Boekenplank:
Kies

Boeken van Helene Uri

Helene Uri is gepromoveerd in de taalwetenschap en heeft twaalf jaar op de universiteit in Oslo gewerkt voor ze in 2005 haar vaste aanstelling opzegde en fulltime schrijver werd. Naast populairwetenschappelijke boeken over taal schrijft ze jeugdboeken en romans.

Meer over Helene Uri

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • Beschuldigd - Den rettferdige
  • De besten onder ons - De beste blant oss

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeschuldigd

Wanneer blijkt dat Karsten zijn vrouw Marianne bedriegt, gaat Marianne zich nog meer afvragen: kan Karsten iets met hun twee dochters hebben uitgespookt? In haar zoektocht naar de waarheid krijgt Marianne steun van een gedreven officier van justitie, die zo zijn eigen redenen heeft om rechtvaardigheid na te streven. Hij krijgt Karsten veroordeeld en het gezin is voorgoed verscheurd.

Karsten rest nog maar één doel: zijn kinderen weer voor zich terugwinnen.

Schrijver: Helene Uri
Oorspronkelijke titel: Den rettferdige
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044517354
Ebook: 9789044523355
Uitgever: De Geus
De besten onder ons

Påls leven draait om vrouwen, veel vrouwen. Hij charmeert ze allemaal, op één na...

Taalwetenschapper Pål wordt hopeloos verliefd op zijn collega Nanna. Ze werken allebei aan het Instituut voor Futuristische Linguïstiek. Nanna leidt een groot en ambitieus project en Pål assisteert haar daarbij.

Pål kan alleen nog maar denken aan zichzelf, aan Nanna en aan wetenschappelijk succes. Dan komt hij erachter dat professor Edith Rinkel, verslaafd aan schoenen en mannelijke studenten, hun project wil dwarsbomen en dat ze bereid is over lijken te gaan om haar doelen te bereiken.

Schrijver: Helene Uri
Oorspronkelijke titel: De beste blant oss
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044514322
Ebook: 9789044521399
Uitgever: De Geus