Boekenplank:
Kies

Boeken van Herman Vemde

Meer over Herman Vemde

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1939

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Basuko
  • Dossier Trapani
  • Harry's dubbelspel
  • Oranjebom
  • Sarin

Brabant-reeks

  1. Tequila Sunrise
  2. Dame Blanche

gedetailleerd overzicht

OverzichtBasuko
John Stevens' bedrijf in computerbeveiliging begint net goed te lopen als zijn Amerikaanse vriendin vermoord wordt aangetroffen in de bossen van de Veluwe. Haar in brand gestoken auto wijst op een maffiamoord in het drugscircuit. Maar Stevens heeft weinig vertrouwen in de politie en vindt dat ze zich er wel erg makkelijk vanaf maken. Hij gaat zelf op onderzoek.

Na een bezoek aan de Amerikaanse ambassade krijgt hij hulp van een geroutineerde agent van de Drugs Enforcement Adminstration. Ze komen op het spoor van geheimzinnige containertransporten. Als Stevens zo'n transport volgt, komt hij niet alleen in het hartje van de Veluwe terecht, maar ook in grote problemen. Hij wordt gesnapt en kan kiezen: werken voor de maffia of een afschuwelijke dood in de kelder van een kasteel.

Maar als Stein, chef beveiliging van het drugssyndicaat getipt wordt dat Stevens door de politie geobserveerd wordt, vormt zijn nieuwe medewerker een te groot risico dat maar beter kan verdwijnen...
Schrijver: Herman Vemde
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789070282813
Uitgever: Ellessy
Dossier Trapani

De verkoop van een restaurant aan de aantrekkelijke Jessica Dijkstraten levert Ed Evers weliswaar een leuk vakantiereisje op naar Sicilië, maar het redt zijn makelaardij niet van een aankomend faillissement. Nauwelijks terug neemt Jessica weer contact met hem op en biedt Ed de mogelijkheid zijn makelaardij te redden met meer onroerendgoedtransacties en veel cash. Maar Ed weigert, wil integer blijven, wil niet meer dan de normale provisie. En geen cash.

Op weg naar zijn kantoor wordt hij aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau waar hem wordt gevraagd om informatie over zijn contacten met Jessica. Tot zijn verbazing ziet hij dat de recherche een dossier over hem heeft aangelegd met allerlei gegevens over zijn doen en laten. Maar Ed is een onschuldige, brave burger die "niks te verbergen" heeft. En dus ook niets hoeft te vrezen.

Totdat zijn leven een catastrofale wending neemt als de Krab, de topcrimineel die de hele wiethandel in Zuid-Nederland in handen heeft, er achter komt dat Eds naam voorkomt in de databank van de politie.

Schrijver: Herman Vemde
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789086601769
Uitgever: Ellessy
Harry's dubbelspel
Peenemünde, voorjaar 1943. De lancering van een nieuwe, door radiostralen geleide raket mislukt en de ontwikkelaar van de elektronica, Erich Neubert, krijgt de schuld. Rijksminister Speer geeft hem nog één kans, maar als hij opnieuw faalt, wacht hem een baan aan het oostfront.

Neubert heeft al snel gevonden wat er mis is gegaan: het is de radiobuis in de ontvanger van de raket die niet bestand blijkt te zijn tegen de harde schokken bij de lancering. Ofschoon hij verwacht dat het probleem eenvoudig is op te lossen, geven zowel Siemens als Telefunken te kennen dat ze niet in staat zijn om op korte termijn een buis te maken die aan zijn eisen voldoet. Er is maar één uitweg: Philips.

Als de directeur van de radiobuizenfabriek, ir. Theo Tromp en zijn chef ontwikkelaar Hans Oostveen, Neuberts specificatie zien, vragen ze zich af waar de Duitsers mee bezig zijn. Op allerlei slinkse manieren proberen ze erachter te komen. Intussen stuurt Tromp een andere medewerker naar Zweden om van daaruit contact op te nemen met het Bureau Inlichtingen in Londen.

Als deze medewerker terugkeert, brengt hij een lijst van elf vragen mee. Om ze te beantwoorden, richt Tromp de "groep-Harry" op. Maar Oostveen wordt gesnapt bij het repareren van een illegale zender en moet vluchten. Hij komt terecht bij een verzetsgroep op de Veluwe en wordt geconfronteerd met een gigantische Duitse bouwput in de bossen bij Apeldoorn.

Oostveen maakt foto's en overlegt met een professor van de TH in Delft, die concludeert dat de Duitsers inderdaad bezig zijn om een raketbasis te bouwen. Het zal niet lang meer duren voordat Hitlers ultieme Vergeltungswaffe operationeel is. Met dank aan de Philips-buis.

Oostveen gaat terug naar het inmiddels bevrijde zuiden en vraagt om een Engels bombardement. Als dat uitblijft, reist hij met een door Philips-ingenieurs gebouwde stoorzender terug naar Apeldoorn om zo de lancering van de nieuwe raket te verhinderen. En dan blijkt dat de Engelsen hun eigen spel spelen...
Schrijver: Herman Vemde
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789076968674
Uitgever: Ellessy
Oranjebom
1988. Een medewerker van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking wordt vermoord bij zijn irrigatieproject in het zuiden van Zimbabwe. Ron Cramer, agent van de Inlichtingendienst Buitenland, krijgt opdracht de moord te onderzoeken. Hij ontdekt dat het project misbruikt wordt door de Zuid-Afrikaanse overheid om het wapenembargo te omzeilen. Maar hij vindt ook communicatieapparatuur bestemd voor het ANC.

Als hij zijn onderzoek in Nederland voortzet, komt hij op het spoor van een fabriek die computergestuurde bewerkingsunits maakt waarmee de speciale kogellagers voor ultracentrifuges gefabriceerd kunnen worden. Machines die aan Irak geleverd worden...

In Zuid-Afrika maken de Oranjewerkers, een beweging van conservatieve blanken, zich zorgen over de toekomst als ze zien aankomen dat het niet al te lang meer zal duren voordat het blanke bewind de macht moet overdragen aan de zwarte bevolking. Ze willen een blank thuisland, maar om dat af te dwingen zullen ze iets in handen moeten hebben. Een paar leden weten wel raad. Nu het officiële atoomprogramma nog loopt zouden ze, naast de zeven geplande, nog een geheime, extra bom kunnen maken.

1994. Ron Cramer is overbodig geworden toen de IDB werd opgeheven. De eerste zwarte regering staat op het punt van aantreden. De Oranjebom is klaar, alleen de splijtstof ontbreekt nog. Maar er zijn genoeg wapenhandelaren die het radioactieve spul maar al te graag willen leveren.

Als er een mysterieus vliegtuigje landt op de Bodensee, leidt het spoor naar atoomsmokkel. Maar voor wie is het bestemd? En waar is het? Ron Cramer is de enige die het transport nog kan tegenhouden...
Schrijver: Herman Vemde
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789076968407
Uitgever: Ellessy
Sarin
1986. Bij een explosie in een loods van Dutch Chemical Industry komen twee onderhoudsmonteurs om het leven. Een ongeluk door een stommiteit van de monteurs, verklaart de directie.

Tien jaar later. Bij een zelfmoordaanslag in een winkelcentrum in Tel Aviv worden de dochter en de kleinzoon van een oud-Mossad agent gedood. Hij schrijft een vlammende protestbrief in een landelijk dagblad. Twee leden van een fundamentalistische joodse beweging proberen hem voor hun karretje te spannen.

Bob Berger, een jonge freelance journalist, is bezig met een opzienbarend artikel over een geheime deal van de gemeente met een projectontwikkelaar over de aanleg van een recreatiepark in een natuurgebied aan de Maas. Hij krijgt onverwacht bezoek van de dochter van een van de in 1986 omgekomen monteurs. Ze vertelt hem een merkwaardig verhaal over de moord op de vrouw van de directeur van DCI. Berger gaat op onderzoek en komt op het spoor van geheimzinnige transporten uit de kelders van DCI.

Hij vraagt zich af of het iets met het ongeluk van tien jaar geleden te maken heeft. Het spoor lijkt dood te lopen totdat hij erachter komt dat er verdachte ladingen worden overgebracht van een binnenschip naar de kade. Verborgen achter de struiken kijkt hij toe. Dan wordt hij gesnapt en meegenomen naar een loods op het terrein van een oorlogsmuseum. Om gebruikt te worden als proefkonijn...
Schrijver: Herman Vemde
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789076968100
Uitgever: Ellessy

Brabant-reeksTequila Sunrise
In de uitgaansgelegenheden van Brabant duikt een serie nieuwe XTC-pillen op. De politie start een onderzoek dat zich concentreert op de achilleshiel van de XTC-productie: het vervoer van grondstoffen en apparatuur.

Om het transportbedrijf van zijn broer en werkgever van een faillissement te redden wil chauffeur Willem Venema wel meewerken aan het politieonderzoek. Met het tipgeld dat er tegenover staat kan hij een opleiding voor zijn autistische dochter bekostigen.

Tijdens een van zijn bezoekjes aan de exclusieve nachtclub "La Dolce Vita" krijgt mr. Onno van Ryckevorssel, officier van justitie te 's Hertogenbosch, een onverwacht telefoontje van zijn vrouw. Na zijn overhaaste vertrek vindt zijn vaste hostess, Moniek Heesels, een geheugenstick die uit het attachékoffertje van haar klant moet zijn gevallen.

Onno zegt van niets te weten, maar speelt ondertussen wel zijn eigen spelletje. Het gevolg is een meedogenloze jacht op kroongetuige Venema die klem raakt tussen justitie en de organisatie van de beruchte crimineel Van Gils.
Schrijver: Herman Vemde
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789086600212
Uitgever: Ellessy
Dame Blanche
Het enige wat Yvonne van Straten zich nog herinnert van haar baby zijn de mooie blauwe ogen. Meteen na de geboorte, dertig jaar geleden, heeft ze hem afgestaan en nu moet Moniek Heesels hem zien te vinden. Het is haar eerste opdracht in haar nieuwe baan bij het Bosch Recherchebureau. Een makkelijke opdracht. Als het haar lukt, krijgt ze een vaste aanstelling als rechercheur.

Zo makkelijk als het lijkt, is het niet. Gevaarlijk wel, dat blijkt al snel als ze een doodsbedreiging in haar brievenbus vindt. Maar Moniek gaat door, ze wil die baan. Als ze eindelijk op het spoor komt van de verdwenen baby, valt ze in handen van de beruchte horecatycoon Vlemminx die haar vasthoudt in zijn beautyfarm annex chique privéclub.

Daar ontmoet ze Svetlana, een Oost-Europese vrouw, die met het vooruitzicht van een aantrekkelijke baan naar Nederland is gelokt. Ze maken een plan om te ontsnappen. Maar wat Vlemminx eenmaal vast heeft, laat hij niet zomaar los.
Schrijver: Herman Vemde
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789086600908
Uitgever: Ellessy