter.

Meer over Alice Turner

Genres: E-books only, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1986

Geboorteland: Nederland


Motief

  1. Naamloos
  2. Grenzeloos
  3. Harteloos
  4. Weerloos
  5. Radeloos
  6. Liefdeloos

gedetailleerd overzicht

MotiefNaamloos

Een angstaanjagende moordzaak. Een eigenzinnig rechercheteam...

‘Heel even leek het alsof er een beeld, een engel op de steen lag. Het naakte lichaam van de vrouw die op het graf was uitgestald, was even grijs als de steen onder haar.’

Reynou, als politiefotograaf werkzaam bij de London Metropolitan Police, stuit op een hoofd en een lichaam, omringd door rozenblaadjes. De schok is nog groter als blijkt dat hoofd en lichaam niet van hetzelfde slachtoffer zijn. Het lichaam is van Maggie, een jonge vrouw die kortgeleden is verdwenen. Het hoofd behoort toe aan een onbekend slachtoffer dat ruim twintig jaar geleden werd vermoord.

Atticus, de rechercheur met wie Reynou een affaire heeft gehad tijdens het ziekbed van haar man, wordt op de zaak gezet. Zal het team in staat zijn om de twee moorden met elkaar in verband brengen? En waarom legde de moordenaar het lichaam op het graf van een man wiens identiteit onbekend is?

Vastbesloten om de zaak op te lossen en vechtend tegen de gevoelens die Reynou en Atticus hebben voor elkaar, ontstaat er een race tegen de klok als ook de beste vriendin van Maggie verdwijnt...

Schrijver: Alice Turner
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789032520007
Uitgever: VBK
Grenzeloos

Het Motief team onderzoekt het verband tussen cold case, een vermissing en een lugubere diefstal...

Als Reynou bij toeval een grafschenner betrapt, komt een cold case opnieuw onder de aandacht van het Motief-team. Het graf blijkt van ene Maria Thompson te zijn, een eigenzinnige bejaarde dame die tien jaar terug dood werd aangetroffen, de politie ging uit van een misdrijf.

Als Reynou in de zaak duikt blijkt er toentertijd een link met een andere zaak te zijn gelegd, die van een vermiste studente. Beide zaken zijn nooit opgelost en de vermeende link ertussen is nooit achterhaald.

Nu het functioneren van het Motief-team intern wordt onderzocht en Reynou en Atticus even op hun handen moeten zitten, zijn ze vastbesloten beide onderzoeken te heropenen.

Schrijver: Alice Turner
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789032520083
Uitgever: VBK
Harteloos

De moord op een dierenactiviste brengt het Motief team op het spoor van een seriemoordenaar...

'Ze was niet eens echt bang. Toen ze iets in haar nek voelde branden en al haar spieren blokkeerden, besefte ze dat ze banger had moeten zijn. Als een boomstam ging ze neer.'

Reynou en Atticus, die hun gevoelens voor elkaar noodgedwongen moeten onderdrukken, vinden afleiding in een nieuwe moordzaak. Dierenartsassistente Patricia wordt midden in de nacht, tijdens het uitlaten van haar hond, aangevallen. Zo op het eerste gezicht lijkt ze het slachtoffer van een ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar al snel leidt het onderzoek naar een oude moordzaak.

Hoe dieper het Motief team graaft, hoe meer geheimen er naar boven komen die een heel ander licht op Patricia werpen. Het team lijkt de moordenaar op het spoor, maar een volgend slachtoffer zet het onderzoek volledig op zijn kop. Wanneer de broer van de Toby, de beste researcher van het team, vermist raakt slaat de paniek toe.

Schrijver: Alice Turner
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789032520106
Uitgever: VBK
Weerloos

Wat hebben de moord op een zwerver en de vermissing van een jong meisje met elkaar te maken?

'Atticus lachte zachtjes en verbrak het contact. Hij hield haar op armslengte afstand en keek haar aan met een blik alsof hij haar wilde verslinden. ‘Je wordt mijn dood,’ zei hij. ‘Nu ga ik echt.’

Het Motief team heeft het ene moordonderzoek nog maar net achter de rug, of het volgende dient zich alweer aan. Deze keer moet het viertal de moord op een zwerver zien op te lossen. Hij blijkt tien jaar geleden spoorloos te zijn verdwenen. Wat deed hij in Londen? En wat heeft hij te maken met de vermissing van een aantal meisjes jaren geleden?

Voor Reynou en Gabriel, die in hun jeugd gedwongen werden om op straat te overleven, vervagen de grenzen tussen werk en privé. Als Reynou en Atticus dan ook eindelijk toegeven aan hun aantrekkingskracht voor elkaar, lijkt het kwestie van tijd voordat het team uit elkaar valt.

Schrijver: Alice Turner
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789032520359
Uitgever: VBK
Radeloos

Het Motief team onderzoekt de moord op een recherchepsycholoog en krijgt tegelijk zelf te maken met een groot verlies...

De politiepsycholoog die Reynou bezoekt om haar dramatische jeugd, het overlijden van haar man en haar breuk met Atticus te verwerken, wordt vermoord. Vlak voor haar dood schrijft ze met lippenstipt een code op de badkamerspiegel: VP5681. Het zijn dezelfde letters en cijfers als op het briefje dat Reynou’s overleden man had verstopt. De code leidt naar een serie onopgeloste moorden op zwarte tieners.

Reynou en haar collega Toby moeten samen op zoek naar de waarheid. Atticus is te druk met de zorg voor zijn te vroeg geboren zoontje en Gabriel krijgt privé een verschrikkelijk verlies te verduren.

Schrijver: Alice Turner
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789032520618
Uitgever: VBK


Liefdeloos

Het Motief team onderzoekt een zaak uit het verleden van een van hun eigen teamleden. Kunnen ze zorgen voor gerechtigheid?

De vader van Toby, George, lijdt aan dementie. George was eerder getrouwd, maar het gezin viel uit elkaar na een vreselijke brand, waarbij het dochtertje van George verdween. Overmand door verdriet pleegde zijn eerste vrouw zelfmoord.

Toby wil een laatste poging wagen om de daders van de brand te vinden en erachter te komen wat er met zijn halfzusje is gebeurd. Atticus, Reynou en Gabriel besluiten hem te helpen en stuiten op geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. Ondertussen speelt de vraag of hun liefde een toekomst heeft. Kan het team de juiste verbanden leggen?

Schrijver: Alice Turner
Eerste uitgave: 2024
Ebook: 9789032520625
Uitgever: VBK