Boekenplank:
Kies
  • Home
  • V
  • Jacodine van de Velde

Boeken van Jacodine van de Velde

Meer over Jacodine van de Velde

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1974

Geboorteland: Nederland

Website: Jacodine van de Velde


Bagels & Beans

  1. Zwarte koffie, macchiato en takkenthee
  2. Bagels en een bakkie troost
  3. Storm in een glas takkenthee

Le Tournesol (YA)

  1. Wat je zegt zie je zelf
  2. De stilte zegt genoeg
  3. Steen voor steen

gedetailleerd overzicht

Bagels & BeansZwarte koffie, macchiato en takkenthee

Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk.

Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z'n kop... net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Schrijver: Jacodine van de Velde
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403667997
Ebook: 9781393348337
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Bagels en een bakkie troost

Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen.

Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven? Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert.

Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk niet gemakkelijker te maken voor haar...

Schrijver: Jacodine van de Velde
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789493265004
Ebook: 9798201711610
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Storm in een glas takkenthee

Na een turbulente scheiding heeft Sara bij Camiel opnieuw de liefde gevonden. Met volle teugen geniet ze van hun nieuw samengestelde gezin. Daarnaast werkt ze met plezier in de Bagels & Beans-vestiging van haar vriendin Marit en heeft ze een modus gevonden in de omgang met haar ex Stef.

Helaas komt daar verandering in wanneer Stef hoort dat Sara ten huwelijk is gevraagd door Camiel. Hij haalt van alles uit de kast om haar zover te krijgen bij hem terug te komen. Wanneer in haar familie ook nog het noodlot toeslaat, is een bruiloft wel het laatste waar haar hoofd naar staat.

Weet Sara het hoofd boven water te houden? En is de liefde tussen haar en Camiel sterk genoeg om te overleven in de storm in hun glas takkenthee?

Schrijver: Jacodine van de Velde
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789493265349
Uitgever: Dutch Venture Publishing

Le Tournesol (YA)Wat je zegt zie je zelf

Ellendig, zo voelt de zeventienjarige Marscha zich als ze voor een vakantie van drie weken met haar ouders en broertje op camping Le Tournesol aankomt. Haar eetstoornis reist namelijk gewoon met haar mee. Hoewel ze dolgraag het normale leven wil oppakken, blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. De hele dag door wordt ze geconfronteerd met haar angsten en onzekerheden.

Al snel leert Marscha de vrolijke, aantrekkelijke Ruben kennen, die op de camping werkt. Hij lijkt alles te zijn wat zij niet is. Maar ook Ruben blijkt zo zijn problemen te hebben. Brengt dit hen dichter bij elkaar of maakt het alles juist nog moeilijker?

Schrijver: Jacodine van de Velde
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044839098
Ebook: 9789044847710
Uitgever: Clavis
De stilte zegt genoeg

Sinds het overlijden van haar moeder staat de wereld van de zeventienjarige Tara stil. Ze is erg in zichzelf gekeerd en door haar verdriet en het gemis blijkt het moeilijk haar leven op te pakken.

Op een kampeervakantie met haar oom en tante ontmoet ze de vijfjarige Eva. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Wat Tara van Eva's negentienjarige broer Thom moet vinden, weet ze niet zo goed. Hij is lief en zorgzaam voor zijn familie, maar kan ook zomaar ineens uit zijn vel barsten.

Tara komt tot de ontdekking dat ook de muzikale Thom een last met zich meedraagt. En dat is iets waar hij duidelijk niet over wil praten.

Schrijver: Jacodine van de Velde
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044840667
Ebook: 9789044847727
Uitgever: Clavis
Steen voor steen

De zeventienjarige Iris heeft het thuis niet makkelijk gehad, maar inmiddels heeft ze haar plek gevonden in het pleeggezin waar ze al enkele jaren woont. Wanneer ze de zomer opnieuw met haar opa en oma op camping Le Tournesol doorbrengt, krijgt ze nieuws over haar moeder dat haar volledig uit balans brengt. Ze gaat overal aan twijfelen en worstelt weer in alle hevigheid met haar verleden.

De aanwezigheid van de negentienjarige Maduro op de camping maakt het er niet eenvoudiger op. Hij lijkt vastberaden de muren om haar heen neer te halen, iets wat Iris absoluut niet wil laten gebeuren.

Schrijver: Jacodine van de Velde
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044841084
Uitgever: Clavis