Boekenplank:
Kies

Boeken van Iris Visser

Iris Visser groeide op op Vlieland, studeerde Europese talen en culturen in Groningen, politieke geschiedenis in Utrecht en woont tegenwoordig in Drenthe.

Meer over Iris Visser

Genre: Roman

Geboren: 1993

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Bij kennis
  • Een gevoelige snaar
  • Een schot in de roos

E-books

  • Alles draait om kerst

Liefs uit…

  1. Liefs uit Londen
  2. Liefs uit Ibiza
  3. Liefs uit New York

Valentijnstraat

  1. De eerste pagina
  2. De tweede ronde
  3. De derde akte

gedetailleerd overzicht

Overzicht



Bij kennis

Wanneer Julia Vermeer het meest recente filmpje van haar vloggende broertje Joost ziet, kan ze hem wel wurgen. Samen met de rest van Nederland ziet ze zichzelf, onder invloed van pijnstillers, haar oneindige liefde verklaren aan haar behandelend arts. Wat de rest van Nederland echter niet weet is dat het filmpje, naast een uiterst gênante vertoning, ook een reünie laat zien.

Thomas, dat was de naam van haar beste vriend en eerste liefde die ze elf jaar geleden voor het laatst zag. Deze hereniging had ze zich dan ook heel anders voorgesteld: het liefst in een flatterende jurk, aan de arm van een Ryan Gosling look-a-like en niet met het seksleven van een zwaarlijvige panda.

Het maakt de situatie er niet makkelijker op als blijkt dat haar collega en aartsvijand Sara haar zinnen op Thomas heeft gezet en van plan is hem mee te nemen naar het jaarlijkse kerstdiner van haar werk...

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789403612751
Ebook: 1230003245781
Uitgever: MijnBestseller
Een gevoelige snaar

2020: De winnaars van de Bouquet Schrijfwedstrijd nemen ons mee naar prachtige locaties vol overweldigende vergezichten en intieme doorkijkjes. Naar landen waar je op elke straathoek de kans loopt straalverliefd te worden op een mysterieuze, adembenemend knappe voorbijganger die je betovert met zijn zinderende blik.

Elena mag als violiste optreden op een feest van de koninklijke familie in Schotland. Onderweg naar het kasteel besluit ze even te stoppen en een verkoelende duik in zee te nemen. Het water is heerlijk verfrissend en ze geniet volop. Tot ze plotseling wordt beetgepakt en door twee sterke armen naar het strand wordt gesleept. De armen horen bij een gespierd, perfect, ja ronduit goddelijk lijf. Op de adembenemend knappe man die voor haar staat, zou ze zomaar verliefd kunnen worden, denkt ze.

Tot hij haar uitfoetert omdat ze volgens hem haar leven in gevaar heeft gebracht. Ze grist haar kleren bij elkaar en vertrekt, blij dat ze hem nooit meer hoeft te zien!

Maar dan wordt ze de volgende dag voorgesteld aan de koninklijke familie...

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789402549478
Uitgever: Harlequin
Een schot in de roos

Een ongeplande roadtrip met een razend knappe Schot. Wat kan er misgaan?

Documentairemaker Floor doet haar naam eer aan; iedereen loopt over haar heen. Altijd. Dat is er dan ook de oorzaak van dat ze zichzelf ja hoort zeggen tegen een opdracht die ze eigenlijk niet ziet zitten: een documentaire maken over de zoektocht naar haar verdwenen vader in Schotland.

Helaas voor Floor is haar rijbewijs door een erg onhandig voorval ingenomen - iets met een crush, zeven wijntjes en een omvergereden boom - en moet ze op zoek naar een privéchauffeur.

De knappe Schot Owen staat in eerste instantie niet te trappelen om haar in zijn camperbusje mee te nemen naar de uithoeken van Schotland, maar hij is niet in de positie om haar aanbod te weigeren. Ach, wat kan er misgaan?

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789402713831
Ebook: 9789402769517
Uitgever: HarperCollins

E-books



Alles draait om kerst

Holly Winters is een echte workaholic. Al meerdere jaren stopt ze ziel en zaligheid in haar redactiewerk voor het televisieprogramma 'Alles draait om liefde'. En nu haar baas ein-de-lijk van plan is om met pensioen te gaan lijkt niets haar beloofde promotie tot eindredacteur nog in de weg te staan.

Enter Olivier Wolfs, zoon van mediamagnaat John Wolfs, die al een tijdje meedraait in de televisiewereld. Wanneer Holly hoort dat deze nepo-baby ook wel oren heeft naar de functie ziet ze haar kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Maar niets blijkt minder waar; Holly en Olivier krijgen beiden één ultieme kans om te bewijzen dat zij de beste kandidaat voor de rol zijn. De uitdaging: een item maken dat gekozen wordt voor de jaarlijks terugkerende kerstuitzending.

Holly is vastbesloten om haar onuitstaanbare concurrent te verslaan, want één ding is zeker: zij en Olivier hebben niets met elkaar gemeen. Behalve dan misschien een enorm, wederzijdse afkeer. En daar kan zelfs de magie van kerst niks aan veranderen... toch?

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9781774538777
Uitgever: Kobo Originals

Liefs uit…



Liefs uit Londen

Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen.

Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen.

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9781774533567
Uitgever: Kobo Originals
Liefs uit Ibiza

Eva koestert warme herinneringen aan de vele zomers die ze als kind en puber al dan niet werkend in de strandtent van haar familie op Ibiza doorbracht. Dus wanneer ze door haar nichtje wordt gebeld met het nieuws dat het bedrijf van hun grootouders in zwaar weer verkeert en ze haar hulp goed kunnen gebruiken, hoeft ze niet lang na te denken. Met een studie bedrijfseconomie op zak en een aantal vrije maanden tot haar beschikking, springt ze op het vliegtuig in de goede hoop iets bij te kunnen dragen en wellicht wat van de Spaanse zon te kunnen genieten.

Tijdens een van haar eerste avonden op het eiland, die ze met haar nichtje dansend doorbrengt in een hippe club, ontmoet ze de knappe Elias. Na een heerlijke avond, zijn nummer op zak en een date in het vooruitzicht lijkt haar werkvakantie opeens zomaar een romantische wending te krijgen. Totdat ze een aantal dagen later, eerder dan verwacht en onder heel andere omstandigheden, opeens oog in oog staan. Ontsteld komt ze tot de ontdekking dat haar droomman een uiterst mensonterende kant blijkt te hebben, en dus besluit ze stellig ver bij hem uit zijn buurt te blijven. Maar de vraag is of oprechte aantrekkingskracht zich op het zwoele, zomerse eiland makkelijk laat negeren...

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9781774535363
Uitgever: Kobo Originals
Liefs uit New York

Emma krijgt op haar werk de kans van haar leven: het evenementenbureau waarvoor ze werkt heeft een filiaal in New York dat zó goed draait dat ze meer mensen nodig hebben en zij is de gelukkige. De specifieke klus: het organiseren van een enorm kerstfeest voor een groot advocatenkantoor.

Ondanks Emma’s jarenlange ervaring met de moeilijkste evenementen, loopt het in New York op zijn minst gezegd wat stroef. Wanneer als klap op de vuurpijl ook nog de live band afzegt, dreigt het hele feest in het water te vallen. Het toeval wil echter dat haar knappe, kerst-hatende buurman niet alleen in een bandje speelt, maar ook nog eens de sterren van de hemel kan zingen. Emma zet alles op alles om hem over te halen om op te treden op het kerstfeest. Zal het haar lukken om de Grinch-next-door in te laten zien dat haar favoriete feestdag toch niet zo verschrikkelijk is als hij denkt om zo haar baan te redden?

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9781774535349
Uitgever: Kobo Originals

Valentijnstraat



De eerste pagina

Is Karlijns boekhandel de plek voor een nieuw hoofdstuk?

Karlijn is blij met haar leven. Ze runt een boekhandel samen met haar beste vriend Stijn, heeft leuke vriendinnen en een trouwe papegaai die haar ’koningin’ noemt. En toch is er nog iets wat ze graag zou willen: een date met Casper, de knappe klant die er een serieuze boekenverslaving op na lijkt te houden. Maar hoe vaak ze hem ook onderwerpt aan haar klunzige geflirt, ze krijgt de vraag niet over haar lippen.

Wanneer ze voor Valentijnsdag boekenblinddates organiseert, ontdekt Karlijn een boek met haar naam erop. En dat niet alleen, er zit een briefje in van een stille aanbidder. Dat moet haast wel van Casper zijn, toch?

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789402768633
Uitgever: HarperCollins
De tweede ronde

Is Liekes wijnproeverij het begin van een goede afdronk?

Lieke heeft het helemaal voor elkaar: ze heeft leuke vriendinnen en haar eigen proeflokaal zit altijd bomvol. Wanneer de kans zich voordoet om haar onderneming uit te breiden, pakt ze die met beide handen aan. Maar dan wordt het pand waar ze haar oog op had laten vallen onder haar neus weggekaapt. En alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt haar nieuwe buurman niet alleen een geduchte concurrent, maar ook nog eens een oude bekende te zijn.

Chef-kok Adam was Liekes eerste grote liefde, maar na hun breuk negen jaar geleden hebben ze elkaar niet meer gezien. Alsof dat niet ongemakkelijk genoeg is, worden ze ook nog eens gevraagd om samen de catering voor een bruiloft te verzorgen. In een impulsieve bui haalt Lieke Adam over om de handen ineen te slaan. Maar wanneer haar oude gevoelens weer in alle hevigheid terugkeren, moet ze zich afvragen: kunnen ze elkaar ooit weer volledig vertrouwen als zij hem niet kan vertellen welk geheim ze al jaren met zich meedraagt?

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789402768664
Uitgever: HarperCollins
De derde akte

Is Olivia's theater het toneel voor een ontluikende romance?

Olivia geniet met volle teugen van haar eigen theater aan de Valentijnstraat. In het gebouw, dat al generaties in de familie is, worden ieder jaar de mooiste toneelstukken opgevoerd. Deze zomer is het tijd voor Romeo en Julia. Helaas voor Olivia wordt de rol van Romeo vertolkt door de knappe Finn Donnovan - Nederlands bekendste toneelacteur van het moment. Olivia kent hem nog van de toneelacademie, waar ze het op zijn zachtst gezegd niet met elkaar konden vinden. Finn Donnovan betekent echter ook volle zalen, dus Olivia neemt zijn aanwezigheid voor lief. Gelukkig hoeft ze hem niet vaak te spreken...

Maar dan raakt de actrice die de rol van Julia vertolkt door een onfortuinlijk ongeval geblesseerd en is Olivia de enige die de tekst vanbinnen en vanbuiten kent. Zullen zij en Finn hun onenigheid aan de kant kunnen zetten om voor het optreden van hun leven te gaan?

Schrijver: Iris Visser
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789402768671
Uitgever: HarperCollins