Boekenplank:
Kies

Boeken van Jerker Virdborg

Jerker Virdborg studeerde literatuurwetenschap, kunstgeschiedenis, film en filosofie aan de universiteit van Göteborg en volgde een aantal schrijversopleidingen.

Meer over Jerker Virdborg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • Codenaam Zwarte Krab - Svart krabba
  • Dag zonder einde - Mannen på Trinisla

gedetailleerd overzicht

OverzichtCodenaam Zwarte Krab
Vier soldaten krijgen in oorlogstijd de opdracht vier capsules met onbekende inhoud naar een militaire post te brengen. De codenaam van hun operatie is Zwarte Krab, omdat ze zich als een krab zijwaarts door de vijandelijke linie moeten zien te bewegen.

De mannen zijn geselecteerd omdat ze uitstekende skiërs en schaatsers zijn, maar zijn ze ook alle vier goed genoeg? Hebben ze allen dezelfde informatie over de opdracht, of heeft een van hen nog andere instructies meegekregen? En wat zit er eigenlijk in de capsules?

Het wantrouwen tussen de mannen groeit. De extreme kou, het gegeven dat ze zich alleen in het donker mogen verplaatsen, het levensgevaarlijke met ijs en sneeuw bedekte terrein, de tijdsdruk en de botsende karakters maken de tocht tot een beproeving.
Schrijver: Jerker Virdborg
Oorspronkelijke titel: Svart krabba
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044503364
Uitgever: De Geus
Dag zonder einde
Op dagen dat de zomer op zijn heetst is, als de lucht stilstaat, lijkt het alsof de wereld zijn adem inhoudt. Op zo'n zinderende dag legt een man aan met zijn boot op het eiland Trinisla, nabij de Zweedse kust. De achterdocht van eilander Johan en de belangstelling van de zusjes Lina en Anne brengen hen in contact met de onbekende man, wiens boot gemaakt lijkt van een onbekend materiaal.

De zusjes gaan op onderzoek uit en stuiten op een aantal onverklaarbare zaken. Is het de hitte die iedereen parten speelt of is het het begin van een nachtmerrie?
Schrijver: Jerker Virdborg
Oorspronkelijke titel: Mannen på Trinisla
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044513004
Uitgever: De Geus