Boekenplank:
Kies

Boeken van Petra Vollinga

Petra Vollinga (NL) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden, waarna ze voor zichzelf begon als tekstschrijver. Jarenlang schreef ze artikelen en interviews in bladen als Cosmo, Marie Claire, Ouders van Nu en Flow. Tegenwoordig werkt ze als copywriter voor diverse reclame­bureaus en merken.

Meer over Petra Vollinga

Genre: Roman

Geboren: 1969

Overzicht
  • Hallo liefde
  • Vandaag houden we het droog
Non-Fictie
  • Het grote co-ouder doeboek
Dubbel uitgegeven titels
  • Het geheim van Eva - zie Vandaag houden we het droog
Dubbel uitgegeven titels

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Hallo liefde

Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda.

Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken.

Schrijver: Petra Vollinga
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022582497
Uitgever: Boekerij
Vandaag houden we het droog

Eva maakt als jonge vrouw een drastische keuze die haar de liefde van haar leven kost. En hoewel ze heeft leren omgaan met de consequenties van de leugen die ooit onvermijdelijk leek, beseft ze op haar vijftigste dat het roer om moet. Dochter Portia is al jaren het huis uit en haar huwelijk heeft zijn glans verloren. Ze vertrekt naar een kuuroord in Thailand om ‘zichzelf terug te vinden’ tijdens een ontspannende week voor body & soul.

Abe, ooit een veelbelovend muzikant, probeert zich neer te leggen bij zijn bestaan als muziekleraar op een middelbare school. Alleen zijn dure loft herinnert nog aan betere tijden. Hij rommelt zich door het bestaan, maar als een van zijn oude bandleden voorstelt om een reuïnieoptreden te geven in hun oude stamkroeg, komt er iets van het vuur in hem weer tot leven.

Eva en Abe zijn elkaar nooit echt vergeten. Is het nu eindelijk tijd voor de waarheid?

Schrijver: Petra Vollinga
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022577950
Uitgever: Boekerij

Non-Fictie

Het grote co-ouder doeboek

1 op de 5 van de jaarlijks 60.000 gescheiden stellen-met-kinderen, kiest inmiddels voor het co-ouderschap. Maar hoe doe je dat in godsnaam goed?

In Het grote co-ouder doeboek, krijgen ouders alle handvatten die ze zochten. Met geïnterviewden die weten waar ze het over hebben, ervaringen, tips, adviezen en niet te vergeten doe-dingen. Koelkastlijstjes bijvoorbeeld met de 5 belangrijkste Huisregels, De Grote Vakantieplanner en Waardebonnen.

Met een knipoog dus, maar met een niet minder dwingende intentie. Overleg. Slik je ego in. En doe wat het beste is voor je kinderen, schreeuwt het boek. Op een positieve, nuchtere manier waar je meteen iets mee kunt als gescheiden ouder-die-het-goed-wil-doen.

Schrijver: Petra Vollinga
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022581384
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titels

Het geheim van Eva

Zie voor de beschrijving van dit boek: Vandaag houden we het droog.

Schrijver: Petra Vollinga
Oorspronkelijke titel: zie Vandaag houden we het droog
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022585498
Uitgever: Boekerij