Boekenplank:
Kies
  • Home
  • U
  • Marjolijn Uitzinger

Boeken van Marjolijn Uitzinger

Marjolijn Uitzinger is journaliste en schrijver. Ze begon haar loopbaan in de parlementaire dagbladjournalistiek. Sinds de jaren tachtig presenteerde zij informatieve programma’s bij de VARA, de AVRO en de NOS, waarin zij gesprekken voerde over de meest uiteenlopende politieke, maatschappelijke en culturele onderwerpen. Uitzinger woont sinds 2006 in Berlijn.

Meer over Marjolijn Uitzinger

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1947

Geboorteland: Nederland

Website: Marjolijn Uitzinger


Overzicht

  • Citytrip Berlijn

Florian von Bismark

  1. De huisgenoot
  2. De partijgenoot

Sam Coorenvaar

  1. Een fatale primeur
  2. Verloren in Berlijn

Non-Fictie

  • Na de Muur
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtCitytrip Berlijn

Nathalie Klaver wordt dood en zwaar mishandeld gevonden aan de oever van een meer in Berlijn. Ze blijkt enkele dagen eerder te hebben ingecheckt in een naburig hotel, waar de Nederlander Thomas Dungelman als hotelmanager werkt.

Al snel verdenkt de politie Thomas van de moord en iedere dag lijken er meer bewijzen tegen hem op te duiken. Noodgedwongen gaat hij zelf op onderzoek uit. Hij ontdekt dat iemand bezig is met een duister spel.

Schrijver: Marjolijn Uitzinger
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044526066
Ebook: 9789044526073
Uitgever: De Geus

Florian von BismarkDe huisgenoot

e jonge Berlijnse politicus Florian von Bismark staat op de nominatie de nieuwe minister van Justitie te worden. Op een winteravond neemt hij Mirco, een dakloze jongen, in huis en stelt hem aan als zijn chauffeur.

Wanneer Mirco een dodelijk ongeluk veroorzaakt, dwingt Florian hem door te rijden. De ambitieuze politicus komt in het nauw. Tegelijkertijd probeert een collega Florian te chanteren met gebeurtenissen uit zijn verleden. Florian zet alles op het spel om zijn carrière te redden.

Schrijver: Marjolijn Uitzinger
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044533682
Ebook: 9789044533699
Uitgever: De Geus
De partijgenoot

Na de verkiezingen zit Florian von Bismark in een dal. Niet hij maar zijn partijgenoot Sofie Lothar wordt minister van Justitie. Hij zoekt naar mogelijkheden om haar in diskrediet te brengen en alsnog de begeerde post te krijgen. Dat lijkt te lukken als hij een link ontdekt tussen Lothar en de Rote Armee Fraktion.

Maar ondertussen bedreigt een onverwachte confrontatie met een zaak uit zijn eigen verleden zijn politieke carrière en privéleven. Om te overleven moet Florian opnieuw een grens overschrijden.

Schrijver: Marjolijn Uitzinger
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044536683
Ebook: 9789044536690
Uitgever: De Geus

Sam CoorenvaarEen fatale primeur

In Berlijn is niets wat het lijkt...

De jonge journaliste Sam Coorenvaar wordt door haar baas naar Berlijn gestuurd. Haar collega Jur werkt er al langer en maakt haar wegwijs in de hippe metropool. Ze ontdekt dat hij bezig is met een grote en opzienbarende primeur, maar aan dat onderzoek komt plots een einde als Jur met zijn auto verongelukt.

Sam is nieuwsgierig en waagt zich in zijn voetsporen. Wanneer ze iets op het spoor komt, krijgt ze te maken met mensen die er geen belang bij hebben dat het Duitse Stasiverleden wordt opgerakeld.

Schrijver: Marjolijn Uitzinger
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044523683
Ebook: 9789044523690
Uitgever: De Geus
Verloren in Berlijn

Oost-Duitsland, 1987. Burgers worden bespied, opgepakt, veroordeeld in schijnprocessen. De staat dringt binnen in ieders privéleven. Het pasgeboren kindje van de jonge kapster Valentina wordt weggehaald voordat ze het heeft kunnen zien of aanraken. De volgende dag hoort ze dat de baby is gestorven. De jonge moeder is ontroostbaar.

Meer dan twintig jaar later komt de twijfel. Is haar kind echt dood of hebben de dokters gelogen? Valentina gaat op zoek, maar wordt vermoord voordat ze de waarheid ontdekt. Journaliste Sam Coorenvaar en Andreas, de vader van het kind, nemen haar zoektocht over en stuiten op monsterlijke uitwassen van de heilstaat.

Schrijver: Marjolijn Uitzinger
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044541465
Ebook: 9789044539479
Uitgever: De Geus

Non-FictieNa de Muur

Hoe kijken Oost- en West-Duitsers terug op hun leven voor en na de Muur? Bestaan ze nog, de klagende Jammerossi's en de betweterige Besserwessi's? Wat is terechtgekomen van de 'bloeiende landschappen' die Helmut Kohl de DDR-burgers had beloofd, hoe staat het westen er nu voor? Is Duitsland een fijn land om in te wonen?

Margriet Brandsma en Marjolijn Uitzinger gaan op onderzoek uit in verleden en heden. Ze stuiten op wonderlijke fenomenen, zoals de 'vluchtlotto' die DDR-musici op tournee met elkaar speelden. Ze spraken met hoofdrolspelers tijdens die Wende, de vreedzame revolutie van 1989. Maar ook met talloze gewone Duitsers die te veel geschiedenis met zich meedragen om 'gewoon' te zijn, met Nederlanders in Duitsland en prominenten als voormalig premier met Ruud Lubbers - over zijn angst voor één groot Duitsland en zijn moeizame relatie met Helmut Kohl.

Na de muur geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen in het herenigde Duitsland en verklaart de grote aantrekkingskracht die het land de laatste jaren op Nederlanders heeft.

* Geschreven door Marjolijn Uitzinger en Margriet Brandsma.

Schrijver: Marjolijn Uitzinger
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789460031809
Ebook: 9789044530391
Uitgever: Balans