Boekenplank:
Kies

Boeken van Leida Verhagen

Meer over Leida Verhagen

Genres: Roman, Streekroman

Geboren: 1959

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • Brekend glas
 • De schreeuw van stilte
 • De verloren vader
 • Deborah
 • Dwaalspoor van een droom
 • Echo uit het verleden
 • Een hart is groot genoeg
 • Muren van trots
 • Omzien in verbijstering
 • Onwankelbaar naast jou
 • Schaduw van de twijfel
 • Spiegel in raadselen
 • Tijd om te helen
 • Verboden begeerte
 • Wij kiezen niet

Willeke Vonck Trilogie

 1. Nacht in de lente
 2. Gebroken onschuld
 3. Een offer te veel

Omnibussen

 • Verboden bekoring
 • Versluierde verten

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrekend glas
Eline Rosenberg is nog maar veertien jaar wanneer haar vader, moeder en broertje bij een auto-ongeluk om het leven komen. Het enige dat zij zich van dat drama kan herinneren is het geluid van brekend glas.

Ze wordt liefdevol opgenomen door haar grootouders, in een Gronings dorpje. Na een aantal jaren gaat Eline in Amsterdam studeren, waar zij David Medes ontmoet, een joodse jongen. Hun relatie is niet zonder problemen en Eline komt in een diep dal terecht.

Dan gaat zij op zoek naar degene die indertijd het ongeluk veroorzaakte en daardoor haar leven zo verknoeid heeft...
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789021092720
Uitgever: Z&K
De schreeuw van stilte
De achttienjarige Jessica vertrekt uit haar dorp naar de stad Groningen. Ze wil zelfstandig zijn en in de stad een nieuw leven opbouwen. Haar moeder heeft er verdriet van dat ze maar zelden meer thuiskomt. Als Jessica de student Oscar ontmoet, verwatert het contact tussen moeder en dochter helemaal.

Jessica lijkt gelukkig met haar nieuwe leven, maar haar moeder kent haar dochter en twijfelt. Ze denkt terug aan haar eigen jeugd en besluit haar op te zoeken. Dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen...
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789059771413
Uitgever: VCL/West-Friesland
De verloren vader
Markus Welvering is boer op 'Reinesse', de hoeve die van vader op zoon is overgegaan, en getrouwd met Emma. Samen hebben ze twee kinderen en ze zien uit naar de geboorte van de derde. Het blijkt dat ingrijpende veranderingen in het leven van zijn zorgzame, stille vrouw Markus zijn ontgaan. Ongemerkt is Emma een andere richting ingeslagen en maakt ze keuzes waar Markus niet achterstaat en waar hij zich eigenlijk ook geen raad mee weet.

Tijdens de bevalling gebeurt er iets, waar niemand op had gerekend en neemt Emma een beslissing die Markus totaal niet begrijpt. De gevolgen zijn enorm voor zowel zijn gezin als voor Markus zelf. Niets is meer hetzelfde en danig in de knoop met zichzelf, lijkt hij een andere man te worden in zijn werk, zijn geloof en ook als vader.

Als hij tien jaar later Fanny Lindeman ontmoet, hebben beiden het gevoel elkaar al eens eerder te zijn tegengekomen, maar geen van tweeën kunnen zich herinneren waar en wanneer...
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024218196
Uitgever: VCL/West-Friesland
Deborah
Wanneer Jessica, na een moeilijke periode in haar leven, bij Lennart ten Oever onderdak heeft gevonden, lijken haar grootste problemen voorbij te zijn. Lennart besluit over Jessica's leven een roman te schrijven met de titel Deborah. Al snel blijken sommige dingen in haar verhaal niet te kloppen, maar Lennart wil haar niet kwetsen en doet er vooralsnog het zwijgen toe.

Dan komt het bericht dat de moeder van Jessica en haar zus Anoek is overleden. Die gebeurtenis brengt beiden terug in het ouderlijk huis. Pas dan wordt duidelijk waarom Jessica's verhaal haperde...
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789059771932
Uitgever: VCL/West-Friesland
Dwaalspoor van een droom
Anneleen Coolman is nu 28 jaar. En vaak denkt ze dat ze beslist niet voor het geluk werd geboren. Als kind en tiener zijn haar zeer schokkende dingen overkomen. Om onder het regime van thuis weg te zijn trouwde ze indertijd overhaast. Maar houdt ze ook echt van haar man?

Gezien haar verleden is het niet zo verwonderlijk dat haar huwelijk een moeizame zaak wordt. Want hoe verwerk je traumatische ervaringen opgedaan in je jeugd? Het wordt een diepingrijpend proces van vallen en toch ook steeds weer opstaan. Zal Anneleen het redden? Soms lijkt het er niet op, vaak is er ondanks alles toch een glimpje geluk.
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789024219544
Uitgever: Kok


Echo uit het verleden
Vlak voordat Silke en Raf met elkaar trouwden, vertrok Nathalie halsoverkop naar New York. Nooit heeft Silke haar geliefde pleegzusje weer teruggezien; al haar brieven bleven onbeantwoord.

En nu, vijftien jaar later, komt iets uit het verleden boven dat grote gevolgen heeft voor hun hele familie. Kunnen Silke en Nathalie elkaar ooit recht in de ogen kijken?
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789021093611
Uitgever: Z&K
Een hart is groot genoeg
Lisa woont met haar twee jonge kinderen, Ramon en Esther, op een kleine bovenetage in een volksbuurt. Niet alleen wat de opvoeding betreft staat ze er alleen voor, ook financieel. Ze is daarom genoodzaakt hele dagen in een kapsalon te gaan werken. De oppas laat ze over aan een jonge student, Ivo. Deze heeft totaal geen gevoel voor de twee kleintjes en stuurt ze steeds de straat op.

Daar ontmoeten ze Jonathan, een 38-jarige poppenspeler die naast hun blijkt te wonen. Al snel weet Jonathan de kinderen voor zich te winnen en brengen de twee hun meeste vrije tijd bij hem door. Ook Lisa trekt steeds meer naar Jonathan toe en hoewel hij haar bij een heleboel problemen helpt, blijft hij op een afstand.

Het verleden van Jonathan blijft een toekomst samen in de weg staan. Wat is er toch met zijn vrouw en dochtertje, die beiden overleden zijn? En hoe komt Jonathan aan dat grote litteken? En waarom toch dat enorme schuldcomplex? Uiteindelijk komt de waarheid boven water....
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789020522518
Uitgever: Westfriesland
Muren van trots
'Een leuk kereltje, dat zoontje van Vivian Wijnalda, Jammer dat het geen vader heeft. En ja, ongehuwde moeder - hoe komt die nog aan een man?'

Zo praat men in het dorp. Want iedereen weet hoe het gegaan is. Vivian zelf is blij met haar zoon. En ook haar familie heeft het kind wel geaccepteerd. Behalve haar vader, die blijft er grote moeite mee houden. Hij neemt volledig afstand van het kind en speelt tegenover zijn dochter zelfs een oneerlijke rol.

Vivian schaamt zich echter niet voor haar uit liefde geboren kind. Ze gaat fier en met een bepaalde trots haar weg, hoe moeilijk die vaak ook is. Toch zijn er enkele mensen die de muren van trots die Vivian rondom zich heeft opgetrokken proberen af te breken.
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789024215744
Uitgever: Kok
Omzien in verbijstering
Lotti Boulanger neemt na de dood van haar vader zijn antiekzaak over. Dit doet zij samen met haar vriend Ezra Meerman, die haar vader al jaren hielp. Ze gaan samenwonen en alles lijkt haar voor de wind te gaan, maar langzamerhand verandert er iets in haar persoonlijkheid. Ze blijkt manisch depressief te zijn. Medicijnen maken haar wisselende stemmingen stabiel maar op eigen initiatief laat ze de pillen staan, waardoor ze in een manie belandt en met de noorderzon vertrekt.

Ze wordt bij de zee gevonden door Jom Koller en hij neemt haar mee naar zijn huis waar hij met zijn dochtertje Susanna woont. Hoewel hij in eerste instantie hoopt dat de 'maffe' Lotti de volgende dag weer vertrekt, weet zij hem te overtuigen nog een paar dagen te mogen blijven. Het blijft echter niet bij een paar dagen en er groeit een diepe genegenheid tussen Jom en Lotti, waar zelfs een liefdesrelatie uit voortvloeit. Ondertussen wordt er vanuit een ander leven naarstig naar haar gezocht.

Dan slaat de manie op een noodlottige dag weer toe en belandt Lotti zelfs in een inrichting. Daar vindt Ezra haar terug. Lotti schaamt zich diep dat ze haar zorgzame vriend zomaar kon vergeten. Ze wil Jom en Susanna nooit meer zien. Want ze beseft dat ze geen twee levens kan leiden...
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789020524123
Uitgever: Westfriesland
Onwankelbaar naast jou
'Die Sally Wouters, dat is me er eentje', zeggen de mensen die haar kennen. En inderdaad, de pittige Sally met haar achttien lentes weet goed van zich af te praten en streeft ernaar hogerop te komen op de maatschappelijke ladder. Ze wordt in dit laatste enorm gestimuleerd door haar moeder. Die ergert zich vaak aan haar nogal slome man en vindt eigenlijk, dat ze met de verkeerde getrouwd is.

Het lijkt erop, dat dit Sally ook zal overkomen, want al heel lang is er Niek, haar beste vriend vanaf de schooltijd. En dan ontmoet ze op een dag Roland. Hun eerste kennismaking verloopt nogal bot. Sally vindt hem arrogant en verwend, maar is hij dat ook?

Sally's leven raakt in een stroomversnelling. Er gebeuren zulke ingrijpende dingen, dat Sally daardoor in een bijna uitzichtloos diep dal raakt. Ze ziet vaak geen enkel lichtpuntje meer en weet niet hoe ze verder moet. Totdat opnieuw haar strijdlust ontwaakt en ze zich een weg uit de duisternis vecht.
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789024216444
Uitgever: Kok


Schaduw van de twijfel
Hannah van Gelder is negentien jaar als ze van Zeeland naar Groningen verhuist om hulp in de huishouding te worden bij een (gescheiden) man met vier volwassen zoons, die samen een manege runnen. De moeder van het gezin is een concertpianiste die haar droom van beroemd zijn blijft nastreven, wat diepe sporen in het gezin achterlaat.

Hannah wordt verliefd op Olaf, de zachtaardigste van de broers Roegiest. Maar deze kan niet van haar houden en verdrietig vertrekt ze. Pas nadat in het gezin de situatie uit de hand is gelopen, ontdekt ze het verschil tussen genegenheid en liefde en dat er toch een Roegiest is, waar ze écht van houdt...
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789020523775
Uitgever: Westfriesland
Spiegel in raadselen
Als Thomas van Steijn, eigenaar van een sportschool, op een koude winteravond naar huis rijdt, ziet hij op de brug bij het kanaal een vrouw bij de reling staan. Hij stopt en probeert naar haar toe te komen. Het lukt hem haar van haar sprong in het water te weerhouden. Even later vertelt ze aarzelend dat ze Beth Visser heet, pas gescheiden is en hiertoe gekomen is omdat niemand haar meer de moeite waard vindt.

Nadat Thomas haar heeft kunnen overtuigen dat dit niet de weg is en Beth weer naar huis gaat, vervolgt ook Thomas zijn weg. Maar het verhaal van de jonge vrouw laat hem niet meer los. Hij belt haar de volgende dag op en stelt haar voor in zijn sportschool te komen trainen. Maar Beth, die vol schaamte en schuldgevoel zit, verzint uitvluchten.

Toch lukt het Thomas met haar in contact te komen en langzamerhand komen er veranderingen in het bestaan van Beth. Maar is dat omdat de ander dat zo graag wil of omdat ze zelf toe is aan veranderingen?
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024264384
Uitgever: VCL/West-Friesland
Tijd om te helen
Als dochter van een welvarende reder heeft Faith Eden nooit geweten wat arm zijn betekent. Ook als ze met Gerard Lugtenberg trouwt, blijft die situatie onveranderd. Na het overlijden van haar ouders, erft Faith naast een aanzienlijk vermogen, ook het landgoed Eden, en wordt Gerard, opgeleid door vader Eden, directeur van de rederij.

Zelf heeft Faith geen enkele interesse in de rederij en ook niet in haar tienerdochter. De door en door verwende Faith waant zich gelukkig wanneer ze maar haar eigen gang kan gaan, zoals ze gewend was te doen. Maar dan slaat het noodlot toe: als Gerard een weekend gaat varen worden de wrakstukken van het luxe jacht op volle zee teruggevonden, maar van hem ontbreekt elk spoor. Gelijktijdig met Gerards vermissing, komen ook de vele schulden aan het licht. Niet alleen de rederij is failliet, maar ook blijkt dat hij het landgoed Eden als onderpand heeft gegeven.

Het mooie huis en de inboedel worden verkocht en Faith en haar dochter Rosalie zijn alles kwijt. Waar kan Faith nog anders heen dan naar haar enige nog levende familielid, tante Hannelore. Maar deze is niet van zins Faith haar oude leventje terug te geven en neemt maatregelen...!
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024287970
Uitgever: VCL/West-Friesland
Verboden begeerte
De achttienjarige Viola is opgegroeid in een streng milieu. Als ze zwanger blijkt te zijn van een getrouwde man, wordt ze door haar ouders uit huis gezet. Viola wordt opgenomen in het huis van de 'freule', die al veel meisjes in haar huis heeft opgenomen. Niemand weet waarom, alleen dat de meisjes liefderijk verzorgd worden en dat de freule een hekel aan mannen heeft.

Bij de freule brengt Viola een prachtige dochter ter wereld, die ze Fleur noemt. Maar Viola heeft veel moeite met haar rol als moeder. Als ze weer in contact komt met haar voormalige vriend, wordt dit er niet beter op. Dit leidt tot een dramatisch einde en de kleine Fleur blijft moederloos achter...

Maar de freule en 'tante Kiki' ontfermen zich over het meisje en Fleur groeit op tot een beeldschone, evenwichtige vrouw. Tijdens haar studie leert zij Philip kennen. Ze worden verliefd, maar Fleur ontdekt al snel dat haar geliefde haar halfbroer moet zijn...
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789020522822
Uitgever: Westfriesland
Wij kiezen niet
Mirjam Salomons lijdt onder een enorm schuldgevoel ten opzichte van haar vader en moeder. Een verschrikkelijk voorval in haar jeugd is daar debet aan. Met haar ouders is dit grote, diep ingrijpende verdriet niet bespreekbaar en Mirjam blijft zich verantwoordelijk voelen. Haar levenshouding zorgt ook voor problemen in de relatie met haar vriend Dave. Hun levens drijven uit elkaar.

Als ze haar vroegere buurjongen Maurice Voorhout ontmoet, lijkt de zon ook voor Mirjam te gaan schijnen. Maurice heeft voor zichzelf een positief en populair imago opgebouwd. Ook Mirjam trekt zich aan hem op en wil haar leven met hem delen. Maar is het wel de èchte Maurice die zij kent?

Er gebeuren vreselijke dingen met zeer grote gevolgen voor Mirjam. Heel langzaam lukt het haar om door Maurices vermomming heen te prikken en te ontdekken hoe hij in werkelijkheid is. En daarmee komt haar toekomst in een heel ander perspectief te staan. Tot haar leven een totaal onverwachte wending neemt!
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789024219865
Uitgever: Kok

Willeke Vonck TrilogieNacht in de lente
Hoe werd Falco Meurs analfabeet? Eigenlijk ging het een beetje sluipend. Op de piepkleine dorpsschool blijft hij achter met lezen en schrijven. Meester Vonck, die hem alle klassen door lesgaf, schonk er niet voldoende aandacht aan. Falco's moeder heeft een zaak en is dus altijd druk, ze lette er gewoon niet op. En zo gebeurde het: Falco kan lezen noch schrijven.

Het enige werk dat hij van de schoolperiode ziet zitten, is de grote vaart. En als hij dan aan wal komt, is er zijn lieve vriendinnetje Willeke Vonck. Falco tracht veel te verbloemen, ook voor haar, maar ze ontdekt zijn handicap vrij snel. Ze ligt er echter niet wakker van. Ze houdt toch van hem!

Maar durft Falco het ook met Willeke aan? Een schokkende gebeurtenis verdringt het probleem naar de achtergrond. Falco dreigt op z'n zachtst gezegd een zeer onverstandige beslissing te nemen. Is de liefde tussen Falco en Willeke sterk genoeg, ook om een grote tegenslag aan te kunnen?
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789024215751
Uitgever: Kok
Gebroken onschuld
Falco Meurs en Willeke Vonck lijken voor elkaar geschapen. Daarvan is althans iedereen overtuigd. Ze trouwen dan ook in de roes van hun geluk en doen hun uiterste best hun dromen waar te maken. Ze houden immers van elkaar. Maar de omstandigheden veranderen: Willeke krijgt een goede baan, met leuke collega's, terwijl Falco nog steeds moeite heeft met lezen en schrijven. Hij rolt van het ene baantje in het andere en zit uiteindelijk werkloos thuis.

Verschillende gebeurtenissen zorgen voor verwijten over en weer en misverstanden dreigen de twee jonge mensen uit elkaar te drijven. Op den duur lijkt hun samenzijn meer op een stil gevecht, waarin ze elk voor zich hun onschuld willen bewijzen. De dromen en beloften worden vergeten...

Dan komt de verbijsterende ommekeer. Tegelijkertijd is er het besef dat de liefde niemand iets kwalijk neemt. Alles lijkt verloren, maar toch blijkt uiteindelijk dat de liefde altijd stand houdt!
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024218783
Uitgever: Kok
Een offer te veel
Na het overlijden van Falco breekt er een moeilijke tijd aan voor Willeke Meurs. Ze vindt troost bij haar pasgeboren zoon Niels en stort zich al snel weer volledig op haar werk.

Misschien is het daarom dat Willeke zich moeilijk kan losmaken van haar allereerste klas. Ze blijft zich betrokken voelen met Riekje, wanneer die kort na het eindexamen zwanger blijkt te zijn. En met Stefan, waarvoor Willeke zich verantwoordelijk blijft voelen. Maar Stefan lijkt haar steeds meer te ontglippen in zijn weg naar volwassenheid. Hij wordt dwars en onhandelbaar. Machteloos moet Willeke toezien hoe de twee jonge mensen haar hulp weren en hun eigen weg zoeken.

Dan wordt het dorp opgeschrikt door een vreselijke gebeurtenis: Riekjes baby is ontvoerd! Nu kan Riekje niet langer de naam van de vader blijven verzwijgen, maar Willeke weet niet of Riekje wel de waarheid heeft gesproken...
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024218271
Uitgever: Kok

OmnibussenVerboden bekoring
Verboden bekoring bevat de boeken:
 1. Verboden begeerte
 2. Schaduw van de twijfel
 3. De ring

Deze omnibus begint met de lijvige, uit twee delen bestaande, roman Verboden begeerte. De jeugdige Viola Brouwer gelooft dat haar getrouwde geliefde zijn vrouw voor haar zal verlaten. Maar als Viola zwanger wordt, stelt Philip een abortus voor in plaats van te gaan scheiden. Viola wijst hem en zijn voorstel af. Haar ouders willen niets meer van haar weten. Ze brengt een mooi meisje ter wereld: Fleur. Maar ook voor dit meisje gaat het leven niet over rozen...

Hannah van Gelder stapt vol illusies in Schaduw van de twijfel de wereld van Alfred Roegiest en zijn vier zonen binnen. Maar alles blijkt anders te zijn dan ze had verwacht. Toch blijft ze op de manege van de Roegiests werken en wordt verliefd op Olaf, maar deze kan niet van haar houden. Thuis ontdekt ze dat er toch een Roegiest is, waar ze écht van houdt...

Met De ring schreef Leida Verhagen speciaal voor deze omnibus een novelle, die met recht een fraai slotstuk voor deze omnibus genoemd mag worden.
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789020526486
Uitgever: Westfriesland
Versluierde verten
Versluierde verten bevat de boeken:
 1. Muren van trots
 2. Onwankelbaar naast jou
 3. Dwaalspoor van een droom
Schrijver: Leida Verhagen
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024215898
Uitgever: Voorkeurboek