Boekenplank:
Kies

Boeken van Harriet Tyce

Harriet Tyce is geboren en getogen in Edinburgh en studeerde Engels voor ze omschakelde naar een rechtenstudie. Ze werkte ruim 10 jaar als strafpleiter in Londen.

Meer over Harriet Tyce

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Harriet Tyce


Overzicht

  • Alles komt goed - The lies you told
  • Bloedsinaasappel - Blood orange

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles komt goed

Als haar huwelijk uiteenvalt, staat Sadie Roper alleen voor de opvoeding van haar dochter Robin. Een onverwachte erfenis lijkt enige hoop te bieden. Haar moeder, met wie Sadie altijd een gespannen relatie heeft gehad, blijkt haar kleindochter te hebben opgenomen in haar testament. Robin erft het huis waarin Sadie is opgegroeid, samen met een hoop geld. Het huis waarvan Sadie had gezworen er nooit meer een voet over de drempel te zetten.

Maar aan de erfenis hangt een voorwaarde: het geld wordt alleen uitgekeerd als Robin haar schooltijd op Ashams doorbrengt, Sadies oude school die nog regelmatig in haar ergste nachtmerries voorkomt. Maar Sadie heeft geen keuze, zonder de erfenis kan ze Robins opleiding niet betalen.

Al op de eerste schooldag blijkt dat Ashams niets is veranderd: de andere meisjes zijn aasgieren en hun moeders zo mogelijk nog erger. Robin wordt buitengesloten en vreselijk gepest. Terwijl Sadie uit alle macht probeert haar dochter gerust te stellen en het beladen politieke spelletje op het schoolplein te navigeren, wordt de sfeer steeds grimmiger. Als Sadie een dode vogel en een aan Robin gericht briefje vindt, realiseert ze zich pas echt hoe gevaarlijk de situatie is. Is ze wel in staat om haar dochter te beschermen?

Schrijver: Harriet Tyce
Oorspronkelijke titel: The lies you told
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022597743
Ebook: 9789402320305
Uitgever: Boekerij
Bloedsinaasappel

Ik heb het gedaan. Ze zouden me moeten opsluiten...

Alison heeft het voor elkaar: een liefhebbende man, een charmante dochter en een glansrijke carrière als strafadvocaat. Maar ze heeft ook geheimen.

Nog maar één nacht. Dan hou ik ermee op.

Alison drinkt te veel. Werkt te hard. Verwaarloost haar gezin. En heeft een affaire met haar collega. Ze zou hem dankbaar moeten zijn: dankzij hem heeft ze haar eerste moordzaak op zak. Maar sindsdien gaat hij steeds meer grenzen over in haar privéleven.

Ik heb het gedaan. Ik heb hem vermoord. Ze zouden me moeten opsluiten.

Alisons cliënt ontkent niet dat ze haar man heeft neergestoken - ze wil zelfs schuld bekennen in de rechtszaal. Toch lijkt iets in haar verhaal niet te kloppen. Beschermt ze iemand?

Ik hou je in de gaten. Ik zie alles wat je doet.

Alison moet haar hoofd koel houden om haar cliënt te kunnen vrijpleiten. Maar iemand houdt haar constant in de gaten. Iemand die precies weet waar Alisons zwakke plekken zitten en die niet zal stoppen voordat ze alles heeft verloren wat haar lief is. Alison weet hoe ze zich moet verdedigen in de rechtbank, maar hoe verdedig je je tegen een vijand die jou beter kent dan jijzelf?

Schrijver: Harriet Tyce
Oorspronkelijke titel: Blood orange
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022595961
Ebook: 9789402319477
Uitgever: Boekerij