Boekenplank:
Kies

Boeken van Gea Veldkamp

Gea Veldkamp heeft de lerarenopleiding biologie gevolgd. Met de komst van haar kinderen stopte ze met haar werk op een huiswerkinstituut. Nu de kinderen wat ouder zijn, gebruikt ze de vrijgekomen tijd voor het schrijven van haar romans.

Meer over Gea Veldkamp

Genre: Roman

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Dichter bij jou
  • Eiland van verloren stilte
  • Haar eigen melodie
  • Sterker samen
  • Twinkellicht
  • Verbonden met jou

E-books

  • Droom van een woning

gedetailleerd overzicht

OverzichtDichter bij jou

Zo aan de buitenkant heeft de zelfverzekerde Ellen haar zaakjes prima voor elkaar. Ze heeft een leuke baan in het onderwijs, een fijne woning en gezellige collega’s. Alleen een vaste relatie wil nog niet zo lukken.

Op vakantie ontmoet Ellen de sympathieke Jeroen. Ze hebben meteen een klik, maar ze houdt hem op afstand. Dan krijgt ze nieuwe achterburen, een druk gezin met drie kinderen en een hond. Ellen probeert het gezin op afstand te houden, maar dat lukt niet zo makkelijk. Zeker niet als blijkt dat een van de kinderen, Sterre, in haar klas komt.

Schrijver: Gea Veldkamp
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020536935
Ebook: 9789020536942
Uitgever: Z&K
Eiland van verloren stilte

Dana vertrekt met haar man en dochtertje voor een familieweekend naar Schiermonnikoog. Op het strand ontmoet ze een groepje monniken, die zich daar sinds kort gevestigd hebben. Ze sluit vriendschap met een van de mannen, broeder Marcus. Het contrast tussen haar gehaaste leven en de rust die de monniken uitstralen, is enorm. Wat beweegt deze mannen om zich voorgoed aan het kloosterleven te wijden?

Eenmaal thuis neemt het leven van alledag al Dana’s aandacht op en de bijzondere ontmoeting verdwijnt naar de achtergrond. Tot Dana een burn-out krijgt.

Schrijver: Gea Veldkamp
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401914918
Ebook: 9789401914925
Uitgever: Z&K
Haar eigen melodie

De getalenteerde derdejaars vioolstudente Judith zet alles op alles om beroemd te worden. Haar ouders hebben haar altijd erg gestimuleerd om met muziek bezig te zijn. Haar vader is directeur van de plaatselijke muziekschool en vindt dat zijn dochter alle kansen moet grijpen.

Ook Judith zelf is zeer gedreven om haar doel te bereiken. Het enige wat haar in de weg staat, tegenstrijdig genoeg, is haar perfectionisme.

Schrijver: Gea Veldkamp
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401911405
Ebook: 9789401911412
Uitgever: Z&K
Sterker samen

Twee vrouwen vinden tijdens een campertrip de moed om los te laten en vooruit te kijken...

Weduwe Hannah reist al jaren in haar eentje met een camper. Haar hulp in de huishouding Vivian gaat nooit op vakantie vanwege geldgebrek. Hannah stelt voor om gezamenlijk naar Scandinavië te reizen en Vivian accepteert haar aanbod van harte.

Hannah en Vivian delen tijdens de reis hun levensverhalen met elkaar. Het is tijd om hun verleden op te ruimen en te leren accepteren. Daarbij hebben ze geen vakantieliefde nodig, maar wel hun reisgenoot.

Schrijver: Gea Veldkamp
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020546798
Ebook: 9789020546804
Uitgever: Z&K
Twinkellicht

Het leven van Vera en David staat op z'n kop als hun derde kindje het syndroom van Down blijkt te hebben. Het meisje, Noa, is meteen vanaf haar geboorte een zorgenkind, en dat zal altijd zo blijven. Terwijl Vera’s agenda vol staat met afspraken, van fysiotherapie tot logopedie, vlucht David in zijn werk. In de drukte van het gezinsleven dreigen Vera en David elkaar te verliezen. Vera en David maken zich allebei grote zorgen over Noa’s toekomst. Met vallen en opstaan moeten zij leren hiermee om te gaan.

Dan ziet Vera in een tijdschrift een oproep om blogs te schrijven over het opvoeden van een kind met een beperking. In het schrijven vindt ze een uitlaatklep, en gaandeweg begint ze steeds meer lichtpuntjes te ontdekken.

Schrijver: Gea Veldkamp
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401907286
Ebook: 9789401907293
Uitgever: Z&K


Verbonden met jou

Tijdens een weekendje aan zee realiseert Emma zich hoe zwaar het haar valt om te leven met een man en een zoon die allebei een autistische stoornis hebben. Alles moet in hun gezin verlopen volgens vaste patronen, die voor Emma juist beklemmend zijn. Ze heeft bovendien het gevoel dat het voor haar dochtertje niet altijd leuk is om zo in het stramien te leven.

Emma’s schoonmoeder Margriet herkent deze strubbelingen, want ook zij leefde jarenlang samen met een man en zoon met autisme. Zij besluit Emma te helpen om van haar gezin weer een geheel te maken.

Schrijver: Gea Veldkamp
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401904902
Ebook: 9789401904919
Uitgever: Z&K

E-booksDroom van een woning

Milou heeft samen met haar man Karst haar droomhuis gevonden: een oud boerderijtje waar weliswaar veel aan moet gebeuren, maar zij kan door het werk heen kijken. Karst lukt dat een stuk minder goed.

In het korte verhaal Droom van een woning neemt Gea Veldkamp je mee naar het moment waarop de twee de sleutel krijgen, én wat er daarna gebeurt.

Schrijver: Gea Veldkamp
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789020540390
Uitgever: Z&K