Boekenplank:
Kies

Boeken van Rosa Ventrella

Meer over Rosa Ventrella

Genre: Roman

Geboorteland: Italië

Website: Rosa Ventrella


Overzicht

  • Een fatsoenlijke familie - Storia di una famiglia perbene
  • Giftige tongen - La Malalegna

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen fatsoenlijke familie

De vriendschap tussen twee kinderen uit rivaliserende families...

Iedereen in de oude stad van Bari, Zuid-Italië, kent Maria als 'Malacarne', vanwege haar donkere huid, haar oosterse ogen die schijnen als sterretjes en haar ontembare, explosieve karakter. Maria komt uit een arm gezin en vindt haar uitweg uit de dagelijkse sleur in de vriendschap met Michele, een jongen uit een gevreesde criminele familie.

Door de jaren heen groeit hun verboden band uit tot iets groters: een intense liefde, die hen beschermt tegen de narigheid om hen heen. Maar de rivaliserende families doen er alles aan de twee jonge geliefden uit elkaar te drijven.

Schrijver: Rosa Ventrella
Oorspronkelijke titel: Storia di una famiglia perbene
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401610407
Ebook: 9789401610179
Uitgever: Xander
Giftige tongen

Puglia, 1945. De twee zusjes Teresa en Angelina groeien op in een arme boerenfamilie. Ze zijn in alles verschillend: Teresa is stil en kwetsbaar en Angelina is uitbundig en onbeschaamd.

Wanneer hun vader naar het front moet en de armoede echt toeslaat, zwicht hun moeder Caterina voor het verleidelijke aanbod van de machtige landeigenaar Personè. De veilige gemeenschap verandert in een slangenkuil van giftige roddels. De schande van Caterina's keuze besmet de hele familie, maar heeft het tegenovergestelde effect op Angelina: zij weigert zich te schikken. Liever verliest zij zich in de sprookjes in haar hoofd. Met verstrekkende gevolgen.

Schrijver: Rosa Ventrella
Oorspronkelijke titel: La Malalegna
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401612807
Ebook: 9789401611930
Uitgever: Xander