Boekenplank:
Kies

Boeken van Jeroen van Unen

Jeroen van Unen haalde zijn inspiratie uit boeken, games en zijn reizen naar Australië en Zweden. Zijn Nachtuilen-serie is een geslaagde mix van fantasy en avontuur, waarin hij de spannende grens tussen goed en kwaad opzoekt. Door de humor en de boeiende personages zijn zijn boeken geschikt voor jong en oud.

Meer over Jeroen van Unen

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1990

Geboorteland: Nederland

Website: Jeroen van Unen


De Nachtuilen

  1. De nachtuilen
  2. De slang van Havilah
  3. Het hart van de tijger
  4. De nacht van de vuurvliegjes

gedetailleerd overzicht

De NachtuilenDe nachtuilen

Tobias keek haar met grote ogen aan.
'Geloof je me nu?' fluisterde Rika in zijn oor.
'Geloof je me nu dat magie bestaat?'

De 16-jarige Tobias Durana stapt in het vliegtuig om in Engeland een uitwisselingsprogramma te volgen. Maar in plaats van naar Londen vliegt hij naar een plek waar hij nog nooit van heeft gehoord: de Denari-eilanden. Hij ontmoet daar de excentrieke Rika, die hem vertelt dat zijn ouders vroeger van de eilanden zijn weggevlucht, al weet niemand waarom.

Intussen gelooft Louis Vega, de leider van de eilanden, dat Tobias een oeroude magische strijd kan oplossen en dwingt hem tot een loodzware training. Maar heeft Vega wel het beste met hem voor? En wat wil Tobias zelf?

Schrijver: Jeroen van Unen
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024569397
Ebook: 9789024569403
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De slang van Havilah

Hij moet zijn dierbaarste bezit laten gaan, of door zijn grootste angst worden verzwolgen...

Na zijn ontmoeting met Anca Muraei weet Tobias eindelijk met welk geheim zijn ouders hebben rondgelopen. Vastberaden, en met Anca’s onheilspellende profetie in zijn achterhoofd, verlaat hij samen met zijn vrienden, de Nachtuilen, de Denari-eilanden. Hun missie: Anca’s geliefde Ivor bevrijden. Maar daarvoor moeten ze eerst de sleutel van zijn gevangenis zien te vinden.

Algauw wordt duidelijk dat vijanden Bash en Malic nog lang niet klaar zijn met de Nachtuilen. In het nauw gedreven door Bash staat Tobias opnieuw voor een keuze die hem aan het twijfelen brengt...

Schrijver: Jeroen van Unen
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024573479
Ebook: 9789024573486
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het hart van de tijger

Ik weet niet hoe gevaarlijk Godenmagie voor jou zal zijn, Tobias, maar ik zie de schaduwen al in je ogen. En dit is nog maar het begin...

De eerste tempel is overwonnen en Tobias vervolgt zijn strijd om de overige tempels te vinden en uiteindelijk Ivor, die al eeuwenlang gevangenzit, te bevrijden. Samen met de andere Nachtuilen reist Tobias naar Stockholm. Daar is een mysterieuze monoliet verschenen die iets te maken lijkt te hebben met de tweede tempel. Maar wat precies?

Terwijl de Nachtuilen in de besneeuwde bossen bij Stockholm jacht maken op de tweede tempel, arriveert er een nieuwe bewoner met een geheime missie op de Denari-eilanden. Niet alleen doet hij een schokkende ontdekking, maar ook zet hij een reeks gebeurtenissen in gang die grote gevolgen heeft voor de hele magische wereld.

Intussen ondervindt Tobias langzaam maar zeker de effecten van de Duistere Magie…

Schrijver: Jeroen van Unen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024583041
Ebook: 9789024583058
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De nacht van de vuurvliegjes

Na de val van de Denari-eilanden moet Tobias onderduiken. Hij heeft nu de sleutel van Ivors tempel, maar is het wel verstandig om Ivor vrij te laten? Tobias weet niet wie hij kan vertrouwen. Hij kampt steeds meer met hallucinaties en denkt dat hij gek aan het worden is.

Intussen proberen de anderen Anca en de allesvernietigende Kajinn te stoppen. Maar Anca heeft al jaren een diep onvervuld verlangen en bereidt nu een ritueel voor die verstrekkende gevolgen heeft. Tobias komt voor de moeilijkste keus in zijn leven ooit te staan…

Schrijver: Jeroen van Unen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024592333
Ebook: 9789024592340
Uitgever: Luitingh-Sijthoff