Boekenplank:
Kies
  • Home
  • T
  • Szczepan Twardoch

Boeken van Szczepan Twardoch

Meer over Szczepan Twardoch

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1979

Geboorteland: Polen

Website: Szczepan Twardoch


Jakub Shapiro

  1. De koning - Król
  2. Het zwarte koninkrijk - Królestwo

gedetailleerd overzicht

Jakub ShapiroDe koning

Warschau, jaren dertig: Jakub Shapiro, een jonge, getalenteerde bokser uit de jodenbuurt, wordt de vertrouweling van Kaplica, de Godfather van de stad. Het nationaal-socialisme is in opkomst, aanhangers beramen een machtsgreep tegen de Poolse regering en schuiven Kaplica een politieke moord in de schoenen. Wanneer die wordt opgepakt breekt er een regelrechte oorlog uit in de onderwereld.

Shapiro neemt het heft in handen, begint een fatale affaire met de dochter van de officier van justitie en moet tegelijkertijd zijn vrouw en kinderen tegen toenemende jodenhaat beschermen.

Schrijver: Szczepan Twardoch
Oorspronkelijke titel: Król
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789046825259
Ebook: 9789046825266
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Het zwarte koninkrijk

Warschau, 1939. Jakub Shapiro, vroeger koning van de onderwereld, strijdt een uitzichtloze strijd. Zijn gangsterrijk valt uiteen en het luxe leven is voorbij, zijn vrouw en zonen verlaten hem. Zijn oude geliefde Ryfka neemt hem onder haar hoede. Ze heeft maar één doel: overleven.

Tienerzoon Dawid begint voedsel het joodse getto binnen te smokkelen om zijn moeder en broer in leven te houden. Als de stad in puin ligt, vecht Ryfka met alles wat ze heeft voor het leven van Shapiro, terwijl Dawid nog maar één ding wil: wraak.

Schrijver: Szczepan Twardoch
Oorspronkelijke titel: Królestwo
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789046827963
Ebook: 9789046827970
Uitgever: Nieuw Amsterdam