Boekenplank:
Kies
 • Home
 • V
 • Dirk Vanderlinden

Boeken van Dirk Vanderlinden

Meer over Dirk Vanderlinden

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: België


De Vandiesel Company

 1. Het geheim van Stolzenfels
 2. De Fiandre broederschap
 3. De Bonsai collectie
 4. De Chirusa hyperlink
 5. Het Charles mysterie
 6. De zevende macht
 7. De Jakobsladder
 8. De klimaatvluchteling
 9. De code van Napoleon
 10. Het verborgen decennium

gedetailleerd overzicht

De Vandiesel CompanyHet geheim van Stolzenfels

Het geheim van Stolzenfels is het verhaal van de moord op de voorzitter van de Europese Centrale Bank, een verhaal van samenzwering en geheime verbonden, van flitsende actie in verschillende landen en van een groep opwindende mannen en vrouwen met soms bovenmenselijke krachten.

Zij vormen samen de Vandiesel Company en ontdekken dat vijf captains of industry vanuit het kasteel van Stolzenfels een vermetel plan in gang gezet hebben om de controle over Europa te verwerven. Vanaf dan worden alle mogelijke middelen, ook ijskoud geweld, ingezet om het plan van de samenzweerders te breken.

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789089313690
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
De Fiandre broederschap

In Brussel sterft een priester door een val vanuit zijn appartement op de dertiende verdieping. Uit de eerste vaststellingen door de politie blijkt dat hij door het raam is geduwd. Wanneer de katholieke kerk de zaak in de doofpot probeert te stoppen, besluiten de autoriteiten de Vandiesel Company in te schakelen.

Al gauw blijkt dat het verleden van de priester in kwestie stinkt als een beerput. Seksueel misbruik, pedofilie en hypocrisie zijn maar een paar sleutelwoorden die deze complexe zaak typeren. De Vandiesel Company komt terecht in een bloedstollend complot dat begint bij een paar gezinnen die in de Brusselse rand wonen. Het spoor leidt naar Firenze, Genève, Chaumard, Castiglione del Lage en uiteindelijk tot in het hart van het Vaticaan waar twaalf gezworenen een broederschap vormen dat verschrikkelijke geheimen moet verbergen.

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789089314482
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
De Bonsai collectie

Caroline Cool heeft de Vandiesel Company verlaten om stage te lopen bij een Londens modehuis. Ze wordt samen met haar nieuwe collega Nathalie naar Parijs gestuurd om er de prestigieuze modebeurs ‘Fame’ bij te wonen. Wanneer Nathalie de volgende ochtend in Avignon vermoord wordt teruggevonden met de schetsboeken van twee topdesigners naast zich, heeft Caroline geen keuze: ze moét de Vandiesel Company inschakelen. In de daaropvolgende dagen wordt er ook een geheimzinnige inbraak gepleegd in een legerkazerne, dus moet ook die zaak onderzocht worden.

Dat is het begin van een spannend avontuur waarbij de Vandiesel Company alles op alles moet zetten om de waarheid te achterhalen: het gaat van Parijs naar Avignon en naar Milaan, om uiteindelijk in Andalusië een verrassende ontknoping te kennen. Wie zit er achter de Bonsai collectie? En vooral: wat maakt haar de moeite waard om voor te moorden?

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789089315373
Ebook: 9789089315533
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
De Chirusa hyperlink

De Russische en Amerikaanse president ontmoeten elkaar voor het oog van de wereld om te tonen dat alles koek en ei is tussen de beide grootmachten. Op de achtergrond woedt echter een nieuwe Koude Oorlog, waarbij de Russen hun achterstand op het vlak van data- en dreigingsanalyse ten opzichte van de Amerikanen willen inhalen. Om een versnelling hoger te schakelen, gaat het hoofd van de Russische Veiligheidsdienst in zee met een knappe Chinese spionne. Is dat een goede zet om zijn meesterlijke plan te doen slagen? En is de Chinese verleidster wel te vertrouwen?

Tezelfdertijd stuurt de Huangdi Corporation uit Hangzhou haar directeur internationale ontwikkelingen naar Europa. Maar waarom neemt die zijn intrek in het kasteel van Gaasbeek en vanwaar zijn interesse in de geuze van brouwerij Lindemans?

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789089316455
Ebook: 9789089316653
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Het Charles mysterie

Zakenman Ludwig Bernholt heeft een groots plan: hij wil de grootsheid van Karel de Grote (Charlemagne) evenaren en heeft daarvoor het DNA nodig van enkele grote mannen uit de geschiedenis met de voornaam Charles, van Darwin tot Chaplin, van Lindbergh tot Bukowski. De Vandiesel Company geraakt erbij betrokken, ontdekt enkele grafschendingen, maar kampt zelf met mysterieuze verdwijningen binnen het team.

Daarnaast maken we kennis met Gillian, Noah, Sacha en Robin. Vier machtige mannen, of zijn het vrijgevochten vrouwen? De Vandiesel Company zit hen op de hielen... en dan is een foutje snel gemaakt.

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789089317551
Ebook: 9789089317704
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts


De zevende macht

In Verona loopt een banale poging om een jongedame te versieren verkeerd af. De twee jonge, Italiaanse macho's moeten onderduiken. De oude Licio zorgt ervoor dat de ene naar Brussel en de andere naar Londen kan. Maar hij beseft niet dat het kwaad al geschied is: er duiken internetbeelden op van het kwalijke voorval.

Daarna verschijnen er op YouTube nog andere filmpjes van een illuster personage, Alfred de Bruxelles. Niemand kent deze adellijke jonker. Hij heeft geen verleden, geen strafblad en zelfs geen officiële verblijfplaats. Toch vormt hij een grote bedreiging voor de hoogste macht in ons land. Kan hij gestopt worden?

In Brussel is Walkers vader overleden en hij moet, als enige zoon, alles afhandelen. Het hek is helemaal van de dam als hij zijn erfenis ontdekt. Walker komt in een heel andere wereld terecht, met verstrekkende gevolgen voor zijn relatie met Annette.

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789089318770
Ebook: 9789089312914
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
De Jakobsladder

21 juli 1969. De hele wereld kijkt naar tv-beelden van de eerste man op de maan. Meteen daarna duiken er complottheorieën op over de echtheid van die beelden.

2019, vijftig jaar later. In het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis te Brussel gebeuren vreemde dingen. De Vandiesel Company wordt ingezet omdat discretie een must is. Tegelijkertijd ontdekt een man dat zijn vader (een cameraman bij de toenmalige BRT) in 1969, tijdens de nacht van de maanlanding, in mysterieuze omstandigheden ‘overleden’ is in Bath.

Intussen krijgt De Vandiesel Company versterking. Odile, een gewiekste Française, probeert zich zo snel mogelijk in te werken. Maar de leden van de Company maken het haar niet gemakkelijk. Vertrouwen moet je namelijk verdienen. The Vandiesel Company reist van Brussel naar Bath en komt er terecht bij de kathedraal. Is de Jakobsladder enkel een godsdienstig symbool of schuilt er meer achter?

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463930215
Ebook: 9789463930789
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
De klimaatvluchteling

Venetië 2020. Eva Rossi voert een verbeten strijd om Venetië te beschermen tegen de klimaatverandering. De gevolgen daarvan worden steeds duidelijker: de aarde kreunt onder de immens hete zomers, terwijl overvloedige waterstormen grote delen vernielen.

Eva moet weg uit Venetië en komt bij de Vandiesel Company terecht. Zo kan ze haar missie verderzetten, maar sleurt de drie vrouwen van de Company mee in het avontuur. Die moeten alles uit de kast halen om haar te beschermen.

Vanuit Wenen vertrekt een ambitieuze jonge dertiger. Hij laat alles en iedereen achter om op zoek te gaan naar een beter leven. Niemand weet wie hij is, maar via de sociale media trekt hij steeds meer aandacht en zijn groep volgers groeit razendsnel.

Zal Eva voldoende steun vinden om haar geboortestad te redden van de ondergang? En welke krachten drijven dat vreemd individu uit Wenen dat er alleen op uittrekt?

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463933117
Ebook: 9789463930482
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
De code van Napoleon

Bestsellerauteur Adorján Horák moet noodgedwongen afreizen naar de champagnestreek in Frankrijk om er de begrafenis van zijn overleden vader te regelen. Omdat hij zich meteen thuis voelt in de streek, maakt hij na een paar weken een afspraak met de plaatselijke notaris om enkele panden in de buurt te gaan bekijken. Een charmant kasteel in Mairy-sur-Marne spreekt hem meteen aan. Het blijkt de eigendom te zijn geweest van de ooit invloedrijke comtesse de Sallacques, die het onlangs schonk aan haar kleindochter.

Tijdens het plaatsbezoek aan het kasteel doen de auteur en de notaris een gruwelijke ontdekking. En wanneer het team van de Vandiesel Company erbij betrokken wordt, lijkt het kasteel nog veel meer geheimen te verbergen waarvan iemand liever niet heeft dat ze het daglicht zien. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid, maar ze komen terecht in een web van intriges die teruggaan tot in de tijd van Napoleon.

Kunnen de geheimen verborgen blijven, zelfs tot 200 jaar na zijn dood? Of is het eindelijk tijd dat alles opgehelderd wordt?

* Geschreven door Dirk Vanderlinden & Beatrijs Vermaercke.

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463936187
Ebook: 9789463936750
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Het verborgen decennium

Het is een jubileumjaar, want de Vandiesel Company opereert nu al 10 jaar vanuit de Brusselse Marollen om de misdaad te bestrijden. En dat moet gevierd worden. Alleen moeten ze nog overeenkomen hoe dat zal gebeuren, want de voorstellen liggen mijlenver uit elkaar en zorgen voor de nodige spanning binnen het team.

Intussen maakt de Goldsmiths Universiteit van Londen zich klaar voor de plechtige proclamatie. Een stoet van professoren, met de rector op kop, trekt naar de grote aula om de laatstejaarsstudenten uit te zwaaien.

Rector Nick Bishop loopt er echter bijzonder gespannen bij op deze heuglijke dag. Zijn eigen verleden dat hij een decennium lang verborgen kon houden, lijkt hem nu plots in te halen. Hij staat voor een aartsmoeilijk dilemma dat zijn academische carrière kan maken of kraken.

* Geschreven door Dirk Vanderlinden & Beatrijs Vermaercke.

Schrijver: Dirk Vanderlinden
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789463938136
Ebook: 9789072201652
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts