Boekenplank:
Kies
 • Home
 • V
 • Marijke Verhoeven

Boeken van Marijke Verhoeven

Marijke Verhoeven volgde een opleiding aan de hotelschool en werkte in de evenementenorganisatie voordat zij besloot fulltime te gaan schrijven. In 2012 debuteerde zij met de thriller Onder invloed. Haar schrijven kenmerkt zich door een combinatie van spanning, sensuele romantiek en een vleugje humor.

Meer over Marijke Verhoeven

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967

Geboorteland: Nederland

Website: Marijke Verhoeven


Overzicht

 • Onder invloed
 • Onder mijn huid
 • Onderschat
 • Vervlogen
 • Zomerhitte

De Regels van het Spel

 1. De regels van het spel
 2. Tess
 3. Lotta
 4. Mia

Kenning

 1. De beproeving
 2. De laatste adem
 3. Het geschenk

E-books

 • Hoog spel
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtOnder invloed

Van de ene dag op de andere, zonder waarschuwing, zonder enig teken, verdwijnt haar partner Joost uit het leven van Emma en hun twee kinderen. Hij neemt niet alleen al het geld mee, maar laat ook flink wat schulden na. Emma staat dan voor de bijna onmogelijke taak om alles terug te betalen en tegelijkertijd voor haar gezin te zorgen. Haar baantje bij een klein hotel in het dorp biedt wel enig soelaas, maar bij lange na niet genoeg.

En dan komt ze onder de betovering van David. Hij heeft wel een idee hoe ze haar problemen kan oplossen. Hij is slim, doortastend en uitermate aantrekkelijk. Langzaam windt hij Emma om zijn vinger en brengt haar tot ongekende acties. Zo raakt ze steeds verder verwijderd van haar eigen waarden en normen en verstrikt in een web van intriges en afhankelijkheid.

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789089544933
Uitgever: Elikser
Onder mijn huid

Zodra ik mijn hand in die van Mike legde, begreep ik dat er wat ging gebeuren. Er was een nauwelijks merkbare trilling in de atmosfeer. Heel gering, maar wel zoiets wat je vertelt dat iets of iemand voor altijd een bijzondere plaats in je leven zal innemen, of zelfs je wereld volledig op de kop gaat zetten. Een sensatie die ik toen niet direct op die manier kon beschrijven, in de overweldigende flow waarin ik meteen werd meegezogen, maar die zich razendsnel ontwikkelde na onze ontmoeting.

Haar werk op het TT-circuit in Assen vraagt de uiterste concentratie. Zeker in de allerdrukste week van het jaar, de week van de TT. Maar Julia heeft haar hoofd niet bij haar gecompliceerde regelwerk. De aantekeningen die ze in haar hoofd maakt, is ze onmiddellijk weer vergeten, voordat ze actie heeft ondernomen.

Haar gedachten worden beheerst door het verdriet om haar dochter Laura, die vreselijk wordt gepest op school en nu heeft besloten bij haar vader te gaan wonen. En door haar minnaar Mike, die een verwoestend effect heeft op haar gemoedsrust. Mike blijkt zich echter met duistere zaken bezig te houden. En zijn knappe broer Connor ontfermt zich over de mooie, onzekere en kwetsbare Julia. Dan blijkt er nog een derde speler in het spel te komen. Waarna alles volledig uit de hand loopt.

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789089545442
Uitgever: Elikser
Onderschat

‘Nick! Ze weten het... Ze weten van haar... Van Hannah. Ze mag niet mee. Ik wil niet dat ze meegaat. Ze kan niet mee.’

‘Wat-wat bedoel je?’ O, verdorie, was die man werkelijk zo langzaam van begrip?

‘Ze weten van haar, dat ze undercover is.’ Mijn stem ging steeds hoger.

‘Maar Marcia, hoe...’

‘Ze mag niet mee, hoor je me? Ze mag niet mee!’ Ik gilde in de telefoon. ‘Ik verbied het haar...’

‘Dat kan niet. Marcia... ze is al weg.’

Het begint met opmerkingen van haar nukkige stiefdochter over haar escapades. Vervolgens wordt haar laptop gestolen. En dan ontvangt ze compromitterende foto's van haar met haar minnaar Morten. Hiermee breekt een huiveringwekkende episode aan in Marcia’s leven. Het lijkt alsof ze nergens veilig is en alsof ze niemand meer kan vertrouwen. En als de stalker, die eerst haar man op de nek zat, nu zijn pijlen via haar op haar kinderen lijkt te richten, weet ze helemaal niet meer waar ze het zoeken moet.

Het complete politiecorps probeert intussen de krankzinnige drukte vanwege Project X, waarbij duizenden zich naar Haren begeven voor een uit de hand gelopen Facebookuitnodiging, in goede banen te leiden. En dan hebben ze geen tijd om zich met Marcia bezig te houden. Maar er zijn anderen die haar huis in volstrekte verlatenheid wel weten te bereiken...

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789089546371
Uitgever: Elikser
Vervlogen

Kan Claire nog achterhalen wat er die fatale zomer met haar zus is gebeurd?

Met de verdwijning van haar zus Eleanor tijdens een familievakantie in Zuid-Limburg, verandert het leven van de dan 9-jarige Claire van Klinken voorgoed. Als bijna dertig jaar later een briefje met een verontschuldiging voor Claire opduikt, besluit ze alles op alles te zetten om uit te zoeken wat er met haar zus is gebeurd.

Maar is nog te achterhalen wat die fatale zomer in Epen heeft plaatsgevonden?

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789461095220
Ebook: 9789461095077
Uitgever: De Crime Compagnie
Zomerhitte

Een peperdure schildercursus in het Limburgse Heuvelland is volgens hartsvriendin Lucy de beste remedie voor Laura's gebroken hart. Tot haar eigen verbazing vindt Laura al snel afleiding bij de charismatische cursusleider Philip Cools, die als een blok voor haar valt. Zij inspireert hem tot het maken van prachtige meesterwerken.

Maar dan blijkt dat Philips mooie verhalen niet helemaal zuiver zijn en dat in het broeierige en artistieke gezelschap Philip niet de enige is die iets te verbergen heeft.

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789461091383
Uitgever: De Crime Compagnie

De Regels van het SpelDe regels van het spel

De regels van het spel bevat de boeken:

 1. Tess
 2. Lotta
 3. Mia

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789461098009
Ebook: 9789461098061
Uitgever: De Crime Compagnie
Tess

Drie vrouwen, drie verhalen, één ABBA-concert. Volgen zij het ritme van hun hart?

Wanneer haar collega's uitvallen, neemt Tess de organisatie voor het Deense benefietconcert van een ABBA-tributeband op zich. Al snel beseft ze dat ze dit niet alleen kan regelen.

Maar als de knappe chef-kok Daniel zich met haar werkzaamheden bemoeit en dreigt haar álle touwtjes uit handen te nemen, weet ze niet of ze zo blij is met zijn hulp...

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789461096647
Uitgever: De Crime Compagnie
Lotta

Drie vrouwen, drie verhalen, één ABBA-concert. Volgen zij het ritme van hun hart?

Sinds kunstenares Lotta haar geliefde verloor bij een verkeersongeval, leeft ze teruggetrokken in haar appartement in het Deense Aarhus. Als ze wordt gevraagd om voor de veiling bij het ABBA-benefietconcert een portret te maken van de bekende Zweedse popgroep, beseft Lotta dat dit haar doorbraak in de kunstwereld kan betekenen.

Dan komt Lotta erachter wie haar heeft voorgedragen en weet ze niet of ze de opdracht nog wel wil doen...

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789461096654
Uitgever: De Crime Compagnie
Mia

Drie vrouwen, drie verhalen, één ABBA-concert. Volgen zij het ritme van hun hart?

Zingen is wat Mia het allerliefste doet. Maar sinds ze hardnekkig wordt lastiggevallen, durft ze haar talenten in Nederland niet meer te gebruiken. De kans om in Denemarken weer op het podium te staan in een ABBA-coverband grijpt ze dan ook met beide handen aan.

Tot ze beseft dat haar vocale succes via social media gemakkelijk de Deense grenzen overgaat. Kruipt Mia weer in haar schulp of durft ze de spotlights te pakken?

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789461096678
Uitgever: De Crime Compagnie

KenningDe beproeving

Het is dertig jaar geleden dat Fiona, de geest van een Vikingvrouw, op Kenning voor het laatst is gezien. Als Nina na haar aankomst op het rustige Deense eiland nietsvermoedend vertelt, dat ze een blonde vrouw in een witte jurk voorbij heeft zien rennen, is het gedaan met de rust.

Politieman Torben Olsen probeert zo goed hij kan de gemoederen van de theatrale eilanders te bedaren. Echt druk maakt Torben zich pas over de mysterieuze psychiater Marcus Holm, die met zijn volgelingen is neergestreken op Kenning. Is het een sekte? En wat is de rol van Marcus in de onopgeloste moord op Kenning dertig jaar terug....

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789461092021
Uitgever: De Crime Compagnie
De laatste adem

Midden in het zomerseizoen wordt het Deense eiland Kenning opgeschrikt door een gruwelijke moord. Aanvankelijk lijkt er geen verband te zijn met het kleine groepje vrouwen dat zich witte heksen noemt en dat deze zomer op het eiland verblijft. Maar waarom droomt Nina dan steeds over deze vrouwen?

Als er een tweede verdwijning plaatsvindt op het rustieke eiland, besluit Nina alles op alles te zetten om de zaak op te lossen.

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789461092427
Uitgever: De Crime Compagnie
Het geschenk

Een duivelse daad van twee rebelse tieners heeft verstrekkende gevolgen.

Nina doet een verrassende ontdekking die haar leven en dat van haar geliefde Torben op de kop zal zetten.

Ondertussen verschijnt een onheilspellende, duistere figuur op het eiland, die een ongezonde belangstelling voor Nina aan de dag legt. Heeft hij iets te maken met een aangrijpende gebeurtenis uit de donkere geschiedenis van het eiland Kenning?

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789461093417
Uitgever: De Crime Compagnie

E-booksHoog spel

Masseuse Eva verdient stiekem wat extra geld door mannen een 'happy ending' te geven. Zo betaalt ze de verzorging voor haar demente moeder. Wanneer ze op een avond haar telefoon is vergeten bij adviseur van het ministerie Hugo van Acker, een van haar 'klanten', gaat ze samen met haar vriend terug om deze op te halen.

Maar Hugo blijkt vermoord en de daders lopen nog rond in zijn huis...

Schrijver: Marijke Verhoeven
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789461095466
Uitgever: De Crime Compagnie