Boekenplank:
Kies

Boeken van Erik Valeur

Erik Valeur is journalist en schrijver.

Meer over Erik Valeur

Genre: Roman

Geboren: 1955

Geboorteland: Denemarken


Overzicht

  • Het zevende kind - Det syvende barn
  • Schipbreuk van een leven - Logbog fra et livsforlis

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet zevende kind

In 1961 worden zeven kinderen geboren op kraamafdeling B van het Rigshospital in Kopenhagen. Alle zeven worden ze ter adoptie afgestaan en een dag na hun geboorte naar het Kongslund-kindertehuis gebracht. Binnen enkele maanden krijgen de zeven kinderen nieuwe ouders en een nieuwe toekomst. Hun herkomst lijkt volledig vergeten.

Maar aan de vooravond van het zestigjarige jubileum van het tehuis wordt een anonieme brief verstuurd waaruit blijkt dat een van de kinderen een geheim met zich meedraagt. Een geheim dat grote opschudding zal veroorzaken en terugvoert naar hun gezamenlijke tijd in de olifantjeskamer van het tehuis en naar hun biologische ouders.

Schrijver: Erik Valeur
Oorspronkelijke titel: Det syvende barn
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023485674
Uitgever: Cargo
Schipbreuk van een leven

Voor een witte vuurtoren, die ooit schepen en zeelui behoedde voor een schipbreuk op de rotsen van het Hellegat, zit Viggo Larssen op een bankje te lezen. Hij zal dadelijk gezelschap krijgen van de vrouw die hem nu gadeslaat vanaf de bosrand, een vrouw die hem van vroeger kent en hem bezoekt om een belangrijke reden.

Zij is gestuurd door de Weduwe, moeder van de twee machtigste mannen van het land, die zojuist is verdwenen uit het verzorgingstehuis waar ze woonde. Terwijl het halve land naar haar op zoek is, ontstaat er een voorzichtige vriendschap tussen de twee mensen bij de vuurtoren en komen de oude geheimen die hen verbinden langzaam aan de oppervlakte.

Schipbreuk van een leven is een indrukwekkende roman over de illusies van het leven, en een onvergetelijk verhaal over de gecompliceerde relatie tussen ouders en kinderen.

Schrijver: Erik Valeur
Oorspronkelijke titel: Logbog fra et livsforlis
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023499961
Uitgever: Cargo